حیدر ویسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سرشماری از چند روز گذشته در تالاب ها و منابع آبی استان آغاز شده و تا 26 دی ماه و سرشماری پرندگان در تمامی تالاب و زیستگاه آبی استان تداوم دارد.
وی اضافه کرد: این سرشماری در دریاچه پشت سدهای استان از جمله سد شهید کاظمی سقز، وحدت، آزاد و گاوشان سنندج، سورال و سنگ سیاه دهگلان، سیازاخ دیوانده و گاران مریوان، تالاب زریبار مریوان و حتی رودخانه های دایمی استان اجرا می شود.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست کردستان گفت: در این سرشماری از دوربین های تلسکوپی، دوربین های چشمی و دوربین های عکاسی برای سرشماری و شناسایی پرندگان استفاده می شود.
وی اظهار کرد: برای اجرای این سرشماری علاوه بر کارشناسان اداره نظارت بر حیات وحش محیط زیست کردستان ، محیط بانان این اداره کل و پرنده نگرها در شهرستان های مختلف استان حضور دارند.
ویسی افزود: بررسی آخرین وضعیت پرندگان و زیستگاه های آنها و همچنین سنجش تاثیرگذاری اقدامات اداره حفاظت محیط زیست در خصوص یگان حفاظت، زهکشی و احیای تالاب ها در این منطقه در خصوص افزایش و تنوع گونه ها از اهداف برگزاری این سرشماری هستند.
وی اضافه کرد: برای آگاهی از تنوع و تعداد پرندگان، سرشماری پرندگان در طول سال در 2 مرحله سرشماری تابستانه و زمستانه در زیستگاه ها انجام می شود.
وی اظهار کرد: پس از جمع بندی و تکمیل فرم های مربوطه نتایج این سرشماری به منظور آنالیز و جمع بندی نهایی به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال می شود.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست کردستان گفت: سال گذشته در این سرشماری بیش از 16 هزار قطعه پرنده در بیش از 40 گونه آبزی و کنارآبزی سرشماری شده بود که 14 هزار قطعه آن در تالاب زریبار مریوان بود.
پناهگاه حیات وحش زریبار و تالاب بین المللی آن که بیست و سومین عضو تالاب کنوانسیون رامسر است دارای حجم تقریبی آب بیش از 30 میلیون مترمکعب بوده و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می شود.
طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود 1.6 کیلومتر بوده و وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغییر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب 2 و 6 متر است.
زریبار در یک دره طولی وسیع قراردارد و از 2 طرف غرب و شرق با کوه های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشکیل می دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
تاکنون 97 نوع پرنده، 31 گونه پستاندار، 13 گونه خزنده، 11 نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و 17 گونه زئوپلانکتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است.
گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه هایی از گیاهان خاردار و گونه های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می دهد.
سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه های غیربومی این دریاچه است.
3020/ 1904
**خبرنگار: عبدالله رحمانی/**انتشار دهنده: مسعود احمدی

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.