مسعود شفیعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این میزان پنج میلیارد ریال برای تملک و چهار میلیارد ریال به مرمت این بنای تاریخی ارزشمند اختصاص یافته است.
وی اظهار کرد: تاکنون 2 میلیارد ریال از این اعتبار تأمین شده است.
شفیعی تصریح کرد: هم اکنون در حال تعیین پیمانکار برای انجام عملیات اجرایی ساماندهی بافت تاریخی دهدشت هستیم.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با حضور کارشناسان دفتر پایگاه‌های میراث فرهنگی کشور در پایگاه پژوهشی بافت تاریخی دهدشت راهکارهایی اجرایی برای آماده‌سازی بستر بافت با هدف حضور گردشگران در سه روز گذشته انجام شد.
وی ابراز داشت: ساماندهی و خوانا کردن هر چه بهتر پایگاه پژوهشی دهدشت برای گردشگران و شناساندن آن به مخاطب اولویت میراث فرهنگی در سال جاری است.
شفیعی اظهار داشت: در این سفر پرونده راه اندازی 2 پایگاه دیگر در تنگ سولک بهمئی و مجموعه خان احمد در این استان مورد برسی قرار گرفت.
وی بیان کرد: این بنای تاریخی سال 1396 برای حفاظت به ‌عنوان پایگاه تاریخی معرفی و برای آن مسئول ویژه تعیین شد.
وی بیان کرد: بنای تاریخی بافت تاریخی دهدشت در سال گذشته با سه میلیارد و 600 میلیون ریال دیوارکشی شد.
شفیعی ابراز داشت: با اجرای این طرح از ورود معتادان و احشام به داخل این مرکز فرهنگی ارزشمند جلوگیری می‌شود.
وی با اشاره به اهمیت ثبت جهانی یک اثر برای جذب جهانگردان و ایرانگردان و معرفی فرهنگ ایران کهن گفت: تلاش می‌شود که این بنای تاریخی با جذب اعتبار ثبت جهانی شود.
بافت قدیمی دهدشت مربوط به دوره صفوی است و در گذشته با 45 هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت‌های تاریخی کشور محسوب می‌شد که به شماره 3/1689 در سال 1364 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت تاریخی رسیده است.
وجود بیش از 2 هزار خانه، سه مسجد، سه حمام، هفت امامزاده، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از قدمت بالای این شهر است که به دلیل کم‌توجهی در حال نابودی و تخریب است.
در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی به‌جا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد، این بنا دارای 37 حجره و 30 ایوان در جلوی حجره‎ها بوده که دور تا دور حیاط بنا شده‎اند.
چهار ایوان بزرگ در چهار گوشه آن به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به سه یا چهار حجره راه دارد و این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.
کهگیلویه و بویراحمد بیش از 700 اثر در فهرست آثار ملی دارد.
61 آسیاب، 50 خانه تاریخی، 40 قلعه،40 آب انبار،23 بقعه متبرکه،19 گورستان،17 استودان، 13 پل، 13 بافت تاریخی، پنج حمام، پنج مسجد و سه کاروانسرای این استان در فهرست آثار ملی دارد.
نقوش برجسته تنگ سولک در بهمئی، آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه، دو گوردو پا در باشت از جمله بناهای تاریخی مهم ثبت ملی شده این استان است.
استان 713 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.
8143/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.