کوروش محمودیان روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به بسته شدن مرز سومار از ۲۸ مرداد ماه امسال که به دلیل برخی مشکلات و تخلفات پرسنل عراقی در این مرز، دولت عراق را مجبور به تعطیلی آن و جابجایی مسوولان کرد، طی چند ماه اخیر جلسات متعدد و رایزنی های لازم بین مقامات کشورمان و طرف عراقی بریا بازگشایی آن انجام گرفت.

 وی اظهارداشت: پس از تعطیلی بازارچه سومار، در دیدار استانداران کرمانشاه و دیاله عراق ضمن بررسی مشکلات موجود برتکمیل و تجهیز زیرساخت های این مرز، به عنوان ضرورت در امر بازگشایی سریع آن با توجه به مصوبه هیات وزیران در اعلام رسمی شدن مرز سومار، تاکید شد.

فرماندار گیلانغرب گفت: در این مدت خوشبختانه روند تکمیل برخی زیرساخت های مورد نیاز نظیر ایجاد سکو بارانداز، تکمیل ساختمان اداری ملاقت های مرزی، توسعه و بهسازی محوطه، نورپردازی و روشنایی انجام گرفت و طرف عراقی هم اقداماتی در این مسیر انجام داده است.

محمودیان اضافه کرد: بازگشایی مرز سومار در اقتصاد ۲ استان کرمانشاه و دیاله عراق نقش به سزایی دارد.

وی ادامه داد: لیست کالاهایی که از نظر طرف عراقی نباید صادر شود، هم کار کارشناسی و تفاهم‌نامه لازم تنظیم شده است.

وی با بیان اینکه به صورت جدی تکمیل و تجهیز زیرساخت‌های بازارچه مرزی سومار را رصد می کنیم، گفت :خط فیبرنوری هم در حال اجرا است.

 او ادامه داد: در سال گذشته حدود ۶۰ هزار کامیون با یک میلیون تن کالا از مرز سومار مبادله شده است.

مرز سومار در فاصله ۶۷ کیلومتری گیلانغرب و ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده، در آن سوی مرز و در عراق، نزدیک ترین شهر به سومار، شهر مَندلی از توابع فرمانداری بلدروز است که ۱۵ کیلومتر با سومار فاصله دارد.

بازارچه مرزی سومار فاصله حمل کالا را به بغداد کوتاه‌تر کرده و اکنون بیشتر کالاهای صادراتی به استان‌های شرقی عراق از این معبر صادر می‌شود.

گیلانغرب در غرب کرمانشاه بیش از ۷۲ هزار تن جمعیت دارد. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.