به گزارش ایرنا، زمانی پیست چلگرد چهارمحال و بختیاری از آذرماه کم کم به استقبال مردم می رفت و دی ماه و بهمن اوج اسکی بازی در این پیست بود.
این روزها اما خبری از برف و بارندگی نیست و پیست اسکی و خاطرات زمین خوردن اسکی بازان و مردم تنها در سکوتی بلند به اندازه کوه باقی مانده است.
در چند سال پیش که برف کوهرنگ را به سفیدی می کشاند،پیست اسکی کوهرنگ همه روزه پذیرای ورزش دوستان، گردشگران زمستانی و علاقمندان به این رشته ورزشی بود.
در این شهرستان گاهی ارتفاع 120 سانتی متر برف باعث می شد کسانی که روزهای تعطیل به قصد برف بازی راهی کوهرنگ می شدند در ترافیک خودروها گیر می کردند.
پیست اسکی چلگرد با طول 800 متر و شیب ملایم 20 درصد و امکاناتی مانند بالابر، برف کوب و سه پیست مجزا برای خانم ها، آقایان و خانوادگی، هتل و مهمانپذیر از مناسب ترین پیست های اسکی در زاگرس مرکزی بود.
دسترسی به این پیست از طریق جاده های ارتباطی شهرستان کوهرنگ امکان پذیر بود به همین دلیل با استقبال گسترده مردم همراه می شد.
پیست اسکی چلگرد در 85 کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری در ایام تعطیل زمستان پذیرای جمعیت قابل توجهی از ورزشکاران و گردشگران از نقاط مختلف کشور بود.
اما حالا که 10 روزی از زمستان گذشته است نه تنها خبری از پیست نیست بلکه برخی از نقاط کوهرنگ نیز بدون برف مانده است.
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری می گوید: پیست کوهرنگ به دلیل نبود برف و نباریدن در حال حاضر تعطیل است.
عبدالرحمان قاسمی در گفت وگو با ایرنا افزود: البته قرار بود اگر در پیست شمشک و دیزین برف باشد، قهرمانان اسکی استان به این پیست ها اعزام شوند که البته این نظر فدراسیون بود.
رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری نیز می گوید: هوا گرم باعث شده است پیست کوهرنگ امسال مورد بهره برداری قرار نگیرد.
صفر فرامرزی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ماده رول اسکی و اسکی روی چمن در فصلی که برف نیز مورد استفاده قرار می گیرد اما این دو ماده مورد استقبال ورزشکاران و مردم نیست.
با این اوصاف اکنون یکی از رشته هایی که در چهارمحال و بختیاری قهرمان پرور بود برای مدتی تعطیل است و چشم ورزشکاران حرفه ای اسکی و مردم همچنان به نعمت بارش آسمان است.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت:با خشکسالی های دهه اخیر، میانگین ماندگاری برف در استان از 142روز به 79 روز کاهش پیدا کرد.
شاهرخ پارسا در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد: از ابتدای مهر تا پایان آذر امسال تنها 38.2 میلیمتر بارش در استان وجود داشت که این میزان بارش در مدت مشابه سال قبل 152.4 میلیمتر بوده است.
وی افزود: هم اینک یکهزار و 161 میلیمتر کمبود بارش در چهارمحال و بختیاری از سال 1386 تا امسال وجود دارد.
وی گفت: چهارمحال و بختیاری هم اینک پس از استان های خراسان جنوبی، قم، یزد، اصفهان، کرمان، مرکزی، سیستان و بلوچستان و تهران در رتبه نهم خشکسالی کشور قرار دارد.
پارسا تاکید کرد: براساس پیش بینی های صورت گرفته دمای هوای چهارمحال و بختیاری در آذر تا بهمن امسال نیم تا یک درجه گرمتر خواهد بود.
وی افزود: میانگین بارش های چهارمحال و بختیاری هم اینک نسبت به سال قبل 75 درصد و نسبت به میانگین بلند مدت 77 درصد کاهش دارد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری از سال 1386 تاکنون با پدیده خشکالی مواجه و دچار کمبود بارش، کاهش منابع آب و افت سفره های زیرزمینی شده است.
چهارمحال و بختیاری حدود 50اسکی باز حرفه ای دارد که در فصل زمستان این ورزشکاران فعالیت حرفه ای خود را دنبال می کنند.
گزارش از محمود رئیسی
2097
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.