فرهام جلیلی روز یکشنبه در نشست بررسی کوچ عشایر در گچساران اظهار داشت: از کوچ آن دسته از عشایر این شهرستان که زودتر از زمان اعلام شده به مناطق ییلاقی حرکت کنند جلوگیری خواهد شد.
زمان کوچ عشایر گچساران به مناطق ییلاقی از 15 اردیبهشت به بعد تعیین شده است.
وی بیان کرد: جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر گچساران برای کاهش تخریب مراتع است.
جلیلی گفت: سه اکیپ در گلوگاه های کوچ عشایر گچساران مستقر و از عبور زود هنگام عشایر کوچرو این شهرستان جلوگیری می کنند و برای متخلفان نیز پرونده قضایی تشکیل می شود.
وی کوچ زودهنگام عشایر را تهدید جدی برای عرصه های منابع طبیعی دانست و عنوان کرد: جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر گچساران به مناطق ییلاقی همکاری دستگاه های مختلف اجرایی این شهرستان را می طلبد.
جلیلی افزود: کنترل کوچ عشایر شهرستان گچساران و اعمال محدودیت زمانی در این زمینه به نفع آنان است.
وی بیان کرد: 305 هزار و 342 هکتار مرتع در این شهرستان وجود دارد که سالانه در هر هکتار از این مراتع 100 کیلو گرم علوفه تولید می‌شود.
رئیس امور عشایر گچساران گفت: یک هزار و 869 خانوار عشایری با جمعیتی بیش از 10 هزار نفر در مناطق عشایری دریلا، آبگندی و کلاغ نشین سکونت دارند.
قربان کرمی افزود: 400 کیلومتر ایل راه در سه مسیر کوچ این شهرستان وجود دارد که از این میزان 100 کیلومتر آن دارای موانع است.
وی گفت: این ایل راه ها از سوی منابع طبیعی به مردم واگذار شده و به همین دلیل عشایر در زمان کوچ با مشکلات متعددی مواجه هستند.
کرمی به پیامدهای تصرف ایل راه ها برای کوچ عشایر اشاره کرد و گفت عشایر در تنگی ایل راه مجبورند از جاده های ماشینی عبور کنند که این امر منجر به تلف شدن دام آنها می شود.
مناطق قشلاقی شهرستان گچساران سالانه محل استقرار و سکونت حدود دو هزار خانوار عشایر کوچرو از مناطق سردسیری استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان است.
این قشر مولد سالانه دو هزار و 700 تن گوشت قرمز،6 هزار و 480 تن انواع فرآورده‌های لبنی، 150 تن پشم و 25 تن گوشت سفید تولید می‌کنند.
عشایر گچساران شامل طوایف بویراحمد علیا و سفلی، ترکهای قشقایی و دره شوری هستند.
2082/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.