به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از بانه، فرماندار شهرستان بانه در آیین آغاز این سمینار ضرورت آشتی بخش های علمی و پژوهشی با بخش کشاورزی را یادآور شد و بر جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه تولیدات کشاورزی از جمله پرورش طیور در این شهرستان تأکید کرد.
محمد فلاحی با اشاره به محدودیت های سرزمینی و منابع آبی، استفاده از شیوه های سنتی در تولید را ناکارآمد و کم بازده خواند و مکانیزاسیون اعم از شیوه ها، منابع و نهاده ها، تأمین آب و ... را در این راستا ضروری و مهم توصیف نمود.
وی با اشاره به تخصیص 29 درصد از اعتبارات ماده 180 قانون ششم توسعه سهم شهرستان بانه طی سالجاری، این اعتبارات را فرصت مناسبی برای توسعه فعالیت های بخش کشاورزی و صنایع وابسته از جمله پرورش مرغ ذکر کرد.

معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان هم در این سمینار هدایت و حمایت از تولیدات کشاورزی را از رویکردهای مهم دولت در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال ذکر کرد.
مهندس خالد جعفری ظرفیت تولید مرغ گوشتی در استان کردستان را 14 و نیم میلیون قطعه در هر دوره و سالانه 80 هزار تن ذکر کرد و افزود: «استان کردستان از نظر شاخص های تولید اقتصادی مرغ نیز در جایگاه مطلوبی است و مجهز شدن 55 درصد واحدهای تولید مرغ به اتوماسیون، گازرسانی به 71 درصد واحدها و تولید دان و خوراک طیور در سطح بالایی در استان، از جمله این شاخص هاست».
وی تصریح کرد: «در سال 1389 ظرفیت تولید مرغ در استان تنها 8 میلیون و 200 هزار قطعه و مصرف سوخت معادل 52 میلیون لیتر نفت گاز بود، اما با تلاش های انجام شده در زمینه گازرسانی به واحدهای تولیدی و بهینه سازی مصرف سوخت، اکنون با 14 و نیم میلیون قطعه در دوره، مصرف نفت گاز به 13 میلیون و 700 هزار لیتر کاهش یافته است».
مهندس جعفری با اشاره به اهمیت زنجیره های تولیدی و پرورش مرغ در زمینه کاهش نوسانات نرخ تولید و فروش محصول، گفت: «هم اکنون 2 زنجیره از جمله گروه غرب دانه در استان مشغول فعالیت هستند و 3 زنجیره تولیدی دیگر هم در مرحله اخذ مجوزهای لازم هستند».

سخنرانان سمینار هم اساتید برجسته این حوزه شامل دکتر غلامرضا اردلان، دکتر مهدی مندمی، دکتر فرهاد فرودی و دکتر ناصر موسوی بودند و مباحثی در زمینه توجیه و وابستگی های اقتصادی تولید مرغ گوشتی، مکانیزم های پیشرفته پرورش مرغ، عوامل مؤثر بر کاهش هزینه تولید، بهینه سازی مصرف انرژی در مزارع و فارم های پرورش مرغ، اهمیت احداث کارخانجات تولید نهاده های مورد نیاز و ضرورت پرداختن به چرخه و زنجیره های تولید مرغ در استان کردستان و شهرستان بانه ارائه کردند.

در ابتدای این مراسم، سالار سلیمی دبیر سمینار و از فعالان تولیدی شهرستان بانه هم در سخنانی، اهداف برگزاری این سمینار را توجه به ظرفیت های مهم تولید مرغ گوشتی در شهرستان بانه و بهره گیری از شیوه ها و ابزارهای نوین علمی به منظور شکل گیری تجارب جدید در این حوزه ذکر کرد.

در بخش پایانی سمینار هم با حضور اساتید و مدیران شرکت کننده، در قالب پرسش و پاسخ، به سؤالات مهمانان در زمینه های مختلف پاسخ دادند.

گفتنی است دومین سمینار پرورش و مدیریت فارم های مرغ گوشتی، از سوی «گروه تولیدی غرب دانه» شاخه شهرستان بانه و با حضور مهمانان استانی و روسای جهاد کشاورزی و دامپزشکی، و اعضای نعاونی های مرغداران شهرستان های مریوان، سقز، سردشت، پیرانشهر، اشنویه و بانه، نظام صنفی کشاورزی استان کردستان و شهرستان بانه و اعضای اتحادیه مرغداران این شهرستان، به مدت یک روز در هتل هاله بانه برگزار شد.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 775071
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.