به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان ، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اظهار داشت: مرگوس(اردک ماهی‌خوار) کاکلی با نام علمی  (Mergus Serrator)پرنده‌ای است از تیره مرغابیان و از راسته غاز سانان که برای اولین بار در تالاب گندمان توسط کرامت حافظی مشاهده شده است.

شهرام احمدی افزود: تا اکنون از حضور این پرنده در سطح استان هیچ گزارشی دریافت نشده بود.
وی عنوان کرد: این پرنده، حدود ۵۶ سانتی متر طول دارد و بدنش کشیده و باریک و تا حدودی تیره رنگ است، هر دو جنس آن، کاکلی افشان در پشت سر دارند، هم اندازه‌ی اردک سرسبز و کوچکتر از اردک ماهیخوار است، پهلوهایش خاکستری است و طرح بالش شباهت به مرگوس بزرگ است، ولی دو خط باریک سیاه روی آینه بالی آن دیده می‌شود.

این مقام مسئول درباره زیستگاه مرگوس کاکلی افزود: این پرنده در دریاچه‌ها، رودخانه‌های با جریان سریع آب و آبگیرهایی که حاشیه پر درخت دارند، به سر می‌برد.

وی گفت: در ایران، زمستان‌ها، به تعداد اندک دیده می‌شود و از بذر و گیاهان آبزی، نرمتنان، حشرات و غلات تغذیه می‌کند.

احمدی در پایان تصریح کرد: از گونه های کمیاب است که معمولا در شمال کشور دیده می‌شود و مشاهده آن در استان چهارمحال و بختیاری یافته‌ای جدید به شمار می‌رود، جمعیت این پرنده در ایران بسیار اندک است، بنابراین به برنامه‌ریزی و اقدام مناسب حفاظتی نیاز دارد.

تعداد گونه پرنده های استان چهارمحال و بختیاری، بر اساس بررسی‌های پروژه‌های ملی و مشاهدات اخیر به ۲۷۸ گونه رسیده است.

تالاب گندمان با حدود ۱۰۷۰ هکتار وسعت در فاصله ۶۰ کیلومتری شهرکرد در شهرستان بروجن قرار دارد. این تالاب جزء ۱۰ تالاب برتر پرنده نگری ایران و مهمترین زیستگاههای جانوری کشور برای اسکان دائم پرندگان بومی و تخم گذاری پرندگان مهاجر به شمار می رود که در دفتر بین المللی تحقیقات پرندگان آبزی(لندن-۱۳۵۲) به ثبت رسیده است.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1314516
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.