به گزارش خبرنگار ایرنا عباس کشاورز روز چهارشنبه در گردهمایی سالانه کشت محصولات پائیزه استان گلستان با محوریت کشاورزی حفاظتی در گرگان، اظهار داشت: با این وجود باید بحران آب را در کشور جدی گرفت و حل آن هم به جز با تلاش بخش کشاورزی وکشاورزان میسر نمی شود.
به گفته وی؛ اگر بحت بهره وری آب در حوزه کشاورزی به همین شیوه که به اجرا درآمد تا پنج سال آتی با ارتقای سالانه 6 درصد تداوم یابد ، مشکل بحران آب کشاورزی حل خواهد شد.
وی همچنین به وضعیت تولیدات کشاورزی اشاره کرد و افزود: در چهار سال اخیر به توفیق های خوبی در بخش کشاورزی دست یافته ایم که نمونه بارز آن خودکفایی در تولید گندم است.
معاون وزیر جهادکشاورزی اضافه کرد: امروز مشکل گندم در کشور حل شده است و امیدواریم این روند در قالب اجرای طرح و افزایش عملکرد در واحد سطح پایدار بماند.
کشاورز به واردات برخی محصولات همچون شکر در سال های قبل از دولت تدبیر و امید نیز اشاره کرد و افزود: سالهای 90 تا 92حدود یک میلیون و 600 هزار تن و در سال های 93 تا 96نیز با وجود افزایش تولید، 650 هزار تن شکر وارد کشور شد که با برنامه ریزی جهاد کشاورزی مشکل تامین شکر حل خواهد شد.

*آب، تغییر اقلیم و فقیرشدن خاک چالش های پیشروی کشاورزی
معاون وزیر جهادکشاورزی در امور زراعت همچنین آب، تغییر اقلیم، فقیر شدن خاک و فرسایش را از چالش های جدی پیش روی بخش کشاورزی برشمرد و گفت: برای مقابله با این چالش ها و پایداری کشاورزی در تامین نیاز کشور باید مدیریت دقیق و حساب شده را در این حوزه عملیاتی کنیم.
وی همچنین استان گلستان را مدلی برای توسعه کشاورزی در کشور معرفی کرد و از مسئولان استان خواست که سرمایه گذاری را در این حوزه با استفاده از توان بخش خصوصی و تبادل اطلاعات با کشورهای صاحب نظر و با برگزاری نمایشگاههای مشترک فراهم کنند.

*مشکل تغییر نگرش به اقلیم داریم
رییس مرکز اقلیم شناسی کشور نیز به تغییر اقلیم طی 10 سال اخیر اشاره کرد و گفت: اکنون مشکل تغییر نگرش به اقلیم است و باید آن را پذیرفت و برای برون رفت از این شرایط برنامه ریزی داشته باشیم زیرا این مشکل آسیب رسان است.
مجید حبیبی افزود: تغییر اقلیم برگشت ناپذیر بوده و باید با آن همراه شد.
وی با بیان اینکه از سال 1379 تغییرات آب و هوایی در کشور شکل گرفته است، گفت: همکاری بین المللی در این زمینه با 10 کشور همسایه آغاز شده است و مرکز مخاطرات (آب و هوایی وتغییرات اقلیمی) در ایران فعالیت دارد.
وی همچنین از اخذ محوز پایلوت اقلیم غرب آسیا توسط مرکز اقلیم شناسی کشور خبر داد .
رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان نیز به وضعیت کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: برنامه اصلی کشاورزی در این استان روی کشت گندم، جو، کلزا، پنبه و چغندرقند بسته شده است.
مختار مهاجر افزود: از محصولات پائیزه استان ، کشت دانه روغنی کلزا هم اینک آغاز شده است.
استان گلستان واقع در شمال کشور دارای 650 هزار هکتار زمین زراعی وباغی است که سالانه حدود 550 هزار هکتار آن به کشت محصولات پائیزه اختصاص می یابد.
گلستان یک میلیون و 869 هزار نفر جمعیت دارد، بیش از 147 هزار خانوار دراین استان به صورت مستقیم از طریق کشاورزی امرار معاش می کنند.
6204/1648
خبرنگار: علی اصغر تیموریان ** انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.