به نوشته پایگاه خبری تحلیلی زاگرس نشینان اما یک اتفاق ناخوشایند افتاد که افکار عمومی را تاحد زیادی درگیر موضوع کرد و برخی واکنش های خردگرایانه و معقول را به دنبال داشت و آن، عزل استاندار پرتلاش گلستان بود که در یک فرایند قانونی و با اخذ موافقت وزیرکشور به مرخصی رفته بود و بلافاصله به محض اطلاع از وقوع سیل سفر خود را ناتمام گذاشت و به محل کار بازگشت.
اما برخی بداخلاقی ها در فضای مجازی و دامن زدن به التهابات از سوی مخالفان باعث شد دکتر جهانگیری معاون اول رییس جمهور برای التیام بخشیدن به احساسات جریحه دار شده مردم و افکار عمومی وی را از سمت خود معزول و یکی از معاونین استاندار را به جای ایشان منصوب نماید.
حالا سیل سنگین آق قلا فروکش کرده است و می توان در یک بستر آرام به این حرکت و اقدام دولت از منظر انسانی، مدیریتی و حقوقی به طور مبسوط پرداخت:
1.بررسی سوابق کاری و مدیریتی مناف هاشمی
وی انسانی خودساخته است و کار مدیریتی را از رده های پایین و از شهرداری تنکابن آغاز کرد و بدون دستاویز قرار دادن احزاب و اشخاص حقیقی و حقوقی برای ارتقاء فواره ای و صرفا بدلایل عملکرد اجرایی خویش و نوآوری ها و خلاقیت های کاری خیلی زود به شهرداری تهران راه یافت و تا سمت معاونت برنامه ریزی و توسعه شهری ارتقاء پیدا کرد.
اقدامات و برنامه ریزی و آشنایی با حوزه وظایف، موجب افزایش چشمگیر درآمدهای شهرداری تهران درخلال سال های 89 تا 92 شد.
با آغاز به کار دولت روحانی وی به سمت معاونت مالی و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان رسید و با شروع دوره دوم دولت تدبیر و امید استاندار گلستان شد قریب 18 ماه باعث سرازیر شدن سرمایه گذاران به این استان و تسریع در اجرای طرح های عمرانی و پیشبرد سیاست های عمومی دولت گردید.
2.بررسی عزل از منظر انسانی
در فرهنگ اسلامی و ایرانی حفظ حرمت و شان و آبروی افراد بسیار مهم و دارای پشتوانه توصیه های فراوان اخلاقی و انسانی است، لذا خویشتنداری در مواقع بحران و فرو خوردن خشم در موقع غضب و عدم تصمیم گیری در هنگام عصبانیت از وصایای امام متقین علی (ع) است.
3. بررسی عزل از منظر حقوقی
قانون تکلیف مرخصی ها و ماموریت های کاری را به صراحت مشخص کرده و در غیاب استاندار معاونین سیاسی، عمرانی، امنیتی و پشتیبانی با تفویض اختیارات قانونی، خلاء ناشی از عدم حضور وی را پر خواهند کرد.
ساختار هیچ اداره و دستگاهی نباید قائم به شخص باشد و نگرش و تفکر سیستمی است که در مواقع عادی و بحرانی کار را به پیش می برد‌ و حضور یا عدم حضور یک فرد به تنهایی ضامن حفظ ثبات یا برهم زدن آن نیست و سایر دستگاه های امدادی و انتظامی و اطلاعاتی و امنیتی در شرایط خاص وظایفی فراتر از حد معمول دارند که اکنون مجال پرداختن به آن نیست.
نگاهی به تلفات انسانی و خسارت های سیلاب در استان های مختلف کشور مبّین این موضوع است. در لرستان و فارس علیرغم حضور استانداران به ترتیب بیشترین خسارت های مادی و انسانی رقم خورده است و در گلستان اوضاع از کنترل خارج نشد.
در خوزستان هم که حضور جوانمردانه دکتر شریعتی استاندار پرتلاش زبانزد است خسارت های کشاورزی به حد اعلای خود رسیده است.
به نظر می رسد مناف هاشمی قربانی شده است و مخالفان حضور او در سازمان امور مالیاتی این سناریو را ترتیب داده اند و دکتر جهانگیری را به این امر ترغیب نموده اند.
معاون اول رییس جمهوری که انسانی ذاتا اخلاق مدار و شریف است شاید ناخواسته و صرفا بدلایل اقناع افکار عمومی دست به این اقدام زد.
در یک حرکت استانداری را کیش کرده است.
البته اخلاقیات جهانگیری او را تا سرحد مات شدن پیش نخواهد برد و در سنگری دیگر در خدمت مردم باقی خواهد ماند.
4.مواجهه منطقی مناف هاشمی با پروژه عزل
مناف هاشمی علیرغم بی گناهی هرگز مصاحبه تند نکرد و مصاحبه های دروغین منتسب به خود را تکذیب کرد و در پشت صحنه به معاون سابق خویش برای عبور از بحران مشاوره داد.
او نخبه ای ثبات آفرین نشان داد و ثابت کرد برخلاف منافع ملی قدم برنمی دارد و به دنبال صید ماهی از آب گل آلود سیاست نیست.
امثال مناف هاشمی را باید قدر دانست و برصدر نشاند، زیرا آیین جوانمردی هنوز با رگ و پوست فرهنگ درخشان ایرانی و اسلامی ما در هم آمیخته است.
3014/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.