به گزارش ایرنا، نمایش مردووه بی کفنه کان به کارگردانی فاتح باد پروا از مریوان، سه رده می بی تاوانی به کارگردانی امید خاکپور از مهاباد، امپراتور و آنجلو به کارگردانی دنیا گفتاری از تهران و زه ماوه نی خوین به کارگردانی پرویز احمدی از سقز در سومین روز از برگزاری جشنواره تئاتر کُردی به روی صحنه رفتند.
نمایش مردووه بی کفنه کان روایت شکنجه گر و شکنجه شدن بود، شکنجه گر می خواست برای بدست آوردن اطلاعات و مهمتر از آن شکستن غرور و کرامت انسانی، اسیران را تا سر حد مرگ شکنجه کند و شکنجه شده نیز تا پای جان در برابر او مقاومت می کرد.
اثر سه رده می بی تاوانی هم داستان زنانی به جا مانده از دوران نسل کُشی بود که جهان نمی خواست صدای آنان را بشنود.
نمایش امپراتور و آنجلو روایت دختری از اهالی کردستان عراق بود که در جنگ با داعش، خانواده اش کشته می شوند و او باید با وقایع مختلفی دست و پنجه نرم کند.
کارگردان در اثر زه ماوه نی خوین، تصویر عروسی را نشان می دهد که در شب وصال خود تصمیم می گیرد با مرد مورد علاقه اش که او نیز سه سال پیش تر ازدواج کرده بود، فرار کند.
برگزاری کارگاه آموزش بازیگری توسط پرستور گلستانی بازیگر عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون و نقد نمایش های اجرا شده از برنامه های جانبی سومین روز برگزاری این رویداد فرهنگی - هنری بود.
در چهارمین روز از جشنواره نمایش پانکیه کان از سنندج به کارگردانی حسن ترقی، کارگاه آموزشی تئاتر شورایی توسط علی ظفر قهرمانی نژاد و تئاتر په ریخان از تهران اثر منصور حسین زاده نمایش داده خواهند شد.
در این روز همچنین نمایش چنور نوشته و کار قطب الدین صادقی به مناسبت نکوداشت این هنرمند عرصه تئاتر به روی صحنه می رود و نمایش سروود هه زار ئوفیلیای ئه ویندار هم به کارگردانی صادقی در پلاتو اجرا می شود.
مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز شامگاه یکشنبه (21 آذر) با حضور مسئولان و هنرمندان برگزار می شود و از نفرات و گروه های برتر تقدیر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، بر اساس فراخوان به گروه های راه یافته به بخش مسابقه جشنواره با نظر کارشناسی حداقل 10 میلیون ریال و حداکثر 25 میلیون ریال جایزه تعلق خواهد گرفت.
نگاه ویژه به شعار سال (اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال) و توجه ویژه به زبان کُردی و مفاهیم فرهنگ کهن کُردستان با رویکردی خلاقانه و نو، باز آفرینی آیین ها، رسوم و سنت های کُردها در قالب نمایش، نگاه هنرمندانه و تحلیلی به مسائل اجتماعی روز بویژه مسائل خانواده، جوانان و طلاق و مبارزه با مصرف مواد مخدر و ارائه نمایش هایی در جهت نفی خشونت و جنگ طلبی در حمایت از گسترش صلح جهانی از محورهای مورد تاکید این جشنواره است.
این جشنواره توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز و انجمن هنرهای نمایشی استان کردستان با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی، انجمن هنرهای نمایشی ایران، فرمانداری سقز، شورای اسلامی شهر و شهرداری سقز در راستای ارتقا، تشویق و ترویج هنر نمایش در جامعه با تاکید بر تولید نمایش هایی مبتنی بر فرهنگ کردستان در حال برگزاری است.
جشنواره تئاتر کُردی از سال 78 به مدت شش سال متوالی برگزار شد اما بدلیل مشکلات مالی این جشنواره بعد از شش دوره متوقف شد و دوباره از سال 87 برگزاری آن از سر گرفته شد و تا سال 90 به مدت چهار دوره دیگر پیگیری و اجرا شد.
این جشنواره در سال های 91 و 92 برگزار نشد و از 93 دوباره فعالیت خود را آغاز کرد و سال 94 نیز دوازدهمین دوره این جشنواره با حضور 12 گروه نمایشی از ایلام، بانه، بوکان، تهران، دیاربکر ترکیه، سقز، سلیمانیه عراق، سنندج، شیروان، کرمانشاه و مریوان از 15 تا 19 شهریور در سالن نمایش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز برگزار شد.
سقز در 190 کیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.
خبرنگار: ابراهیم محمدحسینی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7249/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.