به گزارش ایرنا، دکتر صولت ثنا روز پنجشنبه در نشست بررسی چگونگی راه اندازی طرح ایجاد مرکز پرتودهی الکترون و گاما در گچساران اظهار داشت: مرکز پرتودهی هسته ای گچساران برای تحقق این امر ایجاد می شود.

وی بیان کرد: بهره وری بهتر از پرتو دهی هسته ای می تواند به افزایش درآمد کشاورزان کمک کند.

معاون سازمان انرژی اتمی و معاون شرکت کاربرد پرتوها با اشاره به اینکه آفت های کشاورزی و پایین بودن دوره نگهداری یکی از مهمترین دلایل کم بودن درآمد کشاورزان است اظهار داشت: استفاده ازفن آوری پرتو دهی هسته ای می تواند مدت زمان ماندگاری یک محصول به ویژه میوه را به چند برابر افزایش دهد ضمن اینکه خطری برای سلامتی مصرف کننده ندارد.

وی با یادآوری این نکته که مگس مدیرانه ای از سال ۱۳۵۴ تاکنون وارد کشور شده و هر ساله باعث خسارت زیادی به کشاورزان می شود افزود: پرتودهی هسته ای راهکاری مناسب برای مبارزه با آفت مگس مدیترانه ای است.

معاون سازمان انرژی اتمی و معاون شرکت کاربرد پرتوها تصریح کرد: از بین بردن میکروب برخی محصولات مانند ادویه جات از دیگر کارکردهای پرتو دهی هسته ای است که به سلامت مصرف کنندگان کمک می کند.

صولت ثنا عنوان کرد: میکروب زدایی از فاضلاب ها و زباله های عفونی بیمارستان ها از دیگر کارکردهای پرتودهی هسته ای است.

وی با بیان اینکه دفن زباله های عفونی تهدید کننده آب سفره های زیرزمینی است گفت: استفاده از این روش راهکاری خوب برای سلامت محیط زیست است.

نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پنج هزار هکتار باغ لیموترش در جنوب کهگیلویه و بویراحمد عمدتا در گچساران و باشت وجود دارد که هرساله بخشی از محصولات به دلیل آفت های مختلف از بین می رود و باعث کاهش درآمد کشاورزان می شود گفت: راه اندازی مرکز پرتودهی هسته ای باعث افزایش چندین میلیارد تومانی بهره برداران لیمو می شود.

غلامرضا تاجگردون افزود: این در حالی است که راه اندازی این مرکز به افزایش درآمد سایر بهره برداران به ویژه انواع میوه نیز کمک می کند.

وی بیان کرد: زمین مورد نیاز مرکز پرتودهی گچساران تامین شده و این طرح با ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار اجرا خواهد شد.

رییس مرکز تحقیقات، آموزش، کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست با یادآوری اینکه ۳۵ درصد از محصولات کشاوری استان بر اثر افتهای مختلف محصولات کشاورزی خراب می شود که با توجه به اینکه کارشناسان این مرکز تاکنون راهکاری برای کاهش این میزان خسارات پیدا نکرده اند ابرازامیدواری کرد: راه اندازی مرکز پرتو دهی هسته ای گچساران بتواند به رفع این مشکل و افزایش درآمد بهره برداران حوزه کشاورزی این خطه کمک کند.

کاوس کشاورز با یادآوری اینکه گچساران از قطب های تولید محصولات باغی چون لیموترش،پرتقال و نارنگی است اظهار داشت: بخش عمده ای درآمد روستائیان گچساران از طریق تولید محصولات کشاورزی تامین می شود که اجرای طرح پرتودهی هسته ای گامی برای رونق تولید و بهبود معیشت روستائیان است.

فرماندار گچساران  گفت: این شهرستان۳۱ هزار هکتار زمین کشاورزی در بخش های زراعت و باغی دارد  که تبدیل زمین های دیم به آبی از دستاوردهای دولت تدبیر و امید برای افزایش ثروت آفرینی در روستاها بوده است .

علی خوان پایه ابراز کرد: ۲ هزار هکتار باغ در گچساران وجود دارد که از این میزان ۳۰۰ هکتار در سال گذشته در منطقه دیل و آرو احداث شد.

شهرستان گچساران با چهار هزار بهره بردار بخش کشاورزی و تولید سالانه ۹۶ هزار تن محصول از قطب های کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد است.

بخش مرکزی شهرستان گچساران سه دهستان، ۱۲۰ روستا و ۲۶ هزار و ۶۳۸ نفر جمعیت روستایی و ۱۰ هزار نفر جمعیت عشایری دارد که شغل بسیاری از آنان کشاورزی و دامپروری است.

شهرستان ۱۲۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.