حجت الاسلام محسن مفید روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این آمار فقط مختص استان است و برای ما مشخص نیست چه تعداد از داوطلبان در هیات نظارت مرکزی تهران به نتایج بررسی صلاحیتشان اعتراض کرده اند.

به گفته وی، از ۳۷۰ پرونده ای که در شورای نگهبان استان برای بررسی صلاحیت افراد تشکیل شده بود، رای اولیه ۱۲۱ نفر تایید صلاحیت، ۶ نفر عدم احراز صلاحیت و مابقی رد صلاحیت بوده است که البته در مرحله بعد در هیات نظارت مرکزی تهران، نتایج به ۹۰ نفر تایید صلاحیت، ۱۲۷ نفر عدم احراز صلاحیت و ۱۵۳ نفر رد صلاحیت تغییر کرد.

وی توضیح داد: عدم احراز صلاحیت معنایش این است که شورای نگهبان نتوانسته است براساس تعریف قانون به شناخت کافی از افراد برسد.

حجت الاسلام مفید ادامه داد: شورای نگهبان از ۲۷ دی تا ۱۱ بهمن ماه فرصت بررسی مجدد اعتراضات به نتایج بررسی صلاحیت افراد را دارد.

وی تاکید کرد: حتی کسانی  که تایید صلاحیت شده باشند نیز اگر گزارش جدیدی از این افراد به شورای نگهبان برسد این شورا حق بررسی مجدد صلاحیت این افراد را دارد.

به گفته او، لیست نهایی افراد تایید صلاحیت شده نیز در ۲۱ بهمن ماه به وزارت کشور ابلاغ و روز بعد در عمل وارد فضای تبلیغی انتخابات می شویم.

رییس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه در خصوص آمار بالای رد صلاحیت ها در این استان بیان داشت: با اینکه عده ای تلاش می کنند که با فضاسازی کمیت کار را عَلَم کنند اما اصل برای ما عمل به قانون است و آمار بالای رد یا تایید صلاحیت افراد اهمیت ندارد.

حجت الاسلام مفید در خصوص  ملاک های رسیدگی به صلاحیت افراد توضیح داد: این ملاک ها در ۲ ماده ۲۸ و ۳۰ قانون انتخابات که شامل شرایط اثباتی و نفی افراد می شود آمده است؛ ضمن اینکه طبق ماده ۵۰ قانون انتخابات، تحقیقات محلی و نیز استعلاماتی از مراجع چهارگانه شامل وزارت اطلاعات، پلیس بین الملل، ثبت احوال و از قوه قضاییه نیز داریم.

او تاکید کرد: قانون، شورای نگهبان را در بررسی صلاحیت افراد محدود به این مراجع چهارگانه نکرده است و ما می توانیم از سایر مراجعی که صلاحیت اظهارنظر داشته باشند نیز استعلام بگیریم و اینکه در کنار اینها سیاست های کلی نظام و تدبیر مقام معظم رهبری نیز یکی از مهمترین ملاک های ما برای بررسی صلاحیت افراد است.

به گفته حجت الاسلام مفید، مباحث اخلاقی، اعتقادی، مالی، اقتصادی و مباحث سیاسی یعنی وابستگی به احزاب و تشکل های غیرقانونی موضوعات اصلی رد صلاحیت افراد است.

وی در پاسخ به این سوُال که آیا قانون به اندازه کافی شفاف است و مانع برخورد سلیقه ای می شود؛ گفت: نهاد شورای نگهبان به هیچ وجه سیاسی و جناحی نیست و رای اعلام شده حتما باید براساس مستندات باشد.

او تاکید کرد: مهم برای ما عمل به قانون است و رد صلاحیت از تمام جناح های سیاسی کشور اتفاق می افتد.

هرچند به گفته رییس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه، قانون انتخابات ضعف دارد و این قانون پاسخگوی برگزاری یک انتخابات بدون حاشیه نیست.

حجت الاسلام مفید ادامه داد: باید به کسانی اجازه ثبت نام داده شود که حایز شرایط باشند نه اینکه در ابتدا هرکسی قادر به ثبت نام باشد بعد ما بیایم اینها را پالایش بکنیم.

او افزود: به عنوان مثال از همان ابتدا افراد باید با در دست داشتن سوءپیشینه و استعلام مراجع چهارگانه در انتخابات ثبت نام کنند تا امروز با حجم کثیری از رد صلاحیت ها و عدم احرازها روبرو نمی شدیم.
۴۱۴ نفر در استان کرمانشاه برای این دوره از انتخابات ثبت نام کرده بودند که در مرحله اول ۸۷ درصد این افراد توسط هیات های اجرایی تایید صلاحیت شدند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۴ شهر دارد.

این استان دارای ۶ حوزه انتخاباتی و هشت نماینده در مجلس شورای اسلامی است.
یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دوم اسفند ماه سال جاری برگزار می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.