به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا مصطفی سالاری در اولین جلسه‌ شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سال جدید، با اشاره به اظهاراتش در کمیته‌ چای مبنی بر اینکه می‌توانیم با فرآوری، قیمت این محصول را از 10 به 40 هزار تومان برسانیم، افزود: چای گیلان قابلیت، استعداد و کیفیت فرآوری با اقدامات مختلف را دارد تا شاهد ارزش افزوده و رسیدن نفع بیشتر به چایکاران باشد اما نمی‌دانم چرا برخی با اقدام مثبتی که می‌توانیم انجام دهیم، مخالفت می‌کنند.
وی ادامه داد: عده ای با شنیدن موضوعاتی احساس می‌کنند بهانه‌‌ خوبی برای ملتهب کردن فضا ایجاد شده؛ کم طاقت و کم حوصله نیستم بلکه وظیفه‌ ما این است در چنین جلساتی با کشاورزان، کارخانه‌داران و بخش خصوصی سخن بگوییم و مشکلات آنان را بشنویم.
سالاری با اشاره به اینکه نباید موضوعات مربوط به کشاورزان و منافع مردم را بازیچه قرار ندهیم، گفت: در جلسات کمیته‌ها علاوه بر دستگاه‌های اجرایی، نمایندگان مجلس، دانشگاهیان و نخبگان متخصص در موضوعات مرتبط و بخش خصوصی حضوری پرشور دارد تا در خصوص منافع مردم نظر بدهند.
وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم چای پایدار بماند، باید اقداماتی در بخش بهزراعی، بسته‌بندی و فرآوری انجام گیرد نه اینکه مزرعه، کشاورزی و معیشت مردم را سیاسی کنیم زیرا در خیلی از موضوعات با سیاسی کردن مسائل، به جایی نرسیده‌ایم و علاوه بر اینکه نفعی برای جامعه ندارد، مشکلات زیادی برای مردم ایجاد شده است.
سالاری با بیان اینکه طرح این مسائل باعث می‌شود کسی جرأت مباحث کارشناسی در جلسات را نداشته باشد، گفت: این اقدامات باعث می‌شود که افراد احساس کنند حرفشان به صورت دیگری تحریف و نقد می‌شود.
استاندار گیلان افزود: این اقدامات، ظلم بزرگی به کشاورزان است که زحمت می‌کشند اما تصمیمات غلط بنده و امثال من، باعث شود کشاورزی که می‌تواند چای خود را 40 هزار تومان بفروشد، به قیمت 10 هزار تومان عرضه کند.
وی با بیان اینکه این افراد برای رضای خدا این اقدامات را در راستای منافع مردم گیلان انجام ندهند، گفت: این اقدامات خدمت به مردم نیست، بلکه به آنان آسیب می‌زند و باعث ایجاد تشویش در اذهان آنان می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: چایی که کیفیتش همچون کیفیت چای گیلان نیست، با فرآوری بهتر قیمت بیشتری در بازار دارد؛ چرا باید مردم چای وارداتی با بسته‌بندی و فرآوری بهتر را به قیمت 40 هزار تومان بخرند اما چای کشاورز گیلان بر روی زمین بماند؟ چون متخصصان این حوزه جرأت نکرده‌اند در جلسات حرف بزنند.
سالاری اضافه کرد: در جلسه ای ، فردی سخنان گفته شده را تحریف و جمله‌ای از سوی خود با رویکردی سیاسی مطرح و در شب نشینی‌ها سناریویی تعریف می‌کنند که ما نتوانیم حرف بزنیم، ولی ما حرف کشاورزان و بخش خصوصی را با دقت شنیده و دغدغه‌ آنها را مطرح می‌کنیم و در هر حوزه‌ای که اطلاع نداشته باشیم، به دلیل اینکه منفعت مردم دخیل است، از متخصصان بخش خصوصی آن حوزه سئوال می کنیم.
وی مباحث مطرح شده در جلسات شورای گفتگو را مطالبات بخش خصوصی دانست و گفت: تمام اهتمام ما این است تا با تسهیل مبادلات مرزی که به صورت ملی و استانی است، ارزش افزوده برای صادرات محصولات استان را ایجاد کنیم.
استاندار گیلان فلسفه‌ برگزاری شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را همفکری، تضارب آرا، اتخاذ تصمیمات کارشناسانه و رسیدن به نقاط مشترک عنوان و خاطرنشان کرد: نمی‌توانیم در یک جلسه‌ شورای گفتگو ، تمامی موضوعات بخش خصوصی را طرح و برطرف کنیم بلکه هر جلسه با موضوعات مشخصی برگزار شود.
رئیس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اظهار داشت: در موضوعات سرمایه‌گذاری یک مرجع خاص درخصوص استعلامات وجود ندارد که نمایندگان می‌توانند این نقیصه را برطرف کنند.
وی با اشاره به اینکه در بحث خصوصی سازی و واگذاری‌ شرکت‌ها در گیلان به واقع زمین فروشی صورت می‌گیرد، گفت: برخی افراد با خرید واحدهای تولیدی در قالب واگذاری شرکت‌ها و خصوصی سازی پس از مدتی تولید را متوقف و اقدام به فروش زمین می‌کنند و از ارزش افزوده‌ آن سود می‌برند.
وی رسالت اصلی اتاق بازرگانی را تجمیع مشکلات بخش خصوصی و انتقال آن به مسئولان دانست و افزود: از شنیدن مشکلات بخش خصوصی و تلاش درجهت رفع آن به هیچ وجه ناراحت و خسته نمی‌شویم.
سالاری برضرورت کاهش زمان توقف کالا در گمرک آستارا نیز تأکید کرد و گفت: در حوزه‌ مبادلات مرزی کشورها کاهش زمان توقف یک موضوع رقابتی است که باید در گیلان با جدیت هدف‌گذاری و عملیاتی شود.
وی برگزاری اجلاس مشترک بین ایران و جمهوری آذربایجان با هدف آشنایی بازرگانان حوزه‌ کشورهای CIS با امکانات حمل و نقل ریلی ایجاد شده را بسیار مثبت ارزیابی و اظهار کرد: این اجلاس می‌تواند باعث ایفای نقش بازرگانان در بخش بارانداز خط ریلی آستارا- آستارا شود و آن را به شهرک صادراتی تبدیل کند.
سالاری یکی از راه‌های پویایی بارانداز و ایستگاه راه آهن آستارا را الحاق به منطقه‌ ویژه‌ اقتصادی فعلی عنوان و خاطرنشان کرد: این اقدام نیازمند مصوبه‌ دولت است و آمادگی درخصوص پیگیری برای جلب نظر هیأت دولت وجود دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه کار اصلی بخش بارانداز در حوزه‌ تجارت است، می‌توان با گسترش فعالیت در حوزه‌ بسته‌بندی، مونتاژ و فرآوری برای گیلانیان شغل ایجاد کرد.
استاندار گیلان گفت: انتظارم از مجموعه‌ اتاق بازرگانی گیلان این است که با جدیت به این بخش ورود کند و با بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی که اشراف کامل به حوزه‌ CIS دارد، گام‌های مؤثری در این حوزه برداشته شود.
2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.