به گزارش ایرنا مهدی محمودی شامگاه جمعه در آیین اختتامیه جشنواره ملایر، شهر ملی منبت ایران در پارک سیفیه این شهر افزود: ملایر آمادگی همکاری با هیات های تجاری برای جذب سرمایه گذاری در زمینه مبل و منبت است و توانایی صادرات این صنعت را به سایر کشورها دارد.
وی اضافه کرد: سرانه گردش مالی مبلمان در کشور بیش از 300 هزار میلیارد ریال است که ملایر می تواند سهم عمده ای از این گردش مالی را به خود اختصاص دهد این در حالیست که ملایر 65 درصد از تولید مبلمان کشور را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: چنانچه ملایر با این حجم از تولید مبلمان بتواند تنها یک ششم از گردش مالی مبلمان کشور را وارد شهرستان کند، سالانه 50 هزار میلیارد ریال پول و ارزش افزوده نصیب ملایر می شود که تحولی عظیم را در حوزه اقتصادی ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه صنعت مبل و منبت ملایر در کشور پتانسیل تولیدی بالایی را داشته است بیان کرد: با وجود اینکه 65 درصد از تولید مبلمان کشور در ملایر انجام می شود، اما این میزان تولیدات به صورت خام به فروش می رسد.
محمودی ابراز امیدواری کرد: با ثبت ملی مبل و منبت ملایر و گام بلندی که مسئولان و هنرمندان این صنعت برداشته اند، تمامی مراحل تولید، رنگ کاری و رویه کوبی در خود شهرستان انجام و به سایر نقط کشور و جهان صادر می شود.
وی ادامه داد: از سال گذشته شکل گیری تشکل ها و کارگروه های تخصصی که بخواهد این ارزش افزوده را مطالبه و مسایل را رصد کند، انجام و به جد پیگیری شد و بهمن ماه سال 95 هیات مدیره بازار مبل ملایر به عنوان نخستین تشکل خودجوش فعالیت خود را آغاز کرد.
عضو هیات مدیره بازار مبل ملایر با ابراز خرسندی از ثبت ملی منبت ملایر و ایجاد پویایی و تحرک بسیار در بین هنرمندان و شاغلان این صنعت گفت: در حال حاضر هشت هزار منبت کار و حدود 10 هزار استادکار در حوزه مبل و منبت ملایر فعال هستند که سرمایه های عظیم برای این شهرستان به شمار می رود.
محمودی وجود این تعداد منبت کار در ملایر را گنجینه ای نهان در دل شهر دانست و افزود: این هنرمندان می توانند درآمدزایی بسیار بالایی را نصیب شهرستان کنند.
وی بیان کرد: در راستای تبلیغات گسترده مبل و منبت ملایر برای برگزاری نخستین جشنواره،9 هزار ثانیه تبلیغات رایگان در رسانه ملی به ارزش 100 میلیارد ریال برای این شهرستان گرفته شد که اقدامی بی نظیر در حوزه تبلیغات مبل و منبت بود.
محمودی یادآور شد: از این مدت زمان تبلیغات رایگان در شبکه های مختلف رسانه ملی، چهار هزار و 500 ثانیه همزمان با برگزاری جشنواره تابستانی مبل و منبت ملایر پخش شد و چهار هزار و 500 ثانیه دیگر آن همزمان با جشنواره نوروزی مبل و منبت ملایر در پایان سال پخش خواهد شد.
وی همچنین خواستار برگزاری مستمر جشنواره مبل و منبت در ملایر با شکوه بیشتر شد و اظهار کرد: با ورود بیش از 60 هزار مسافر و علاقه مند به هنر مبل و منبت در طول برگزاری 10 روزه جشنواره، ارزش افزوده بالایی وارد شهرستان شد.
وی در عین حال صادرات را مساله مهم دیگر در حوزه مبل و منبت ملایر و ایجاد تحول در این منطقه برشمرد و افزود: هم اکنون ترکیه تنها رقیب ما در منطقه خاورمیانه است که با توجه به همجواری فیزیکی با کشورهای خاورمیانه، عمده صادرات در این منطقه است و ملایر می تواند در صادرات خارجی مبلمان حرفی برای گفتن داشته باشد.
این صنعتگر فعال در حوزه مبل و منبت ملایر ارزش ریالی صادرات مبلمان در کشور را 4.2 میلیون دلار عنوان کرد و ادامه داد: ملایر باید سهم خود را از این میزان صادرات جذب کند.
محمودی با تاکید بر اینکه ملایر می تواند در حوزه های مختلف مبل و منبت جذب سرمایه داشته باشد، گفت: سالانه چندین هزار تن چوب در کارگاه های تولید مبل و منبت ملایر دور ریخته می شود که می توانیم در این شهرستان از ضایعات چوب کارخانه ورق سازی و یا در حوزه دیگر کارخانه پارچه بافی داشته باشیم.
همزمان با اختتامیه نخستین جشنواره ملایر، شهر ملی مبل و منبت ایران از 15 تا 24 شهریورماه، پنجمین جشنواره ملی خوشه برتر انگور نیز به کار خود پایان داد.
در کنار آیین اختتامیه 2 جشنواره، هشتمین جشن شیره پزی سنتی ملایر نیز در پارک سیفیه ملایر همراه با برپایی غرفه های شیره پزی برگزار شد.
در حال حاضر بیش از چهار هزار کارگاه مبل و منبت در این شهرستان فعال است که بین 20 تا 25 هزار هنرمند به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت فعال اند و سالانه حدود 70 هزار دست مبلمان منبت از این شهرستان صادر می شود.
شهرستان ملایر با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
7528/2087
خبرنگار: معصومه موسوی**انتشار دهنده: زهرا پیرنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.