به گزارش خبرنگار ایرنا، مسوول ستاد اربعین استان دیاله عراق در این دیدار گفت: مردم ۲ استان دیاله و کرمانشاه باهم دوست و برادر هستند و از این رو باید ۲ طرف تلاش و کمک کنیم تا مشکلات موجود در این مرز برطرف شود.
حاج قاسم افزود: کشور عراق ۱۰۰ دستگاه اتوبوس برای حمل زوار از مرز خسروی تا بغداد در نظر گرفته است و علاوه بر این نیز اتوبوس های ایرانی در چند روز آینده در مرز منذریه مستقر می‌شوند که همچنین از ظرفیت خودروهای شخصی هم در صورت نیاز برای جابجایی زائران استفاده می شود.

وی ادامه داد: برای سهولت در کار تردد ما نیازمند همکاری زائران و همچنین کمک های جمهوری اسلامی ایران برای انتقال زائران به بغداد در محدوده مرز منذریه تا جدیده الشط هستیم و از بغداد تا کربلا نیز امر تردد و انتقال زوار برعهده کشور عراق است.
فرمانده قرارگاه ویژه اربعین مرز خسروی نیز گفت: ۲۰۰ دستگاه اتوبوس در منذریه برای انتقال زوار تا بغداد مستقر می کنیم و با ۱۰۰ دستگاه اتوبوس عراق در مجموع ۳۰۰ دستگاه اتوبوس در آن سوی مرز خسروی کار انتقال زوار را به بغداد انجام می دهند.
جعفر همتی افزود: با افزایش تردد زوار در روزهای آینده از مرز خسروی دغدغه هایی داشتیم که توافقات خوبی در این خصوص انجام شد.

رئیس قرارگاه ویژه اربعین حسینی مرز خسروی گفت:در این جلسه مصوب شد که تردد زوار تا دهم مهرماه از ساعت هفت صبح تا ساعت ۲ بعدازظهر باشد و پیشنهاد ما برای تردد در ایام دیگر افزایش پذیرش زوار از سوی طرف عراقی از ساعت ۶ صبح تا ۶ غروب است.
همتی با بیان اینکه اتوبوس هایی برای مواقع اضطراری در ایام افزایش حجم تردد پیش بینی شده افزود: براساس توافق های صورت گرفته نرخ کرایه هر نفر از مرز منذریه تا بغداد ۱۰۰ هزار تومان تعیین شد.
وی گفت: همچنین توافق شده تا زوار ما از پول رایج خودمان یعنی ریال استفاده کنند و هر زائری هم که دینار به همراه داشته باشد مورد قبول طرف عراقی باشد.
فرماندار قصرشیرین هم در این جلسه گفت: تلاش می کنیم خدمات خوبی در مرز خسروی به زوار ارائه شود.
مرادعلی تاتار افزود: تمام امکانات ما از کرمانشاه تا مرز خسروی آماده است و هیچ نگرانی در مورد زیرساخت‌های مرز خسروی نداریم.
وی گفت: خسروی قدیمی ترین مرز برای تردد زوار به عتبات عالیات بوده و همه شرایط را برای اربعین امسال آماده کرده ایم.
احداث ۶۰ چشمه سرویس بهداشتی توسط مسئولان قصرشیرین در منذریه، احداث چهار موکب در منذریه، افزایش خروجی آب از خسروی به منذریه، استقرار تانکرهای سیار آبرسانی و پایگاه اورژانس از موارد مورد توافق ۲ طرف در این نشست بود.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق مطرح بوده که بعد از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین جهت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.  

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.  

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

۳۰۱۲/۸۰۶۶  

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.