در واپسین روزهای سال 98 و در آستانه عید نوروز خبر نامبارک انفجار موادمحترقه دست ساز در شهرک شهید مدنی و سوختگی یک نوجوان 15 ساله خانواده ای را دچار مشکل کرد.
خاطره ای تلخ از پایان سال 97 برای همیشه در ذهن این خانواده ثبت شد و اعضای این خانواده هم اینک به جای آماده شدن برای تحویل سال نو در بیمارستان، فرایند درمان فرزندشان را به نظاره نشسته اند.
شور و شادی زودگذر چهارشنبه پایان سال به علت کم توجهی به کابوسی برای خانواده ها تبدیل شده و برخی مواقع یک عمر غم و افسوس را به همراه داشته است.
جوانان و نوجوانانی که به جای پوشیدن لباس نو و سردادن سرود شادی با آغاز شکفتن غنچه های بهاری، در حلقه صدای مهیب نارنجک و مواد محترقه، زندگی را برای خود و خانواده شان غم انگیز می کنند.
در حالیکه ایجاد سر و صدای ناهنجار و مهیب و سپردن سلامتی خود به زبانه آتش، نه تنها شادی آور نیست بلکه موجب تلخ کامی دیگران نیز می شود.
والدین به عنوان الگوی فرزندان نقش مهمی در مدیریت آنها دارند البته در گام نخست این افراد نیازمند آموزش درباره خطراتی هستند که در سایه استفاده از مواد منفجره و آتش افروزی فرزندان آنها را تهدید می کند.
والدین باید در زمینه کنترل فرزندان مسئولیت پذیرتر شوند و با فراگرفتن خطرات احتمالی ناشی از سر و کار داشتن با مواد منفجره و محترقه، حوادث احتمالی ناشی از آتش بازی و همچنین یادگیری اصول ایمنی و پیشگیری از این حوادث، نقش مهمی در جلوگیری از بروز این حوادث داشته باشند.
از این رو آموزش والدین در زمینه چگونگی پیشگیری از حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال نقش مهمی در پیشگیری از بروز این حوادث دارد و در واقع پدر، مادر، خواهر و برادران از عوامل تقویت کننده رفتار هستند.
والدین می توانند کودکان و نوجوانان خود را با خطرهای آتش بازی آشنا کنند و به آنها بفهمانند که در مقابل مواد محترقه و منفجره، چقدر آسیب پذیرند.
بیان برخی از تجربیات ناگوار گذشته می تواند سودمند باشد و بچه ها را هوشیارتر کند و این هشدارها حتی اگر تکراری باشند، خالی از فایده نیستند.
کارشناس غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بیشتر کودکان به دور از چشم والدین، موادمحترقه و منفجره را خریداری و در جیب، کیف یا کمد اتاق پنهان می کنند.
ناصر فیاضی افزود: اما این مواد، به دلیل درجه آتشگیری پایین زود مشتعل می شوند و برخی مواقع خسارات جبران ناپذیری به بار می آورند.
وی اضافه کرد: والدین باید علاوه بر توضیح عوارض این مواد آتش زا، با نظارت دقیق بر پول توجیبی کودکان و نحوه هزینه کرد آن در این ایام، نظارت بیشتری بر رفتار و وسایل فرزندشان داشته باشند.
کارشناس غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: آنها باید موادسوختنی و آتش زا را از دسترس فرزندان دور کرده و آنها را در تهیه وسایل آتش بازی بی خطر همراهی کنند.
فیاضی گفت: والدین می توانند هیجان فرزندانشان که نشات گرفته از آیین چهارشنبه پایان سال است را تعدیل کنند تا این شب برای آنها خوشایند و لذت بخش باشد.
وی خواستار توضیح خطرهای استفاده از مواد محترقه برای کودکان و نوجوانان برای داشتن چهارشنبه ای امن شد و افزود: در صورت همراهی کودک با والدین برای او پاداش در نظر بگیرید.
کارشناس غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: کبریت و مواد آتش زا مانند نفت و بنزین باید خارج از دسترس کودکان نگهداری شود و هرگز نباید به آنها اجازه داد با آتش زدن بوته، هیزم و امثال اینها در محیط خانه یا پارکینگ، جان خود و دیگران را به مخاطره بیندازد.
فیاضی اضافه کرد: اگر فرزندان به خرید وسایل آتش بازی اصرار دارند، با هم به خرید بروید و از محل‎های معتبر مواد کم خطر تهیه کنید.
وی ادامه داد: کودکان به هیچ عنوان نباید به تنهایی از مواد آتش بازی و محترقه استفاده کنند بلکه والدین در شادی های فرزندان مشارکت کنند.
کارشناس غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: استفاده از مواد آتش بازی هرگز به طور کامل ایمن نیست، حتی در صورتی که مراقبت کامل صورت گیرد.
فیاضی افزود: حوادث علاوه بر کسانی که از مواد محترقه استفاده می کنند برای اشخاصی که این مواد را درست می کنند نیز ممکن است اتفاق بیفتد پس از مکان هایی که از مواد محترقه در آن استفاده می شود باید دوری کرد.
7526/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.