به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم حسن زاده روز دوشنبه در نشست آشنایی با خدمات بانک توسعه صادرات اظهار داشت: اکنون نرخ سودهای بانکی توجیه اقتصادی ندارد و ضمانت نامه ها نیز سنگین است.
وی همچنین خواستار کاهش تشریفات گمرکی برای تسهیل در امر صادرات کالا شد و افزود: با وجود مرز مشترک کردستان با کشور عراق، اما تجار نتوانسته اند از این فرصت استفاده کنند و حضور ضعیفی در بازار این کشور دارند.
حسن زاده تاکید کرد: البته تجار ما نیز با بسیاری از قوانین اقتصادی و صادراتی آشنایی ندارند و باید آموزش هایی برای آنها در نظر گرفته شود تا در این بخش با آگاهی بیشتری فعالیت کنند.
وی با اشاره به اهمیت صادرات برای کشور یادآور شد: صادرات موجب ارزآوری، افزایش تولید، رقابت پذیری، رشد اشتغال و اثرگذاری اقتصادی کشور بر دیگر کشورها می شود.

**سرمایه صندوق سرمایه گذاری 20 میلیارد ریال است
رئیس اداره امور شعب و بازاریابی بانک توسعه صادرات نیز در این نشست گفت: صندوق سرمایه گذاری برای حمایت از فعالان اقتصادی در این بانک تشکیل شده که سرمایه آن اکنون به 20 میلیارد ریال افزایش یافته است.
مسعود عبدیان با بیان اینکه این صندوق کمترین ریسک در حوزه سرمایه گذاری را دارد، اظهار داشت: هشت میلیارد ریال سرمایه صندوق از طریق سرمایه گذاری بانک توسعه صادرات تامین شده و متوسط نرخ سود آن 20 درصد است.
وی با باین اینکه بسته ای برای حمایت از فعالان اقتصادی در مناطق کم برخوردار تعریف کرده ایم که اجرا می شود، اضافه کرد: بانک توسعه صادرات 16 تا 18 درصد از منابع خود را در قالب تسهیلات پرداخت می کند.
عبدیان با اشاره به اینکه تسهیلات برای تجهیز کارگاه با نرخ 16 درصد پرداخت می شود، افزود: برای صادر کنندگان نمونه نیم درصد تخفیف در این بخش در نظر گرفته می شود.

** نقل و انتقالات ارزی با محدودیت هایی روبرو شده است
معاون ارزی بانک توسعه صادرات هم در این نشست گفت: تلاش می کنیم تاثیر تحریم های بانکی که از 13 آبان ماه امسال اعمال می شود را کاهش دهیم تا فعالیت ها و خدمات مختلف ارزی این بانک متوقف نشود.
نرگس نجف زاده با بیان اینکه اکنون نیز نقل و انتقالات ارزی با محدودیت هایی مواجه است، اضافه کرد: نرخ کارمزد انتقال به بانک های امارات 6 درصد و از بانک های اروپایی به امارات سه درصد است که پیش بینی می شود با اعمال تحریم ها افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه بانک توسعه صادرات روابط کارگزاری دارد که اکنون محدودتر شده است، اظهار داشت: برخی از بانک ها شروطی از جمله اینکه ذینفع در آن بانک حساب داشته باشد را در نظر گرفته اند.

**مشکل صادرکنندگان کردستانی تامین مالی است
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در این نشست گفت: تامین مالی صادرات و گرفتن ضمانت نامه ها دغدغه اصلی صادرکنندگان است که به سختی می توانند منابع مالی را تامین کنند.
حامد رنجبر یادآور شد: اطمینان می دهم با توجه به شرایط جغرافیایی و ارتباطات فرهنگی استان کردستان با اقلیم کردستان عراق اگر منابع مالی بیشتری در اختیار صادرکنندگان قرار گیرد، بتوانند صادرات را افزایش دهند.
وی اظهار داشت: صادرکنندگان کردستانی معمولا به عنوان واسط خریدار عراقی عمل می کنند و منابع مالی را از تاجر عراقی تامین می کنند که این امر موجب می شود سود آنها کمتر باشد.
رنجبر به دلایل استقبال ضعیف تجار و بازرگانان از خدمات بانک توسعه صادرات و صندوق ضمانت صادرات اشاره کرد و افزود: نباید صندوق ضمانت صادرات از بانک توسعه جدا باشد که این بروکراسی ها را افزایش می دهد به عنوان مثال در فرآیند پرداخت تسهیلات 2 بار اعتبارسنجی صورت می گیرد.
وی تاکید کرد: این ضابطه بانک که حتما 10 درصد سرمایه صادرکننده باید در حساب باقی بماند اهداف صادرات را با اختلال روبرو می کند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: جرائم عدم صدور کالا هم موجب شده برخی تاجران و مشتریان بانک توسعه صادرات دیگر به این بانک برای دریافت خدمات رجوع نکنند.

**نرخ سود تسهیلات مانعی بر سر راه تولیدکنندگان و صادرکنندگان است
رئیس اتحادیه صادر کنندگان کردستان هم در این نشست گفت: تولید کننده با دلار 80 هزار ریالی تولید می کند اما دولت انتظار عرضه کالایی با مبنای قیمت 42 هزار ریال، دلار دارد.
محمودی با اشاره به نرخ سود بالای تسهیلات در ایران اظهار داشت: نرخ سود تسهیلات در ترکیه و عراق چهار درصد و در افغانستان 6 درصد است این در حالیست که در ایران تا 18 درصد هم می رسد.
وی رشد نقدینگی را یکی از مشکلات جدی اقتصاد کشور دانست و افزود: بخشی از این رشد نقدینگی را خود بانک ها به دلیل تعیین نرخ های سود بالا ایجاد می کنند.
محمودی اضافه کرد: مشکلاتی در تبادلات ارزی پیدا کرده ایم و امروز کشوری همچون امارات با اینکه خود را دوست ما معرفی می کند در این زمینه با تجار ایرانی همکاری نمی کند.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.