به گزارش خبرنگار ایرنا، بسیاری از نویسندگان و کارگردانان حاضر در این جشنواره با کوله باری از دغدغه به مریوان آمده اند تا هر کدام به شیوه ای پیام خود را به مخاطبان انتقال دهند.
** تمدن بشر در خطر
اکتشافات باستانی عنوان یکی از نمایش هایی بود که به اجرا درآمد و نویسنده و کارگردان نمایش از طریق آن اشاره به گذشت 600 سال از زمانی می کند که روستایی بوده و امروز تنها آثاری باستانی از آن بر جای مانده است.
عزیز زادسر در این نمایش به نابودی زبان، فرهنگ و حتی شیوه پوشش اهالی این روستا اشاره می کند و در کنار آن گریزی به روند کلی جامعه می زند که با گذشت زمان بسیاری از نشانه های فرهنگ جوامع رو به زوال می رود.
کارگردان در این نمایش به شیوه ای دراماتیک داستانی تحلیلی به آن داده است و بیان می کند که اگر روستای عصر آباد از بین برود مردم در آینده در مورد آن چه می گویند.
او با این کار باز هم تلاش کرده است با تعمیم آن به همه جوامع خطر تغییر فرهنگ و نابودی آن را به تماشاگران گوشزد کند.
دست مایه نویسنده این نمایش روستای عصرآباد است که اکنون در مریوان قرار دارد و به دلیل دپوی زباله های شهر مریوان در نزدیکی آن، درگیر مشکلات زیست محیطی شده است.
زادسر این نمایش را در حقیقت یک نمایش محیط زیستی می داند که مسائل فرهنگی را برای پر بارتر کردن آن مورد استفاده قرار داده است.

** نمایشی که می خواهد رفتار مردم با بیماران مبتلا به ایدز را تغییر دهد
درخت زندگی نمایشی از شهرستان آمل استان مازندران ضرورت تغییر نگاه جامعه به بیماران مبتلا به ایدز را هدف اصلی خود قرار داده است.
محسن اردشیر کارگردان اثر در این نمایش نشان می دهند که مردم چشم و دست و پای نابینایان و توانخواهان می شوند اما زمانی که به یک بیمار مبتلا به ایدز می رسند او را طرد می کنند.
این نمایش به نویسندگی غنچه شکوهیان بدون دیالوگ اجرا می شود و تنها در پایان نمایش است که کارگردان وارد میدان می شود و توضیحاتی از کسانی که حاضرند دست بیماران مبتلا به ایدز را بگیرند به وسط میدان بیایند و در پشت درخت انسانی که بازیگران ساخته اند، بایستند، می خواهد.
صحنه ای که با تشویق تمامی حاضران به مشارکت، شاید بیشتر از هر نمایش دیگری تماشاگر را با نمایش درگیر و همراه می کند.

** استقبال گرم مردم یکی از انگیزه های اصلی آمدن به جشنواره
کارگردان نمایش 'فرجام' از تهران با اشاره به کمبودهای جشنواره گفت: یکی از اصلی ترین انگیزه های ما برای آمدن به جشنواره مریوان، استقبال مردم است تا کمبودها را کاملا فراموش و خستگی ها را از تن بیرون کنیم.
مهدی داودی افزود: در هیچ کدام از مناطق دیگر کشور این استقبال از تئاتر خیابانی وجود ندارد و ما به عشق این مردم به مریوان می آییم.
وی اظهار کرد: مهمان نوازی این مردم غیرقابل وصف است و بارها خواسته اند ما را به اصرار به منزل خود ببرند.
وی با اشاره به کمبودهای جشنواره ادامه داد: حمایت ها از جشنواره کمتر شده و بیشتر حمایت ها به صورت استانی است.
داودی با بیان اینکه در دوره های گذشته ما ورک شاپ های خارجی داشتیم که در این دوره نداریم، پرسید: دکتر قطب الدین صادقی مگر تا چند دوره می تواند برای حاضرین در جشنواره ورک شاپ اجرا کند.
کارگردان اثر 'فرجام' همچنین با اشاره به موضوع اصلی این نمایش گفت: این نمایش بر اساس نمایش 'بر پهنه دریا' اثر 'اسلاویو مرژاک' سرگشتگی های سه انسان را بیان می کند که بخاطر پول و سرمایه، انسانیت را فدا کرده اند و اکنون در میانه دریا هیچ چیز دیگری برای از دست دادن ندارند و مرگ در انتظار آنها است.
به گفته داودی، یکی از این سه نفر به دلیل از بین رفتن اقتصاد خُرد، یکی دیگر بر اثر ورود کالاهای وارداتی که موجب تولیدات داخلی از بین برود و دیگری نیز بر اثر شرکت های هرمی در شرایط سختی قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: انسان ها از هم بیزار شده اند و برسرهم کلاه می گذارند اما در این نمایش به جایی می رسند که هیچ چیزی ندارند و حتی به نقطه ای می رسند که به یکدیگر محبت می کنند و متوجه می شوند در انسانیت اشتراکاتی دارند.
داودی تاکید کرد: تلاش می کنیم در این نمایش نشان دهیم که اسیر یک نظام سرمایه پرستی و سرمایه داری شده ایم و ایدئولوژی زندگی ما از جای دیگری به ما تحمیل می شود.
به گزارش ایرنا، دوازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان از 18 تا 22 شهریور با اجرای 41 نمایش به تعداد 121 بار در پنج بخش در خیابان ها، میادین، پارک ها، دریاچه زریبار و روستاهای اطراف مریوان در حال برگزاری است.
آیین اختتامیه این جشنواره با معرفی گروه های برتر روز چهارشنبه 22 شهریور در سالن نشاط آموزش و پرورش مریوان برگزار می شود.
شهرستان مریوان در 120 کیلومتری سنندج مرکز استان کردستان و هم مرز با اقلیم کردستان عراق واقع شده است.
خبرنگار: امید بهمنی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.