به گزارش خبرنگار ایرنا، در حالیکه مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان یک ماه پیش خبر از وخیم بودن شرایط این پل داده بود اینک معاون او خبر می دهد که نتوانسته اند هیچ ارگانی را برای لایروبی رودخانه که پل بر روی آن ساخته شده، راضی کنند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: نامه نگاری های متعددی با شهرداری سنندج، آب منطقه ای، راه و شهرسازی و برخی دستگاه های دیگر کرده اند ولی همگی بی نتیجه بوده است.
محمد رشیدی اظهار داشت: مجبور شدیم با فرماندار سنندج در خصوص اتخاذ تدابیر برای حل مشکل این پل تاریخی تماس بگیریم و قرار بر این است جلسه ای برای رفع مشکل پل تشکیل شود.
وی با بیان اینکه باید رودخانه لایروبی شود تا ریشه گیاهان به پل آسیب نزد و موجب افزایش سطح آب هم نشود، اضافه کرد: کمک به لایروبی رودخانه هزینه ای برای این دستگاه ها ندارد و تنها از ماشین آلات آنها بهره گرفته می شود.
معاون راهداری اداره کل راه و شهرسازی کردستان هم به خبرنگار ایرنا گفت: وظایف مختلف و مشغله های متعدد کاری به ما اجازه نمی دهد خود برای چنین کارهایی ورود کنیم.
رامبد نوذری اظهار داشت: در صورت درخواست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان می توانیم در کنار دیگر دستگاه ها در قالب یک تیم مشترک به لایروبی رودخانه کمک کنیم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان هم گفت: با اینکه وظیفه این دستگاه نیست اما سالانه در لایروبی رودخانه ها کمک کرده ایم.
عرفان مومن پور یادآور شد: قرار است جلسه ای برای این حل این معضل در فرمانداری سنندج تشکیل شود و چند دستگاه برای اجرای این کار مشخص شوند.
با اینکه فرمانداری برنامه ریزی برای برگزاری این جلسه را تایید کرده اما به نظر می رسد مشغله های زیاد موجب شده زمان این جلسه هنوز مشخص نباشد.
دستگاه های مختلفی که می توانند در این زمینه کمک کنند هنوز شرایط اضطرار این پل تاریخی را درک نکرده و هیچ عجله ای برای اقدام در این زمینه ندارند.
فصل زمستان و احتمال بارش های متعدد میزان ارتفاع آب را به دلیل رشد زیاد گیاهان و جمع شدن زباله بالاتر می آورد و پل را آسیب پذیرتر می کند.
کردستان در مجموع دارای هشت پل تاریخی ثبت شده است، دو پل شیخ و قشلاق از جمله مهمترین این پل ها محسوب می شوند.
پل تاریخی قشلاق در سال 1046 هجری قمری در شرق سنندج بر روی رودخانه قشلاق ساخته شد و از آثار دوره‌های صفویه و زندیه به‌شمار می‌رود، این پل در سال‌های بعد بویژه در دوره قاجاریه تعمیر و بازسازی شد.
پل شیخ در 2 کیلومتری شمال شهر سنندج و در مسیر ارتباطی سنندج به بیجار و زنجان و در مسیر جاده آسفالته روستای باباریز و قلیچیان بر روی رودخانه قشلاق احداث شده است.
پل‌ شیخ نیز از بناهای منسوب به دوران زندیه است که به سبک دوران صفوی توسط خسرو خان اول، در حدود 235 سال قبل ساخته شده است.
استان کردستان دارای یک هزار و 520 اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است، 872 اثر از این تعداد شامل 773 اثر غیر منقول شامل (آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، 20 مورد میراث طبیعی، 56 مورد میراث معنوی و 23 مورد میراث منقول در فهرست آثار باستانی کشور به ثبت رسیده است.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.