بخش نوشتاری این کتاب اختصاص به مطالبی در ارتباط با موسیقی سنندج، موسیقی خانقاهی، عرفانی و حماسی، پیدایش موسیقی کلاسیک، ظهور رادیو در سنندج، کلاس‌های موسیقی در سنندج، تشکیل کاخ جوانان و موسیقی بعد از انقلاب دارد.

در ادامه این مطالب بیوگرافی هنرمندان سنندجی نام آور حوزه موسیقی شامل حسن کامکار، عباس نیرومند، حسن و حسین یوسف زمانی، غلام علی رومی، مظهر خالقی، حکمت نوبری، گریشا میکائیل‌زاده، بهاالدین نوروزی و علاالدین باباشهابی اعلام شده است.

سپس عکس‌هایی از هنرمندان عرصه موسیقی در بخش‌های کلاسیک و آکادمیک، محلی و فولکلور و سازندگان آلات موسیقی به همراه توضیحاتی در این کتاب درج شده است.

گردآوری ۲۵۰۰ عکس از هنرمندان  حوزه موسیقی سنندج

مصطفی زارعی از سال ۹۰ کار گردآوری و پژوهش خود را در ارتباط با تاریخ موسیقی شهر سنندج آغاز کرد و بعد از گذشت هشت سال موفق به چاپ آنچه در این سال‌ها جمع‌آوری کرده بود، شد.

۲ هزار و ۵۰۰ عکس از هنرمندان حوزه موسیقی سنندج توسط این پژوهشگر جمع‌آوری شده است که ۱۴۴ عکس در جلد نخست این کتاب منتشر شده و قرار است در جلدهای دیگر این کتاب دیگر عکس‌ها هم چاپ شود.

مصطفی زارعی هدف خود را از گردوآوری این کتاب این گونه توضیح داده است:

هدف از گردآوری و پژوهش در مورد تاریخ موسیقی سنندج روشن شدن برخی حقایقی است که اتفاق افتاده و ناگفته‌های بسیاری در مورد آن‌ها وجود دارد و تا کنون به زبان نیامده است، به همین دلیل تلاش شده که بر اساس شواهد و مدارک موجود و در دست که گواه اتفاقات گذشته است، در معرض دید همگان قرار گیرد تا تحریفی صورت نگیرد.

هر مجموعه یا کتابی شامل کمی و کاستی‌هایی است که امیدوارم با توجه به نهایت دقت انجام شده نواقص و کاستی‌ها به حداقل رسیده باشد.  در این کتاب تلاش شده از تمامی کسانی که در موسیقی سنندج فعالیت داشته‌اند و نام آنها به فراموشی سپرده شده، نامبرده و به خوبی از آنها یاد شود.

هدف این کتاب یادآوری برای کسانی که با این عزیزان بوده‌ و کار کرده‌اند و همچنین نسل نوجوان و جوانی که قدم در راه فراگیری موسیقی نهاده‌اند، است.

مراسم رونمایی از این کتاب عصر یکشنبه در سالن شماره یک پردیس سینما بهمن سنندج با حضور پرشور پیشکسوتان و علاقمندان به حوزه موسیقی برگزار شد.

صندلی مدیران و مسئولان در این مراسم خالی بود و ردیف اول برخلاف تمام مراسم‌های معمول که توسط مدیران پر می‌شود در این برنامه به دلیل غایب بودن این افراد به پیشکسوتان و اساتید حوزه موسیقی اختصاص پیدا کرد.

مراسم رونمایی از کتاب تاریخ موسیقی سنندج مصادف شده بود با انتخاب شهر سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی از سوی یونسکو که این مهم بر شور و نشاط حاضرین در این برنامه افزوده بود.

هنرمندان در اوج هنر خود باید مورد قدردانی قرار گیرند

مهدی حجت‌السادات از پیشکسوتان حوزه موسیقی در سنندج در این مراسم اظهار داشت: قدرشناسی و قدردانی از خصلت‌های ویژه مردم سنندج است و بی‌شک قدردانی کار انسان‌های ژرفنگر است.

وی با اشاره به اینکه قدرشناسی موجب ایجاد انگیزه در هنرمندان می‌شود، اضافه کرد: جای بسی تاسف است که اغلب قدردانی‌ها یا بعد از مرگ یا در زمانی که هنرمندی در بستر بیماری و در شرف مرگ باشد، انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه هنر نام بزرگان را پُرآوازه می‌کند،  یادآور شد: قدردانی از هنرمندان باید زمانی که آنها در اوج هنرشان هستند انجام شود تا این مسئله انگیزه بیشتری برای ادامه مسیر در آنها ایجاد کند.

حجت‌السادات گفت: گردآوری کتابی هم چون تاریخ موسیقی سنندج از عشق سرچشمه می‌گیرد و این ارزش کار را ارتقا داده است.

کتاب تاریخ موسیقی سنندج در تیراژ ۵۰۰ جلد توسط نشر مادیار به قیمت ۴۰۰ هزار ریال روانه بازار نشر شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.