حجت الاسلام رضوی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: عزاداران همدانی از ساعت 10 صبح امروز تا نماز ظهر و عصر با حضور در بقاع متبرکه و شرکت در آیین های عزاداری، عشق و ارادت خود را به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) ابراز کردند و با سوگواری در غم شهادت بی بی دو عالم اشک ماتم می ریزند.
وی ادامه داد: 26 مبلغ دینی اعزامی از شهر قم و حدود 30 مبلغ بومی در بقاع متبرکه استان همدان به ایراد سخنرانی و معرفی شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) و اقامه عزای آن حضرت پرداختند.
وی هدف از برگزاری این برنامه ها را گسترش فرهنگ اهل بیت(ع) و معرفی سیره ائمه اطهار(ع) عنوان و
قرائت زیارت نامه حضرت زهرا(س)، ذکر مصیبت و برپایی نمایشگاه و توزیع کتابچه 'شکوه مادر' را از دیگر برنامه های آئین عزاداری سالروز شهادت حضرت زهرا(س) ذکر کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امورخیریه استان همدان درباره برپایی نمایشگاه 'شکوه مادر' اظهار کرد: این نمایشگاه در قالب پوسترهایی شامل جملات و سخنان گهربار حضرت زهرا(س) تهیه و در بقاع متبرکه در معرض دید عزاداران قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: همچنین کتاب مسابقه ویژه طرح سوگواره یاس نبوی باعنوان 'شکوه مادر' توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در 67 صفحه تولید و به چاپ رسیده است و در ایام فاطمیه در سطح بقاع متبرکه توزیع شد.
حجت الاسلام رضوی افزود : این کتاب در بردارنده متن و ترجمه خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) و زندگی و سیره ایشان است و توضیحات شرکت در مسابقه کتاب شکوه مادر به طور کامل در پایان کتاب درج شده است که به شرکت کنندگان در مسابقه جوایزی اهدا می شود.
وی با اشاره به اینکه خطبه فدکیه تنها یک خطبه سیاسی نیست بلکه یک خطبه ای با غنای کامل اصول معارف دین است اظهار داشت: معرفی شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) و اقامه عزای آن حضرت، ترویج خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) به عنوان منشور بصیرتی در دفاع از حریم ولایت، تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و نیز ترویج فرهنگ وقف بر اساس اجرای نیات واقفان و معرفی وقف جدید و مشارکتی از جمله اهداف برگزاری سوگواره یاس نبوی است.
وی اظهار کرد: حضرت فاطمه (س) دفاع‌ از حریم‌ ولایت‌ را به زیبایی به‌ معرض‌ نمایش‌ گذاشت و خطبه‌ آن حضرت در مسجد مدینه، گواه‌ فصاحت‌ و بلاغت‌ بی‌نظیر آن‌ شخصیت الهی جاودانه در طول تاریخ بشریت است.
وی همچنین سلسله مباحث نمایشگاهی 'زندگی به سبک مادر' در ایام دهه فاطمیه در قالب پوستر را از دیگر برنامه های ایام فاطمیه در همدان عنوان کرد و گفت: این نمایشگاه در سطح 55 بقعه متبرکه استان همدان برپا و در آن به سبک و سیره زندگی فاطمی و علوی به عنوان الگوی بانوان مسلمان جهان اسلام پرداخته شده است.
سوگواره یاس نبوی از سال 89 تاکنون هر ساله در ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) همزمان با سراسر کشور در استان همدان برگزار می‎شود و امسال این آیین معنوی از هفتم اسفندماه جاری آغاز و تا 12 اسفندماه در سطح بقاع متبرکه استان همدان برگزار شد.
حضرت فاطمه(س) در سال پنجم پس از بعثت و در روز 20 جمادی الثانی در مکه و در خانه حضرت محمد(ص) پیامبر اسلام و حضرت خدیجه(س) به دنیا آمد.
نام مبارک آن حضرت، فاطمه است و از برای ایشان القاب و صفات متعددی همچون زهرا، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه و مرضیه نیز ذکر شده است. ام الحسین، ام الحسن، ام الائمه و ام ابیها از جمله کنیه های این بانوی مطهر اسلام است.
سراسر زندگانی صدیقه طاهره(س)، مملو از مکارم اخلاق و رفتارهای نمونه و انسانی است، ایشان با امام علی(ع) پیشوای اول شیعیان ازدواج کرد و در تمام برهه های حساس زندگی در کنار امام اول شیعیان بود و از او حمایت می کرد، ایشان در همسرداری و مهر مادری الگوی جهانیان است.
در دامن پاک فاطمه زهرا(س)، 2 امام بزرگوار و 2 شخصیت ممتازعالم بشری، حضرت امام حسن(ع) مظهر حلم و وقار و حضرت امام حسین(ع) سرور شهیدان تربیت یافتند و سلسله امامت و ولایت را استمرار بخشیدند و نیز زینب کبری(س) حماسه ساز روز عاشورا که پیام حسینی و حماسه عاشورا را در جهان اعلام کرد.
سرانجام حضرت فاطمه(س) بر اثر شدت ضربات و لطماتی که به او بر اثر هجوم به خانه اش و وقایع پس از آن وارد گشته بود، بیمار گشت و در بستر بیماری افتاد.
در ایام بیماری، حضرت فاطمه(س) روزی امام علی (ع) را فراخواند و آن حضرت را وصی خویش قرار داد و به آن حضرت وصیت نمود که پس از وفاتش، فاطمه را شبانه غسل دهد و شبانه کفن نماید و شبانه دفن کند و احدی از کسانی که در حق او ستم روا داشته اند، در مراسم تدفین و نماز خواندن بر جنازه او حاضر نباشند.
حضرت فاطمه زهرا(س) در حالی که از عمر مبارکش 18 سال بیشتر نمی گذشت، بر اثر حوادث ناشی از هجوم به خانه ایشان، به روایتی در 13 جمادی الاول سال 11 هجری قمری و بنابر روایتی دیگر در سوم جمادی الثانی سال 11 هجری قمری به شهادت رسید.
1181/6993
خبرنگار:الهام تدین** انتشار: اکبر بهاروند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.