به گزارش خبرنگار ایرنا، اردیبهشت در زبان کُردی با نام گولان یا ماه گل ها شناخته می شود ماهی که در آن درختان و بسیاری از محصولات کشاورزی به گُل می نشینند.
گُل هایی که از بارش های سیل آسای اول بهار جان سالم به در برده بودند اما در ماه خود نتوانستند تازیانه سرد سکوت زمستان در بهار را تحمل کنند.
سازمان هواشناسی از اولین روزهای اردیبهشت خبر از کاهش محسوس دمای هوا در بسیاری از نقاط از جمله شمالغرب غرب کشور داد و به تبع آن سازمان هواشناسی کردستان نیز روزهایی سرد و زمستانی برای مردم این استان پیش بینی کرد.
کاهش دما در کردستان از روز شنبه 31 فروردین با ورود سامانه ای بارشی که حامل برف های باقی مانده از غرش زمستان بود آغاز و با خروج آن از آسمان استان در اولین روز اردیبهشت شدت گرفت.
به گفته رئیس گروه پیش بینی هواشناسی کردستان از روز شنبه تا دوشنبه هفته جاری برخی نقاط کردستان در ردیف سردترین های مناطق کشور قرار داشتند.
بهرام چاره خواه اظهار داشت: روز یکشنبه اول اردیبهشت شهرستان دهگلان با دمای منفی 6 درجه زیر صفر به عنوان سردترین و دوشنبه نیز دومین نقطه سرد کشور بابارشانی از توابع بیجار با سه درجه زیر صفر بود.
وی اضافه کرد: به صورت میانگین هوای کردستان در بامداد چهارشنبه کاهشی چهار تا هفت درجه ای را تجربه کرد و 14 مورد از 18 ایستگاه هواشناسی استان در سی و پنجمین روز از بهار دمای زیر صفر درجه را ثبت کردند.
چاره خواه افزود: سردترین دمای هوا در این روز با منفی چهار درجه سانتیگراد در زرینه به ثبت رسید و پس از آن در بامداد پنجشنبه نیز بسیاری از نقاط استان کاهش دمای یک درجه ای نسبت به روز گذشته خود تجربه کردند.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز با بیان اینکه در هفته جاری از دوشنبه تا چهارشنبه باغات و مزارع این استان متحمل خسارت های سرما زدگی شده اند، اظهار داشت: آخرین برآوردهای کارشناسی مربوط به میزان آسیب ها تا 31 فروردین سال جاری و مربوط به سیلاب ناشی از باندگی های سیل آسا است.
مهدی فتحی افزود: کارشناسان جهاد کشاورزی از امروز در قالب 10 گروه بررسی به باغات و مزارع استان اعزام شده و روز شنبه هفته آینده آمار اولیه میزان خسارت ها اعلام می شود.
وی گفت: بخش کشاورزی استان تا 31 فروردین سال جاری در اثر بارش های سیل آسای فروردین سال جاری متحمل یک هزار و 18 میلیارد و 823 میلیون ریال خسارت شد.
فتحی یادآور شد: این خسارت ها در بخش های محصولات باغی، دامی، زراعی و طیور و زیرساخت هاست که شهرستان قروه با 202 میلیارد و 936 میلیون ریال بیشترین میزان را شامل می شود.
فتحی اضافه کرد: پس از قروه، شهرستان های کامیاران با 166 میلیارد و 490 میلیون ریال، بیجار با 160 میلیارد و 994 میلیون ریال و سنندج با 131 میلیارد و 740 میلیون ریال در رتبه های بعدی قرار دارند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این ارتباط گفت: با توجه به اینکه در روز چهارشنبه به جز سنندج، کامیاران و سروآباد، تمام شهرستان های استان دچار یخبندان و دمای زیر صفر درجه بودند احتمال وارد شدن خسارت شدید به باغات در این استان وجود دارد.
زاهد حاجی میرزایی با اشاره به اینکه 60 درصد باغات استان در شهرستان مریوان، سنندج، کامیاران و سروآباد واقع شده اند، افزود: کارشناسان کشاورزی از امروز کار بررسی خسارت ها را شروع کرده و تا اواخر هفته آینده بررسی ها ادامه خواهد داشت.
استان کردستان به دلیل داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی بویژه گندم در غرب کشور به شمار می رود و جایگاه دوم کشوری در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.
گزارش از حسن حسین زاده
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.