از شهرستان چابکسر در شرق تا آستارا در منتهی علیه غرب استان گیلان، 280 کیلومتر نوار ساحلی دریای خزر وجود دارد و در 9 شهرستان و 65 روستای ساحلی این استان، 40 طرح سالمسازی دریا فعال و به خصوص در تعطیلات نوروز و تابستان، خیل عظیم گردشگران داخلی و خارجی را شاهد است.
اقامتگاه ها و گردشگاه های متعدد، مناظر طبیعی و تاریخی، جنگل ها و تالاب های حیران کننده، تلاقی جنگل و دریا نظیر طرح ساحلی گیسوم، گیلان را به قطب گردشگری ایران تبدیل کرده است و به گفته دکتر سالاری استاندار این استان، با برنامه ریزی علمی و استفاده بهینه از همه ظرفیت های گردشگری، امکان ایجاد سالانه 40 تا 50 هزار شغل در گیلان وجود دارد.
در سال گذشته 40 درصد ظرفیت هتل های گیلان در نیمه اول تعطیلات نوروز و 70 درصد ظرفیت آنها در نیمه دوم تعطیلات، اشغال شده بود و در تعطیلات نوروز امسال، با اقامت بیش از هشت میلیون مسافر، تمام ظرفیت هتل ها و هتل آپارتمان های گیلان مملو از مسافر شد و با توجه به روند افزایش گردشگران این استان، در سال های بعد به اقامتگاه های روستایی برای حضور مسافران احساس نیاز بیشتر خواهد شد و طرح های بوم گردی نقش و مزایای خود را نشان خواهند داد.

** سهم گیلان در بوم گردی
اجرای پنج هزار طرح بوم گردی در گیلان، مدنظر مسئولان امر است و برای به فعلیت رساندن قابلیت های گردشگری آن، تسهیلات لازم فراهم و 409 مرکز خدمات بین راهی جانمایی شده است و دستگاه های اجرایی مرتبط با هدایت و راهبری استانداری و فرمانداران شهرستان ها، پرونده های متقاضیان طرح های بوم گردی را بررسی و طرح های توجیه دار را برای دریافت تسهیلات لازم به بانک ها معرفی می کنند و در این راستا کار جمعی در استان صورت می گیرد و هم افزایی هرچه بیشتر لازم است.

** اقتصاد از منظر بوم گردی
رونق اقتصاد روستاها در تدوین طرح های بوم گردی لحاظ و هدف گذاری شده است و با اجرای این طرح ها و احیای اقامتگاه های مناسب در روستاها و جذب و ماندگاری گردشگران داخلی و خارجی، درآمد روستانشینان و رفاه حال آنان افزایش خواهد یافت و از مهاجرت بی رویه روستائیان به حاشیه شهرها و تبعات حاشیه نشینی کاسته خواهد شد.
اجرای قانونمند و برنامه ریزی شده طرح های بوم گردی با نظارت مستقیم کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان نظام مهندسی ساختمان، حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری از روند تخریب جنگل ها و ساخت و سازهای بی رویه و غیر اصولی در روستاهای جنگلی جلوگیری خواهد کرد.
بخش عمده صنایع دستی گیلان به روستاهای آن مربوط می شود و روستانشینان هنرمند گیلانی در تولید انواع دست بافته ها و توانمندی های دستی مهارت کافی دارند و با توجه به جذب 50 میلیارد ریال تسهیلات صنایع دستی برای ایجاد اشتغال خانگی و ادامه پرداخت آن در سال جاری، طرح های بوم گردی در تسهیل دسترسی مسافران به صنایع دستی روستائیان گیلان موثر خواهد بود و بازار کسب و کار لازم این حوزه را فراهم خواهد کرد.

** ضرورت تعامل سیسم بانکی و سرعت عمل بخشداران
بخشداران و دهیاران در خط مقدم کارهای اجرایی طرح های بوم گردی حضور دارند و میدان عمل آنها وسیع و مهم است و هدایت صحیح آنان، متقاضیان طرح های بوم گردی را در مسیر اخذ استعلام ها و انجام مقدمات کار، تشویق و هر چه سریع تر به هدف غایی طرح و جذب گردشگر و درآمد رهنمون خواهد ساخت.
از سوی دیگر بخش قابل توجهی از کارها و اعتبارات سیستم بانکی در گیلان به طرح های بوم گردی معطوف شده است و به عنوان مثال، 60 درصد از 124 میلیارد و 800 میلیون ریال اعتبار صندوق کارآفرینی گیلان به طرح های بوم گردی و اشتغالزایی اختصاص یافته است و با توجه به وجود بستر مناسب اشتغال در این طرح ها، احیای گردشگاه های روستایی افق روشنی را فراروی صنعت گردشگری گیلان ترسیم کرده است.

** نتیجه گیری
تجارت بر محور حمل و نقل، کشاورزی و گردشگری سه بزرگراه رسیدن گیلان به توسعه و عمران لازم است و حوزه گردشگری این استان به علت جاذبه های طبیعی و منحصر به فرد، بستر اجرای حوزه های دیگر محسوب می شود و هر اندازه در احیا و رونق صنعت گردشگری آن توفیق حاصل شود، در بخش های تجارت و کشاورزی نیز تاثیرگذار خواهد بود.
*مسئول دفتر آستارا
7124/1772
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.