طهمورث الیاسی، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه 31 میلیارد ریال کمک بلاعوض به خانواده های کشته شدگان زلزله پرداخت می کند.
الیاسی در باره نحوه توزیع این کمک گفت: خانواده های جانباختگان در ازای هر عضوی که از دست داده اند، 50 میلیون ریال کمک دریافت می کنند.
آنچنان که او بیان کرد، تخصیص این اعتبار صد درصدی است و تا یک ماه آینده به خانواده های جانباختگان پرداخت می شود.
الیاسی اظهار داشت: این کمک از طریق سازمان جمعیت هلال احمر یا دیگر نهادهای حمایتی توزیع می شود.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان 96 در غرب کرمانشاه 620 کشته برجا گذاشت.
همچنین در 2 ماه اخیر کمک های دیگری همچون عیدی 90 میلیارد ریالی و کمک نقدی 640 میلیارد ریالی برای خرید وسایل سرمایشی و یخچال به حساب سرپرستان خانوارهای زلزله زده واریز شده است.
پیش از این هم هلال احمر در ازای هر جانباخته، 50 میلیون ریال به بازماندگان او اهدا کرده بود.
مردم سراسر کشور تاکنون 640 میلیارد ریال برای کمک به زلزله زدگان استان کرمانشاه به حساب هلال احمر واریز کرده اند و این سازمان همه این مبلغ به اضافه 50 میلیارد ریال از بودجه خود را بین زلزله زدگان توزیع کرده است.

** کمک 10 میلیاردی به مصدومان ضایعه نخاعی
آنچنان که الیاسی خبر داد قرار است که 10 میلیارد ریال کمک درمانی هم به زلزله زدگانی که دچار ضایعه نخاعی شده اند، پرداخت شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه گفت: این اعتبار، ابلاغ شده و تخصیص آن صد درصد است که بزودی پرداخت می شود.
از 12 هزار و 386 مجروح زلزله کرمانشاه، 118 نفر دچار معلولیت شدند و به جمع 31 هزار معلول استان پیوستند.
در بین معلولان زلزله، 21 دچار ضایعات نخاعی شدند که هم اکنون در کرمانشاه و تهران در حال دریافت خدمات درمانی و توانبخشی هستند.

** کمک جدید دولت برای تسریع بازسازی
زلزله کرمانشاه به 10 شهرستان و هزار و 930 روستای استان خسارت زد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حدود 100 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دیده اند.
برای جبران این خسارت ها تاکنون اقدام ها و هزینه های زیادی از سوی دولت شده است که کمک های بلاعوض و وام های کم ‌بهره 550 و 670 میلیون ریالی نمونه هایی از آن است.
اما وسعت خرابی ها و حجم عملیات بازسازی آنقدر زیاد است که این کمک ها کافی به نظر نمی رسد بویژه اینکه سختگیری بانک ها برای پرداخت همین تسهیلات و نیز کاغذ بازی هزینه ‌بر در شهرداری‌ها بر پیچیدگی اوضاع افزوده است.
چنانچه هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه تاکنون چندین بار از ناکافی بودن خدمات رسانی بانک ها و شهرداری ها سخن گفته است.
به همین دلیل دولت به فکر کمک های جدیدتری افتاده است تا شاید به روند بازسازی سرعت بیشتری بدهد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه در این باره گفت: 150 میلیارد ریال کمک بلاعوض برای جبران هزینه صدور پروانه ساخت واحدهای تخریب شده اختصاص یافته است.
الیاسی گفت: دولت بزودی این اعتبار را از طرف مالکان واحدها به حساب شهرداری ها واریز می کند.
هم اکنون 500 پیمانکار با 11 هزار و 600 نیرو در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه مشغول ساخت و ساز واحدهای تخریبی هستند.
رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه نیز گفت: تاکنون کار آواربرداری 25 هزار و 800 واحد مسکونی که در زلزله هفت و سه دهم ریشتری 21 آبان پارسال تخریب شده بود ، پایان یافته است.
رضا خواجه ای به ایرنا افزود: از آغاز بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه تاکنون، 19 هزار و 900 واحد مسکونی در مرحله پی کنی، 12 هزار و 500 واحد در مرحله فونداسیون ، هشت هزار و 900 واحد در مرحله اسکلت بندی و پنج هزار واحد مسکونی نیز در مرحله دیوارچینی و سقف گذاری است.
وی از آغاز عملیات تعمیر 47 هزار و 900 واحد مسکونی آسیب دیده ناشی از زلزله پارسال خبر داد و گفت که تاکنون تعمیرات 35 هزار واحد مسکونی پایان یافته است.
قرار است 53 هزار و 250 میلیارد ریال اعتبار از سوی دولت برای بازسازی مناطق زلزله‌ زده کرمانشاه هزینه شود که البته بیشتر این اعتبار برای احیای زیرساخت های عمومی و دولتی است.
به اعتقاد استاندار کرمانشاه 'مصوبات و اعتبارات تخصیص یافته به زلزله ‌زدگان استان از نظر سرعت تصویب و حجم اعتبارات، بی سابقه بوده است.'
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 14 شهرستان و 2 هزار و 622 روستا است.
7444/8066
گزارش از عبدالله الماسی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.