یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در کردستان روز جمعه دوم اسفند همزمان در سراسر کشور آغاز شد و در همان ساعت اولیه بسیاری از شعب اخذ رای همچون مسجد جامع، مسجد حضرت فاطمه (س)،  کتابخانه بهاران و دبیرستان نسیبه در سنندج  مملو از جمعیت شد.

حضور مردان و زنان سالخورده و کودکان در رویدادهایی همچون انتخابات همیشه مورد توجه رسانه‌ها بویژه عکاسان خبری قرار می‌گیرد چرا که شرکت این افراد اهمیت این رویداد برای مردم را نشان می‌دهد.

بانوی ۶۶ ساله‌ای که برای مشارکت در انتخابات به شعبه ۱۱۰ کتابخانه بهاران آمده بود تا رای بدهد، در ارتباط با دلیل رای دادنش به خبرنگار ایرنا گفت: منم عضوی از این ملت هستم و باید رای دهم و در تعیین سرنوشت کشور سهیم باشم.

این بانو که زیاد حال جسمی مساعدی هم نداشت و بدون اینکه در صف بایستد شناسنامه اش را به عوامل اجرایی داد تا کارش زودتر انجام و رای خود را به صندوق بیندازد،  اضافه کرد: یکی، دو دوره انتخابات را به یاد دارم که مریض بودم و نتوانستم رای بدهم ولی در اکثر انتخابات که برگزار شده، شرکت کرده‌ام.

دختر پنج ساله‌ای که همراه پدر و مادرش آمده و محکم دست پدرش را گرفته بود با خنده شیرین کودکانه‌اش گفت: به همراه بابام اومدم رای بدم،  این دختر بچه در پاسخ به اینکه مگر تو هم می‌توانی رای بدی، افزود: نمی‌دونم بابام می‌دونه.

پدر این دختر پنج ساله هم گفت: از وقتی با مادرش گفتیم می‌رویم رای بدهیم بهانه‌ گرفته که منم میام رای بدم، حالا ما رای را می‌نویسیم و کاغذ رای را توسط دخترمان به صندوق می‌اندازیم.

وی اضافه کرد: همه ما به دلیل علاقه‌ای که به کشورمان و آینده آن داریم امروز در پای صندوق‌های رای حاضر شدیم.

زن ۳۴ ساله خانه‌داری هم که به همراه دختر هفت ساله‌اش به این شعبه آمده بود، در خصوص دلیل حضورش گفت: شرکت در انتخابات وظیفه همه مردم ایران است و من هم آمده‌ام به این رسالتم عمل می‌کنم.

وی اضافه کرد: انتظار داریم افرادی که به عنوان نماینده خود در مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌کنیم فقط شعار ندهند و به وعده‌هایی که دادند عمل کنند.

این بانوی سنندجی افزود: امروز دخترم را همراه خود آورده‌ام که او هم با برگزاری چنین رویدادهایی آشنا شود و وقتی بزرگ شد در انتخابات شرکت کند.

بانوی ۴۵ ساله‌ خانه‌داری که به همراه دختر ۶ ساله و همسرش برای رای دادن به شعبه ۱۳ اخذ رای واقع در دبیرستان نسیبه سنندج آمده بود، گفت: سهیم شدن در سرنوشت کشور و لبیک به ندای رهبری از مهمترین دلایل حضور ما در انتخابات است.

وی اضافه کرد: با شرکت درانتخابات برای کشور خود تصمیم می‌گیریم و اینگونه اجازه نمی‌دهیم دشمنان در امورات مربوط به مملکت ما دخالت کنند و برای ما تصمیم بگیرند.

همسر این بانو که شغل خود را آزاد عنوان کرد، گفت: انتظار داریم این افرادی که به عنوان نماینده به مجلس می‌فرستیم به فکر رفع مشکلات مردم و گرانی باشند وضعیت معیشتی مردم اصلا خوب نیست.

زن خانه‌دار دیگری هم که به همراه دختر بچه‌اش در صف ایستاده بود، گفت: با انگشتی که امروز مزین به مهر انتخابات می‌شود می‌خواهم چشم دشمنان را کور کنم.

وی با اشاره به اینکه امروز با حضور خود اعلام می‌کنیم هنوز در صحنه هستیم، اضافه کرد: فرزندان‌مان را همراه خود آوردیم که یاد بگیرند راه ما را در آینده ادامه دهند.

پدری که همراه دو فرزند پسر ۹ و پنج ساله‌اش رای خود را در شعبه ۲۹ کتابخانه امام خامنه‌ای به صندوق انداخت، اظهار داشت: فرزندانم را همراه خود آورده‌ام تا انگیزه‌ای برای مشارکت آنها در آینده شود.

وی مشارکت در تعیین سرنوشت کشور را مهمترین دلیل حضور خود در انتخابات اعلام کرد و افزود: ما با حضور خود نشان می‌دهیم همگام با نظام و انقلاب برای توسعه کشورمان تلاش می‌کنیم.

وی اضافه کرد: به نظرم مهمترین خواسته من و دیگر همشهریانم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانونگذاری صحیح در جهت پیشرفت و توسعه کشور و نظارت بر اجرای قوانین است.

امیرمحمد ۹ ساله هم گفت: خیلی دوست داشتم امروز با پدرم می‌توانستم رای بدهم و مشتاقانه در انتظار رسیدن به سن رای دادن هستم.

بانوی متولد سال ۱۳۳۲ در شعبه اخذ رای واقع در مسجد جامع سنندج اظهار داشت: آمده‌ام رای بدهم تا به واسطه آن وضعیت مردم و مشکلات بیکاری جامعه کمتر شود.

وی اضافه کرد: به خاطر جوانان‌مان رای می‌دهم و انتظار دارم نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی بیشتر به فکر جوان‌ها باشند و زمینه کار برای آنها فراهم کنند تا کم به سمت اعتیاد کشیده شوند.

این مادر که از بیکاری سه فرزندش گله‌مند بود، گفت: سه پسر مجرد بیکار دارم و هیچ وقت هم کسی از آنها پشتیبانی نکرده است ولی رای می‌دهم که برای فرزندان من و دیگر زنان سرزمینم فرجی شود.

امسال ۹۴ داوطلب در این استان برای تصاحب ۶ کرسی نمایندگی با هم رقابت می‌کنند و تعداد داوطلبان در حوزه انتخابیه سنندج، دیواندره و کامیاران ۲۹ نفر، در حوزه انتخابیه بیجار ۲۷ نفر، حوزه انتخابیه سقز و بانه ۱۰ نفر، حوزه مریوان و سروآباد ۱۴ نفر و حوزه قروه و دهگلان ۱۵ نفر است.

استان کردستان بر اساس آخرین سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۹۵ دارای یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفر جمعیت است که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان، حدود یک هزار و ۷۰۰ روستا ساکن هستند که ترکیب جمعیتی آن شامل ۲۹ درصد ساکنان روستایی و ۷۱ درصد ساکنان شهری است.

طبق اعلام ستاد انتخابات استان کردستان در این استان کمتر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ۵۸ هزار و ۲۴۰ نفر رای اولی هستند،  دست‌اندرکاران انتخابات برای جمع آوری آرای مردم این استان یک هزار و ۲۴۵ شعبه پیش بینی کرده‌اند.

استان کردستان دارای پنج حوزه انتخابیه و ۶ نماینده در مجلس شورای اسلامی است، (حوزه انتخابیه سنندج شامل شهرستان‌های سنندج، کامیاران و دیواندره ۲ نماینده، حوزه انتخابیه بیجار یک نماینده، حوزه انتخابیه قروه شامل شهرستان‌های قروه و دهگلان یک نماینده، حوزه انتخابیه سقز شامل شهرستان‌های سقز و بانه یک نماینده و حوزه انتخابیه مریوان شامل شهرستان‌های مریوان و سروآباد یک نماینده) است.

جمعه دوم اسفند ماه مردم استان کردستان همزمان با سراسر کشور با حضور در پای صندوق‌های رای نماینده خود برای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را انتخاب خواهند کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.