مردم روستای محروم “مور زرد زیلایی” در بخش مارگون از توابع شهرستان بویراحمد در جلوی استانداری تجمعی داشتند که کمبود سوخت زمستانی و نداشتن راه مناسب را از مهمترین مشکلات خود عنوان نمودند.
زاد علی فرخیانی، یکی از اهالی روستای “مور زرد زیلایی” به نمایندگی از مردم این روستا به خبرنگار ما گفت: این روستا با 150 خانوار و جمعیت 773 نفر فاقد راه ارتباطی مناسب است جاده روستا قدیمی و خاکی است که چند مرتبه قول دادند این جاده آسفالت شود اما متاسفانه هنوز هیچ اقدامی انجام نداده‌اند.
وی افزود: در فصل زمستان با اولین بارش باران و برف راه این روستا بسته می‌شود و امکان عبور و مرور خودرو مقدور نیست.
فرخیانی تصریح کرد: این روستا دارای مشکلات و محرومیت‌های زیادی است اما در حال حاضر مهمترین و اولویت دارترین مشکل این روستا نداشتن راه ارتباطی و سوخت زمستانی است.
وی خاطرنشان کرد: یک خانم مبتلا به بیماری فشار خون در زمستان امسال به خاطر مناسب نبودن راه مناسب و بارش باران که باعث مسدود شدن جاده روستا شده بود، چرخ خودرو نیز در بین راه ترکید و امکان رسیدن به مراکز درمانی فراهم نبود جان خود را از دست داد.
این فرد که از اهالی روستای “مور زرد زیلایی” است، اضافه کرد: از رسانه‌ها بخصوص صدا و سیما انتظار داریم به منطقه محروم زیلایی سفر کنند و خبر و گزارش بگیرید تا از نزدیک با فقر و محرومیت مردم آشنا شوید چراکه مردم این منطقه به نان شب خود محتاج هستند.
همچنین “قدرت عمویی”، دهیار روستای “مور زرد زیلایی” نیز گفت: در صورتی که مسئولان در این مدت سالی نیم کیلومتر از جاده 60 کیلومتری این روستا را آسفالت می‌کردند هم اکنون هیچ مشکلی نداشتیم.
وی افزود: 173 خانوار تحت پوشش دهیاری به علت مشکلات و محرومیت‌هایی که در این منطقه وجود دارد به 35 خانوار کاهش یافته و به سمت استان اصفهان مهاجرت کرده‌اند.
عمویی با بیان اینکه مهمترین مشکل “مور زرد زیلایی”جاده ارتباطی است، بیان کرد: با توجه به اینکه در فصل سرما و بارش‌ها قرار داریم در حال حاضر با مشکل سوخت مواجهیم و مردم از بس که درختان جنگلی را قطع کردن برای تأمین سوخت خود دیگر درختی هم نیست که بخواهند قطع کنند.
وی در خصوص مشکل سوخت زمستانی روستا اضافه کرد: به هر خانوار 200 لیتر یا 400 لیتر نفت داده شده که این میزان جوابگوی نیاز مردم نیست و مسئولان باید فکری برای این مساله کنند.
“لطف الله مسعودی”، مدیرعامل شرکت توزیع و پخش فرآورده‌های نفتی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این زمینه گفت: امسال میزان کالا برگ سوخت زمستانی دو برابر شده است و سهم 220 لیتری به 440 لیتر و 330 به 660 لیتر افزایش پیدا کرد.
وی افزود: مخازن سوخت استان تکمیل و برای عرضه و حمل و نقل سوخت مشکل و محدودیتی نداریم. خرداد ماه در نشستی که داشتیم مصوب شد که تعاون روستایی و امور عشایر نسبت به اطلاع رسانی و ثبت نام مرحله دوم کالا برگ اقدام و سوخت مورد نیاز خود را قبل از رسیدن فصل سرما خرید و ذخیره کنند.
مسعودی با ارائه مدارک مثبته مالی اعلام کرد: آمادگی ارسال چهار محموله 20 هزار لیتری اعتباری به میزان 80 هزار لیتر برای روستاها و عشایر استان را داریم.
مدیرعامل شرکت توزیع و پخش فرآورده‌های نفتی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: محدودیتی برای عرضه سوخت نداریم و کالابرگ امسال به دوبرابر افزایش یافت و اگر کاهلی و کوتاهی بود به امور عشایر و تعاون روستایی استان برمی گردد.
“مجید علی پور”، مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: طی چهارسال گذشته عملیات سوخت رسانی به مناطق عشایری استان به نحو مطلوبی انجام داده‌ایم و هر میزان که نیاز داشتند در اختیار آنها قرار می‌دادیم.
وی افزود: با توجه به دستورالعمل شرکت ملی نفت مبنی بر اختصاص کالا برگ سوخت متاسفانه دچار مشکلاتی شده‌ایم و حمل و نقل سوخت با تأخیر انجام شده است.
علی پور بیان کرد: هم اکنون روزانه یک تانکر 12 هزار لیتری نفت برای مناطق عشایری ارسال می‌شود اما در برخی از مناطق قاچاق سوخت صورت می‌گرفت که باعث شد شرکت نفت براساس کالا برگ سوخت اختصاص دهند و این مساله باعث کاهش میزان و تأخیر در سوخت رسانی به مناطق شده است.
مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: میزان نفت برای هر خانوار را شرکت نفت تعیین می‌کند و عملاً ما تنها وظیفه حامل عمل می‌کنیم، میزان سهمیه براساس سرانه کشوری تعیین شده است و در صورتی که مازاد بر این میزان نیاز باشد شرکت نفت آمادگی خود را اعلام کرده است.
علی پور تصریح کرد: برای روستای مور زرد زیلایی تاکنون 4 تانکر 12 هزار لیتری سوخت از سوی تعاون روستایی و امور عشایر ارسال شده است. وی ادامه داد: به هر خانوار یک تا چهار نفر 440 لیتر و خانوارهای پنج نفر به بالا 650 لیتر داده می‌شود اما امسال کالا برگ از سوی شرکت توزیع و پخش فرآورده‌های نفتی دیر توزیع شده است که در عملیات انتقال نیز تأخیر ایجاد کرد.
“محمد علی علیمردانی”، مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص مشکل راه ارتباطی این روستا گفت: پروژه جاده “مور زرد زیلایی” دو بار به مناقصه گذاشته شد اما متاسفانه کسی استقبال نکرد و مستندات آن نیز وجود دارد که مجدداً برای بار سوم تجدید مناقصه کردیم.
وی با بیان اینکه همه مشکلات ارتباطی استان را رصد می‌کنیم، افزود: امیدواریم پاکت‌های بار سوم مناقصه را این هفته که باز می‌کنیم کسی برنده شود تا مشکل این روستا رفع شود.
علیمردانی اضافه کرد: در صورت برنده داشتن مرحله سوم مناقصه طی یک هفته تا 10 روز عملیات اجرای راه ارتباطی “مور زرد زیلایی” شروع می‌شود و پیمانکار پای کار می‌آید.
______
انتشار دهنده: سید ولی موسوی نژاد
6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.