اردشیر نوریان  در همایش بام ایران در حسرت آب افزود: تا یک دهه قبل رویکرد حاکمیتی به مساله آب بر مدیریت تقاضا معطوف بود، اما با وجود روند خشکسالی های اخیر و کاهش ذخایر منابع آب این رویکرد تغییر کرده و انتظار است که دوباره بر مدیریت تقاضا متمرکز شود.
وی ادامه داد: در همین راستا ارزیابی ها و برنامه ریزی ها باید مبتنی بر آمایش سرزمینی باشد و با نگاهی واقع گرایانه در حوزه آب سیاستگذاری شود.
نوریان با تاکید بر اینکه موضوع آب نباید سیاسی و قومیتی شود، تصریح کرد: از مسئولان عالی کشور انتظار می رود با نگاه عدالت محور حقوق مردم چهارمحال و بختیاری را در حوزه آب در نظر بگیرند و منافع این خطه قربانی آبادسازی بخش دیگری نشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، اجرای طرح انتقال آب بن- بروجن را از مطالبات جدی مردم استان دانست و گفت: این طرح پشتوانه مصوبات قانونی 2 دولت را دارد و نه تنها نمی توان از اجرای آن جلوگیری کرد، بلکه باید در اجرای آن تسریع شود، زیرا حیات نیمی از استان منوط به بهره برداری از این طرح است.
نوریان با اشاره به پیامدهای مخرب طرح انتقال آب بین حوضه ای، اظهار کرد: ما با انتقال آب شرب از این استان مخالفتی نداریم، اما از آنجایی که طرح های انتقال آب بهشت آباد و گلاب فاقد مصوبه قانونی و مجوز زیست محیطی است، خواهان توقف و تعطیلی این طرح ها هستیم.
وی افزود: توقف طرح های قانونی چهارمحال و بختیاری از یکسو و سکوت در مقابل طرح های مخرب و فاقد مصوبات قانونی استان همجوار مصداقی از بی عدالتی در حوزه آب است و مردم خواهان رفع آن هستند.
عضو کمیته صیانت از آب چهارمحال و بختیاری نیز در گزارشی در خصوص وضعیت کانونهای ریزگرد این استان افزود: بر اساس تحقیقاتی که به تازگی با همکاری دانشگاه شهرکرد و سازمان محیط زیست انجام شده، منشاء آلودگی هوای استان گرد و خاک محلی است.
مهدی پژوهش ادامه داد: به سبب برداشت های بیش از حد از منابع آب های زیرزمینی و طرح های انتقال آب بین حوضه ای، دشت های این استان رو به افول و خشکی گراییده که همین امر سبب شکل گیری کانونهای گرد و خاک در استان شده است.
وی تصریح کرد: دشت شهرکرد یکی از مهمترین کانونهای گرد و خاک محلی در استان است که از سال 88 خاک زیرسطحی این دشت به طور کامل نمایان شده است.
گفتنی است ، از مجموع 10 دشت چهارمحال و بختیاری، چهار دشت ممنوعه بحرانی و چهار دشت ممنوعه اعلام شده است. این دشت ها به کانونهای گرد و خاک تبدیل شده که با وزش بادهای شدید منجر به آلودگی هوای استان می شوند.
اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی افت آب های زیرزمینی دشت شهرکرد، احیای منابع آب های سطحی و زیرزمینی ضرورتی برای توسعه پایدار آب استان، راهبردهای احیای زاینده رود از سراب تا پایاب و چالش های انتقال آب بین حوضه ای از محورهای این همایش یکروزه بود.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 775050
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.