سالهاست که فوتبال همدان رنگ شادمانی به خود ندیده و در 10 سال گذشته همواره سایه سقوط و ناکامی بر آسمان این شهر نقش بسته است.
پاس، همان آخرین تیم ایرانی که توانست عنوان قهرمانی فوتبال آسیا را کسب کند، این روزها در همدان به وضعیتی دچار شده که دیگر نمی توان از آن به عنوان پاس بزرگ یاد کرد.
تیمی که پنج دوره قهرمانی در لیگ ایران را با مکتب 65 ساله در تاریخ فوتبال این مرز و بوم یدک می کشد و اکنون از آن همه افتخار و بزرگی، تنها نامی شکننده از این تیم باقی مانده است.
پاس از بدو ورودش به همدان به عنوان یکی از رکورد داران بدهی های مالی فوتبال باشگاهی کشور مطرح شد تا از این حیث بتواند جایگاهی عاری از افتخار را برای خود ثبت کند.
جابجایی های متعدد در مدیریت ارشد استان و نبود نظارت کافی بر عملکرد مالی باشگاه در دهه اخیر و نیز اوایل دهه جاری سبب شد تا پاس با بدهی های سرسام آور روبه رو شود.
اگرچه سنگینی این بدهی های مالی به ویژه به بازیکنان و مربیان خارجی در سه سال اخیر با تدبیر و حمایت های دلسوزانه محمدناصر نیکبخت استاندار همدان به حداقل رسید، اما همچنان شرایط این تیم بیمارگونه و ناخوش احوال است.
نیکبخت با جلب سرمایه داران و نیز حمایت های همه جانبه خود طی سال های اخیر اعتبارات مالی بسیار خوبی را به پاس اختصاص داد؛ اما در مقابل، نتایج ضعیف کسب شده و نبود مدیریت صحیح باعث شد تا با وجود حمایت ها، انتظاراتی که وی به عنوان رئیس هیات مدیره داشت، تحقق نیابد.
بدون تردید نیکبخت جزو معدود مدیرانی بود که برای تیم فوتبال پاس سنگ تمام گذاشت، هر چند آنطور که باید در مقابل حمایت های وی، نتیجه مطلوب حاصل نشد و بی گمان همین وضعیت دلسردی مدیریت ارشد استان را دنبال خواهد داشت.
نیکبخت شاید جزو معدود استاندارانی باشد که در دوره مدیریتی خود در همدان بارها پیگیر مسایل و مشکلات تیم پاس بوده و چندین بار در این مساله با رئیس فدراسیون فوتبال نیز نشست برگزار کرده است.
با وجود تنگناهای اقتصادی و مالی، وی همواره از راه های مختلف نسبت به تامین بودجه برای اداره تیم پاس در تکاپو بوده، اما نتایج ضعیف کسب شده به هر حال انگیزه را از اعضای هیات مدیر گرفته است.
بی تردید استاندار همدان تنها مدیری بوده که بدهی های سرسام آور پاس به خصوص شاکیان خارجی را با وجود وضعیت نامطلوب اقتصادی تسویه کرده و اجاره نداده تهدیدهای فدراسیون جهانی فوتبال FIFA مبنی بر سقوط تیم پاس عملی شود.
اما همین تیم با وجود بدهی ها و تلاش برای کاهش آن، در نتیجه گیری در فصل جاری هم موفق عمل نکرد و هم اکنون در میانه جدول برای فرار از سقوط و تلاش برای صعود بازی می کند.
هواداران پاس امیدوار بودند امسال این تیم بخت اصلی صعود به لیگ یک باشد منتهی 6 هفته مانده تا پایان دور مقدماتی، باید امیدوار باشد که دیگر امتیازی از دست ندهد.
آنها با قرار گرفتن در رتبه هفتم جدول یازده تیمی گروه سه، فصل خوبی را سپری نمی کنند و در این شرایط تیم شهرداری همدان نیز مشابه وضعیت پاس فصل جاری را طی می کند و تاکنون نتوانسته از بحران سقوط نجات یابد.
این تیم با وجود اینکه 2 فصل رویایی را در لیگ سه و سپس لیگ 2 سال قبل داشت، امسال برخلاف انتظارها ظاهر شد و هرگز در قامت یک تیم مدعی به میدان نرفت.
کم توجهی به تیم شهرداری در فصل جاری و جذب نکردن بازیکنان موثر سبب شد تا شالوده این تیم از هم پاشیده شود و خروج چند مهره کلیدی نظیر محمدمهدی عسگری و رسول رضایی نیز بی تاثیر نبود.
شهرداری برعکس تیم پاس با بدهی سرسام آور مواجه نیست؛ اما تفکر حرفه ای در این باشگاه هنوز شکل نگرفته و این موضوع در فصل جاری آشکار تر شد.
تیم شهرداری فصل قبل تا یک قدمی صعود به لیگ یک پیش رفت اما کم تجربگی مدیریت و کادر فنی و بازیکنان سبب شد تا نتوانند امتیاز لازم را به دست آورند.
این تیم در سال جاری هم کم فروغ بود و برخی اشتباهات و مشکلات مالی سبب شد تا با گذشت 14هفته از بازی ها همچنان در خطر سقوط قرار دارد.
حالا هر 2 تیم پاس و شهرداری باید در هفته پانزدهم گروه سه لیگ 2 مقابل یکدیگر به میدان بروند. در این بازی یکی باید فدای دیگر شد تا شانس صعود را داشته باشد و تیمی که باخت نصیبش شود در خطر سقوط به لیگ سه قرار می گیرد.
تساوی در این دیدار که قرار است سه شنبه هفته آینده به مصاف یکدیگر بروند و تساوی برای هر دو تیم حکم شکست را دارد.
این روزها حال نمایندگان فوتبال همدان به هیچ وچه خوش نیست و چه بسا بدتر هم بشود.
7520
خبرنگار ایرنا در همدان
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.