به گزارش خبرنگار ایرنا مطابق ماده 558 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات های بازدارنده) مصوب دوم خردادماه سال 1375 فصل نهم تخریب اموال تاریخی فرهنگی هرکس به تمام یا قسمتی از ابنیه، اماکن ، محوطه ها و مجموعه های فرهنگی - تاریخی یا مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، یا اماکن مذکور که مستقلاً نیز واجد حیثیت فرهنگی - تاریخی یا مذهبی باشد و خرابی وارد آورد علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از یک تا 10 سال محکوم می شود.
به تقریب در هر ماه خبری مبنی بر دستگیری حفاران غیر مجاز بدست می رسد که توسط یگان حفاظت میراث فرهنگی گیلان تحویل مقامات قضایی می شوند.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد: در روزهای اخیر سودجویانی که اقدام به حفاری غیرمجاز به قصد تحصیل اشیاء عتیقه در یکی از روستاهای صومعه سرا کرده بودند، به همت نیروهای پایگاه حفاظتی میراث فرهنگی این شهرستان دستگیر شدند.
ولی جهانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متاسفانه حفاری افراد یادشده که بر اساس گزارش های مردمی حین ارتکاب جرم دستگیر شدند؛ بی تخریب نبوده و بخشی از لایه های باستانی تپه مناره بازار صومعه سرا را تخریب کرده و یک خمره سفالی متعلق به دوران صفوی نیز از خاطیان به دست آمده است.
وی ادامه داد: با توجه به محرز بودن جرم این افراد و وجود آثار کند و کاو، مجرمان برای تشکیل پرونده قضایی و رسیدگی های بعدی به مرجع قضایی شهرستان صومعه سرا ارجاع داده شدند.
مناره آجری گسکر (مناره بازار)، یکی از زیباترین و با شکوه ترین بناهای برجا مانده از دوره سلجوقی است که در 9 کیلومتری غرب شهرستان صومعه سرا و بر سر راه دهکده جاده کنار به مناره بازار بنا شده است.
سرهنگ عباسعلی گلپور فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این رابطه، به تعامل بین کارکنان و ضابطان یگان حفاظت میراث فرهنگی با عوامل انتظامی استان در مقابله با خاطیان اشاره کرد و گفت: به موجب این همکاری شاهد رشد کمی و کیفی خدمات ، نسبت به مدت مشابه سال گذشته و نیز برخورد قاطع با قاچاقچیان اشیاء نفیس تاریخی، حفاران غیر مجاز و تخلفات این چنینی بوده ایم.
وی بهره گیری از مشارکت اجتماعی را یکی از اولویت های این یگان دانست و گفت: یگان حفاظت میراث فرهنگی گیلان با رویکرد بهبود خدمت رسانی اقدام به جذب مشارکت عمومی از طریق گسترش تعاملات با دهیاری ها، شوراهای شهر و روستا، پایگاه های مقاومت و نیز تعامل با تشکل های مردم نهاد کرده است.
وی ادامه داد: اجرای گشت های مشترک با نیروی انتظامی، اجرای مانورهای ویژه، برگزاری کارگاه های آموزشی متعدد برای پرسنل و نیز آموزش های دفاعی و انتظامی در سال جاری به منظور ارتقاء سطح کیفی خدمات از جمله اقدامات این یگان حفاظتی میراث فرهنگی بوده است.
گلپور افزایش کنترل و پیگیری های قضایی از سوی یگان حفاظت میراث فرهنگی گیلان را مورد بحث قرار داد و افزود : حراست از ابعاد تاریخی استان گامی در راستای صیانت از فرهنگ و آئین های یک ملت خواهد بود.
چندی پیش تعدادی از حفاران غیرمجاز در قلعه رودخان، رودبار و لنگرود، سیاهکل، املش و ... دستگیر و پرونده های آنان برای طی مراحل ، تحویل مراجع قضایی شده است.
رضا علیزاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در خصوص میراث فرهنگی استان تاکید کرد: بهبود خدمات حفاظتی در سایت های تاریخی و میراثی، نیازمند رفع خلأهای قانونی و اجرای قوانین حمایتی است.
یک هزار و 60 اثر ثبتی شامل 979 اثر ثبت شده فرهنگی تاریخی، سه اثر ثبت شده طبیعی، 53 اثر ناملموس، 17 اثر منقول و هشت رخداد تاریخی به ثبت ملی رسیده است؛ همچنین 19 موزه شامل پنج موزه تحت پوشش اداره کل، 9موزه مشارکتی و پنج موزه مجموعه داران بخش خصوصی در گیلان فعال است.
گزارشگر: ضامن
1881 / 2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.