به گزارش ایرنا، بسیاری از گونه های گیاهی از دیرباز برای اهالی استان همدان شناخته شده اند و با رشد و نمو آنها در دشت های سرسبز و دامنه های خوش آب و هوای این استان، الوند نشینان سفره های خود را در دشت و دمن گسترانده و به برداشت این گونه ها که مصارف خوراکی و دارویی دارند مبادرت می ورزند.
همدان منطقه‌ای کوهستانی است و کوه الوند با سه هزار 574 متر ارتفاع به عنوان مهمترین ارتفاعات این منطقه یکی از کانون های مهم گونه های مختلف گیاهی به شمار می رود.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان، تعداد گونه، جنس و خانواده گیاهی موجود در این استان شامل یک هزار و 540 گونه از 511 جنس و 90 خانواده است؛ رقمی که بسیار قابل توجه بوده و می تواند به عنوان ذخیره گاه و بانک گیاهی مطرح شود.
محمدرضا محمدی در این باره به خبرنگار ایرنا، گفت: طبق آخرین بررسی ها، 315 گونه دارویی خود رو در اراضی ملی استان همدان شناسایی شده است که مهمترین آنها رازیانه، پنیرک، آویشن، بابونه، اسپند، گاوزبان، ریواس، کنگر، گلپر، بومادران، خاک شیر، سماق، نسترن وحشی و مریم گلی است.
گونه های یاد شده کاربردهای بسیاری در تولید داروهای گیاهی دارند و به عنوان گیاهانی شناخته شده، مورد استفاده کارشناسان و متخصصان این حوزه که در عصر کنونی بار دیگر رونق بسیاری یافته است، قرار می گیرند.
از طرف دیگر این گونه ها از شناخته شده ترین گیاهان دارویی مورد استفاده در سبد خانوارهای ایرانیان بشمار می آید و می توان نمونه هایی از این گیاهان را در هر آشپزخانه ای یافت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان، در همین ارتباط اضافه کرد: 315 گونه دارویی شناسایی شده در همدان از 209 جنس و 71 خانواده است که 159 گونه دارای استفاده سنتی و 156 گونه فاقد استفاده سنتی در استان بوده اما دارای ارزش داروئی است.
به گفته محمدی از مجموع گونه های گیاهی شناسایی شده در استان همدان، 210 گونه انحصاری ایران و 30 گونه انحصاری این استان است؛ رقمی که به اعتقاد کارشناسان آمار خوبی برای این حوزه بشمار می رود و می توان به عنوان یک ظرفیت مهم در حوزه های مختلف از جمله ایجاد اشتغال مورد استفاده قرار بگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان در همین چارچوب افزود: بیشترین تعداد گونه های انحصاری استان متعلق به جنس Asteragalus (گون) با 85 گونه انحصاری ایران و 13 گونه انحصاری استان همدان شناسایی شده است.
به گزارش ایرنا، توجه به حوزه گیاهان دارویی که در دهه های اخیر بار دیگر احیاء و با اقبال گسترده مردم همراه شده است، می تواند علاوه بر نقش موثری که می تواند در حوزه های اقتصادی و ایجاد اشتغال ایفا کند، به حفظ و گسترش هرچه بیشتر ذخیره گاه این گیاهان ارزشمند به عنوان سرمایه های طبیعی استان همدان و کشور منجر شود.
7526/2090
گزارش از: علیرضا جهانگیری**انتشار دهنده: سعید زارع کندجانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.