به گزارش ایرنا، روند نجومی و افزایش نرخ بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد در سالیان متمادی با رشد قارچ گونه و قابل مشهودی مواجه بوده و زنگ خطر را به شکل جدی و محسوس برای مسئولان و جوانان و دانش آموختگان دانشگاهی به صدا در آورده است.

عدل هاشمی پور روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تصریح می کند: بارها به دلیل هجوم جوانان بیکار به دفتر ارتباطات مردمی در تهران مجبور می شدم که کار مجلس و حتی جلسات علنی و کمیسیون ها را رها کرده و برای پاسخگویی به آنان در محل دفتر حضور یابم که گاه تا نیمه های شب هم به طول می انجامد.

وی با بیان اینکه دانش آموختگان دانشگاهی بیشترین تعداد مراجعه کنندگان برای درخواست شغل هستند، تصریح کرد: حتی در بین سیل بیکاران حوزه کهگیلویه بزرگ خانواده هایی با سه تا چهار فرزند بیکار وحتی جانباز و از خانواده معزز شهدا هم هستند.

به گفته هاشمی پور یکی از دغدغه های جدی خانواده ها و مسئولان در حوزه انتخابیه کهگیلویه بزرگ علاوه بر نبود زیرساخت ها و ضعف در امور زیربنایی و نبود کارخانجات و طرح های اشتغالزا و اقتصادی ، معضل بیکاری است که همین امر باعث مهاجرت خیره کننده مردم از این شهرستان ها شده است.

آنگونه که آمارها نشان می دهد کهگیلویه و بویراحمد در یک دهه اخیر همواره بین استان های یکم تا پنجم به لحاظ نرخ بیکاری قرار داشت و اوج این فرایند ناخوشایند حتی بین سال های ۹۰ تا ۹۴ با میانگین نرخ ۱۷.۸ درصد بود.

برخی کارشناسان و متولیان امر نیز عدم استفاده از ظرفیت‌های بالقوه در استان در سالیان متمادی، فقر و محرومیت تاریخی و حاکم در استان، ضعف سرمایه‌گذاری‌های غیردولتی، کمبود زیرساخت‌ها به‌ویژه در حوزه صنعت، کشاورزی، گردشگری و نیز وابستگی شدید اقتصاد این استان به منابع دولتی و بانکی دلایل عمده در ساختار معیوب اقتصادی و مساله اشتغال در استان می‌دانند.

البته موضوع بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد همچون سایر معضلات و پدیده‌های اجتماعی چندعاملی است و نمی‌توان تنها یک عامل را دلیل اصلی در بروز این مشکل قلمداد کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویراحمد نیز در همین زمینه یادآور شد: معضل بیکاری در استان ریشه تاریخی دارد و نمی توان در یک بازه زمانی کوتاه آن را کاهش چند رقمی داد.

حسن نوروزی تصریح کرد: گرایش روزافزون جوانان و تحصیل کردگان به سمت مشاغل دولتی و پشت میز نشینی نیز از دیگر دلایل عمده بیکاری در این استان است.

وی با بیان اینکه بر اساس تعریف شغل در کشور و اینکه هر فردی از جمعیت فعال این استان در طول هفته یک ساعت کار کند شاغل محسوب می شود، گفت: نرخ بیکاری را به طور معمول برای جمعیت ۱۰ سال به بالا محاسبه می کنند.

وی تصریح کرد: میزان نرخ بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد طی یک دهه اخیر بین ۱۴ تا بالای ۱۷ درصد در نوسان بود.

نوروزی ضعف محسوس زیرساخت ها در بخش های مختلف و فقر تاریخی حاکم بر این استان را یادآور شد و افزود: اقتصاد، تولید و حتی میزان اشتغالزایی در کهگیلویه و بویراحمد بیشتر متکی به بودجه ها و منابع دولتی است.

وی یکی از پیش نیازهای اساسی برای توسعه و رشد اقتصادی و کاهش میزان بیکاری را گذر از مدرک گرایی، توجه به اهمیت مهارت آموزی و کسب دانش های فنی و حرفه ای دانست.

نوروزی گفت: کسب دانش های صرف تئوری و نظری در دانشگاه ها، مراکز علمی و آموزشی بدون یافتن مهارت ها و دانش های فنی و کاربردی از بزرگترین چالش های فرارو در ساختار نظام آموزشی است که سایر حوزه ها را تحت تاثیر خود قرار داده است.

وی گرایش محدود جوانان جویای کار و دانش آموختگان دانشگاهی به سمت دانش های فنی و حرفه ای را یادآور شد و گفت: نبود انگیزه در بین جوانان برای یادگیری و انجام کارهای فنی زمینه بروز بسیاری از چالش های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در جامعه از جمله افزایش میزان بیکاری شده است.

مدیر اشتغال اداره کل تعاونف کار و رفاه اجتماعی نیز میانگین نرخ بیکاری در استان در هم اینک حدود ۱۱.۳ درصد عنوان کرد.

آیت ارمغانی تأکید کرد: این در حالی است که میانگین نرخ بیکاری سال ۱۳۹۷ در شهرستان بهمئی که جزء چهار شهرستان حوزه انتخابیه کهگیلویه بزرگ محسوب می شود ۱۷.۷درصد بوده است.

وی میانگین نرخ بیکاری در شهرستان های کهگیلویه، چرام و لنده را نیز بالای ۱۳ درصد اعلام کرد.

ارمغانی تصریح کرد: نرخ بیکاری در بین دانش آموختگان دانشگاهی در استان همچنان حدود ۲۹درصد اعلام شده است.

۳۰۱۶/۶۱۱۰

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.