گودرز باقری فرد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون ۵۰ نقطه از مناطق کهگیلویه و بویراحمد با پنج هزار هکتار مساحت در حال اجرای طرح های توسعه گیاهان دارویی است. 

وی تنگ سرخ، زیلایی،کاکان،شبلیز،کوه نور و کوه خامی را از مهمترین مناطق محل اجرای طرح های کشت گیاهان دارویی در استان ذکر کرد.

باقری فرد اضافه کرد: در این طرح ها گیاهان دارویی از گونه های آنغوزه و باریجه با مشارکت جوامع محلی کشت می شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در راستای بهبود و اصلاح مراتع، طرح ذخیره نزولات آسمانی در سطح ۹۰۰ هکتار از مراتع مناطق گرمسیری استان آغاز شده است.

باقری فرد ابراز داشت: این طرح ها در مناطقی مانند آبگندی، لیشتر،دریلا در شهرستان گچساران و ۲ نقطه در شهرستان بهمئی انجام می شود.

وی اظهار داشت: اجرای عملیات شیاربندی و غنی سازی با بادام از مراحل اجرای این طرح است.

باقری فرد ذخیره نزولات آسمانی کنترل هرز آب، کنترل سیلاب‌ها، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش خطرات سیلاب، افزایش رطوبت خاک و تغذیه آب‌های زیرزمینی را از مهمترین اهداف این طرح اعلام کرد.

وی تاکید کرد: طرح های احیای مراتع کهگیلویه و بویراحمد با ۳۰ میلیارد ریال  اعتبار از محل بودجه ملی اجرا می شود.

وی گفت:بیش از ۳۹ هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد از سال ۱۳۸۳ تاکنون زیر کشت گیاهان دارویی  رفته است.

باقری فرد بیان کرد:امسال ۱۳ تن شیرابه گیاه دارویی آنغوزه در این استان برداشت شد که نسبت به پارسال ۳۰ درصد افزایش یافته است.

این استان دارای ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد دامی است.

وجود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در جای جای کهگیلویه و بویراحمد، یکی از ارزشمندترین گنجینه های ناشناخته در این استان بشمار می رود.

این استان با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از متنوع‌ترین استان‌های کشور درزمینه تولید گیاهان دارویی است.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است که به وفور در ارتفاعات این استان یافت می‌شود.

بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ، کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوش، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاه دانه ازجمله گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد است.

از این مجموع افزون بر یک هزار و ۲۰۰ گونه آن تنها در منطقه حفاظت شده دناست به گونه ای که به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید.

همین ظرفیت ها و گنجینه های ارزشمند نیز مسئولان و متولیان امر در دولت و استان را بر آن داشته تا با ایجاد زیرساخت های توسعه ای و اجرای سند توسعه و نقشه راه گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد را در مسیر رشد و مدار توسعه قرار دهند.

بر اساس برآوردهای انجام شده توسط متخصصان و تکنسین های شرکت دانش بنیان میزان سرمایه گذاری گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد رقمی افزون بر ۵۰۰ میلیارد ریال است.



 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.