به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح علمی جابر بن حیان کوشش علمی انفرادی یا گروهی دانش آموزان درباره یک موضوع معین برگرفته از محتوای کتاب های درسی است که در آن دانش آموزان ضمن این کوشش علمی، کار یک دانشمند را انجام می دهند و نگرش ها و مهارت های علمی او را پیدا می کنند.
این طرح منجر به تحقق اهداف علمی، آموزشی، اجتماعی، زیستی، مهارتی، نگرش ها و شکوفایی استعدادهای فردی و افزایش توانمندی دانش آموزان در حوزه IT و استفاده از ICT برای رفع نیازهای اطلاعاتی مربوط به طرح های علمی است.
طرح جابربن حیان دارای ماهیت علمی و تجربی است که دانش آموزان آثار و طرح های خود را به صورت انفرادی یا تیمی در نمایشگاهی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می دهند که هر مرحله آثار برجسته و برتر با انتخاب کمیته داوران به مراحل بعدی معرفی شده و در هرمرحله صاحب اثر و معلم راهنما و مدیر مدرسه مورد تقدیر قرار می گیرند.

** تغییر محیط آموزشی به سمت آموزش های تربیت محور
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش روز پنجشنبه در آیین گشایش این جشنواره در سنندج اظهار داشت: در حال حاضر و براساس سیاست های ابلاغی وزارت آموزش و پرورش محیط آموزشی ما در حال تغییر بوده و به سمت آموزش های تربیت محور سوق داده شده است.
رضوان حکیم زاده افزود : پژوهش محوری یکی از ساحت های سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است و در این راستا برگزاری جشنواره جابربن حیان یکی از برنامه های در حال اجرا است که آموزش مبتنی بر پژوهش را به دانش آموزان ارائه می دهد.
وی گفت: برگزاری اینگونه جشنواره ها فرصتی مناسب برای تقویت مهارت های علمی و عملی دانش آموزان و نمایش توانمندی های آنان به یکدیگر است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش دست سازه های دانش آموزان استان در این نمایشگاه را بسیار مطلوب اعلام کرد و گفت: آقای که در این نمایشگاه و جشنواره عرضه شده نشان می دهد دانش آموزان به سمت مهارت آموزی سوق داده شده اند.

** شرکت 92 هزار دانش آموزکردستانی در جشنواره جابربن حیان
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش کردستان نیز در این آیین یکی از دستاوردهای ارزشمند سند تحول بنیادین را نگاه ویژه به بحث پژوهش محوری در مدارس دانست و گفت: در این راستا نهمین جشنواره پروژه های علمی دانش آموزان در سال تحصیلی جاری با حضور فعال 92 هزار و 340 دانش آموز دوره ابتدایی استان و با هدایت و راهنمایی سه هزار و 150 معلم برگزار شد.
صدیقه عبداللهی با اشاره به رشد 2 درصدی شرکت دانش آموزان در جشنواره نسبت به سال گذشته افزود: جشنواره پروژه های علمی دانش آموزان( جابربن حیان) در چهار مرحله آموزشگاهی، منطقه ای، استانی و کشوری برگزار می شود.
وی اظهار داشت: در مرحله آموزشگاهی 92 هزار و 340 دانش آموز در قالب 40 هزار و 788 طرح فعالیت کردند که پس از بررسی 70 اثر به مرحله استانی راه یافت و در نهایت چهار پروژه به مرحله کشوری راه پیدا می کند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش کردستان نهادینه کردن تحقیق و پژوهش در دانش آموزان، تقویت حس کنجکاوی و اشتیاق به نوآوری، شناسایی و هدایت استعدادهای برتر دانش آموزان، پرورش تفکر خلاق و حل مسئله، آشنا کردن دانش آموزان با روش های علمی، و تقویت مهارت های کار گروهی و همکاری با دیگران را از اهداف جشنواره اعلام کرد.
نهمین جشنواره و نمایشگاه تا 19 اردیبهشت در دبستان استقلال سنندج دابر است.
7348 / 3034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.