به گزارش ایرنا، مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان در این زمینه به ایرنا گفت: طرح راه آهن همدان - ملایر به طول 75 کیلومتر با هدف گسترش شبکه ریلی در غرب کشور و آسان سازی ارتباطات و ترانزیت کالا به ویژه زائران عتبات عالیات احداث می شود.
فرهاد فرزانه اظهار داشت: کاهش ترافیک جاده ای به عنوان بخشی از طرح کلی راه آهن غرب کشور محسوب می شود که علاوه بر اهداف یاد شده کاهش مسیر ریلی تهران به مرز خسروی را نیز در پی دارد.
وی بیان کرد: این خط ریلی در 2 قطعه احداث می شود که قطعه نخست آن به طول 41.5 کیلومتر از ایستگاه راه آهن همدان آغاز و پس از عبور از ایستگاه های گل کهریز، طاسبندی و کهریز به ایستگاه ملایر منتهی می شود.
فرزانه اضافه کرد: این مسیر در ادامه با عبور از شهرهای کنگاور، صحنه، کرمانشاه، اسلام آباد غرب، گیلان غرب و قصرشیرین در نهایت به مرز خسوری (مرز ایران و عراق) متصل می شود.
وی یادآوری کرد: ادامه خط یاد شده از طریق خانقین، بغداد، موصل، قامشلی، دیرالزور، رقه و حلب به بندر لاذقیه در دریای مدیترانه ختم می شود.
مدیرکل راه و شهرسازی همدان اظهار داشت: راه آهن همدان - ملایر به دلیل کاهش مسیر حدفاصل تهران تا ملایر، نسبت به مسیر فعالی تهران - قم - اراک - ملایر جاگزینی مناسب برای ترانزیت کالا و مسافر بین تهران و ملایر ارزیابی می شد.
فرزانه اعتبارات اجرای این طرح را 689 میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: شرکت سکاف پیمانکار اجرای طرح و مشاور آن مهندسان مشاور راه آهن راه هستند.
وی ایجاد کریدور ریلی جدید تهران - غرب کشور با کاهش مسیر، اتصال مرکز استان همدان به بندر امام خمینی(ره) از طریق مسیر ملایر - اراک، کاهش 30 کیلومتری مسیر ریلی تهراه - ملایر، کاهش زمان سفر و هزینه های جابجایی کالا و مسافر، صرفه جویی سوخت در سال اول به میزان 3.5 میلیون لیتر معادل 70 میلیارد ریال، جابجایی کالا در سال نخست به میزان 1.6 میلیون تن و در سال بیستم 2.3 میلیون تن را از دیگر مزایای اجرای این طرح برشمرد.
فرزانه یادآوری کرد: پیش بینی می شود در سال نخست بهره برداری از این طرح 1.5 میلیون مسافر و در سال بیستم 3.3 میلیون مسافر از این طریق جابجا شوند.
مدیرکل راه و شهرسازی همدان کاهش بار ترافیکی گلوگاه راه آهن تهران - قم - اراک، افزایش ظرفیت ترافیک ریلی راه آهن غرب کشور و اجرای پدافند غیرعامل در شبکه ریلی غرب کشور را از دستاوردهای اجرای این طرح اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، با همت دولت تدبیر و امید، راه آهن همدان - تهران به طول 267 کیلومتر به عنوان دومین خط ریلی استان همدان سال گذشته با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان مورد بهره برداری قرار گرفت.
این خط ریلی در مسیر خود از شهرهای تهران، رباط کریم، ساوه، فامنین و همدان عبور می کند و 2 هزار میلیارد ریال اعتبار برای آن هزینه شد.
تکمیل راه آهن غرب کشور 2.5 دهه به طول انجامید و در حال حاضر این طرح ملی 27 سالگی خود را پشت سر می گذارد.
این راه آهن یک خطه 605 کیلومتر طول دارد که از اراک (سمنگان) آغاز و با عبور از شهرهای ملایر، کنگاور، صحنه، کرمانشاه، سرپل ذهاب و قصرشیرین در نهایت به مرز خسروی می رسد، سپس به راه آهن عراق و از آنجا به بندر لاذقیه سوریه، دریای مدیترانه و اروپا متصل می شود.
7523/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.