حبیب جهانساز روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: براساس تقویم زراعی استان، عملیات آماده سازی زمین برای کشت برنج تا اوایل اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: پایش های هواشناسی نشان می دهد که احتمال بروز کم آبی در سال زراعی جاری وجود دارد به همین دلیل به کشاورزان گیلانی توصیه می کنیم از آب بارش ها استفاده بهینه کنند و شالیزارهایشان را زودتر شخم بزنند.
به گفته جهانساز ، 2 مرحله شخم زمستانه اولین گام در کشت علمی برنج و دارای مزایای بیشماری است و برنجکاران گیلانی باید به این گام اول توجه کنند چراکه افزایش حاصلخیزی خاک، صرفه‌جویی در میزان مصرف آب و کاهش جمعیت برخی آفت‌های برنج و غنی‌سازی خاک از جمله مزایای شخم زمستانه مزارع برنج است.
وی افزود: شخم زمستانه موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفت‌ها به‌خصوص کرم ساقه خوار برنج می‌شود و علاوه بر این، سبب ذخیره رطوبت، افزایش محصول، استفاده بهینه از نزولات جوی و سلامت محصول خواهد شد.
وی گفت: برای کشت سال جاری برنج در استان گیلان، حدود یک هزار و 500 تن بذر گواهی شده طبقات مختلف در حال توزیع است و به کشاورزان توصیه می شود حتما از بذرهای گواهی شده برای کاشت برنج استفاده کنند.
استان گیلان دارای بیش از 230 هزار هکتار شالیزار است که هر ساله از کشت آنها حدود 750 تا 850 هزار تن برنج سفید به دست می آید.
6070 / 2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.