به گزارش ایرنا؛ «عروسی مگی» روایت تولد ماه گل است، دختری از طبقه محروم جامعه ایرانی در سالهای پیش از انقلاب و عصر ملی شدن صنعت نفت و بحران های سیاسی دوران مصدق.
ماه گل که حالا مگی صدایش می زنند در یک جامعه مردسالار و ثروت گرا آینده ای را در خیالش ترسیم کرده و برای نیل به آن می‌کوشد، اما نه شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با او یار است و نه بخت و اقبال ... .
امشب در واپسین شبهای بلند پاییز در شهر کتاب همدان و در میان انبوه کتابهای رنگارنگ تولد رمان «عروسی مگی» را جشن گرفتیم؛ آری کتابها هم مانند ما آدمها تاریخ تولد دارند با این تفاوت که انسان ها میرا هستند و کتاب نامیرا.
خالق این اثر «مریم رازانی» شیرزنی از تبار لرستان که به واسطه سه دهه زندگی در همدان، به طور کامل همدانی شده و او را به عنوان بانوی محبوب تئاتر این خطه می شناسند ، او در سال های اخیر بیشتر علاقه مندان خود را با نوشته‌هایش در حوزه ادبیات داستانی شگفت‌زده کرده است.
تصویر سازی مریم رازانی در رمان «عروسی مگی» بی شباهت به عکاسی نیست؛ طوری که خواننده به جای خواندن جملات هزاران عکس را در ذهنش تصویر می کند.
کوشش برای بیان جزئیات و حرکت از جز به کل، شخصیت های «عروسی مگی» را باور پذیر کرده تا جایی که همزاد پنداری خواننده را به وضوح ایجاد می کند.
چیره دستی رازانی هم در چیدمان جملات توصیفی با زبان عصر داستان، نشان از مطالعه عمیق و هوشمندی اوست.
بی تردید همه کوشش هنر به ویژه ادبیات داستانی برای روایت نادیده هاست، هر نویسنده ای که بتواند با زبانی از جنس روز بنویسد، کتابش همچون نقش برجسته های یک تابلوی زیبا ماندگار می شود، مریم رازانی از این دست نویسنده هاست.
رازانی دانش آموخته زبان و ادبیات فارسی است و ادبیات را از درون قصه های آئینی و افسانه های رایج که پدر برایش زمزمه می کرده شناخته است، او همیشه تشنه خواندن و نوشتن بوده و کتابخانه را به آشپزخانه ترجیح می دهد.
می نویسند و می خواند و به قول خودش شعر و داستان 2 پادشاه عالم خیالش هستند که هر فصل یکی بر تخت می نشیند و دیگری با او به جدال برمی خیزد و خود شادمانه بر این جدال برابر به تماشا می نشیند.
جشن تولد «عروسی مگی» با نقالی دخترک شیرین سخن همدانی آغاز می شود، زیرا مگی هم در خانواده ای کتابخوان به دنیا آمده و شاهنامه بسیار می خوانده و می شنیده .
مشتاقان کتاب و دوستداران «عروسی مگی» داستان دلدادگی رستم و تهمینه را پرده به پرده با اشکها و لبخندهایشان همراهی می کنند.
نویسنده کتاب، پیام اصلی «عروسی مگی» را بها دادن به دختران نوجوان ایرانی می داند و بال و پری برای پرواز در آسمان آرزوهایشان به دور از هر گونه اجبار و تبعیض.؛ آرزوی او ما را هم آرزومند می کند.
مریم کاظمی هنرمند و بازیگر و کارگردان تئاتر کشور مهمان ویژه این جشن است که بیشتر او را به نام دبیر جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان می شناسند.
او رازانی را در آغوش می کشد و قلمش را می ستاید و می گوید و «عروسی مگی» استادانه از همان نخستین جمله بی هیچ مقدمه ای خواننده را شیفته خود کرده و در کوچه پس کوچه های ماجرا گم می کند.
کاظمی معتقد است هنوز هم امثال ماه گل در لایه های اجتماع نفس می کشند و در حسرت آزادی و حق انتخاب هستند؛ او «عروسی مگی» را الگویی برای نیرو گرفتن و تغییر زندگی می داند.
تعریف و تحسین بانوی خوش ذوق تئاتر کودک ایران از قلم روان زیبای مریم رازانی با بازاجرای شماری از ترانه های خاطره انگیز قدیمی با صدای گرم خوانندگان و نوازندگی تار و ویولن نوازان جوان همدانی به اوج شادی رسید.
در پایان جشن تولد «عروسی مگی» نویسنده رمان امضایش را در حاشیه چند جلد از این کتاب به یادگار گذاشت و به دوستدارانش هدیه کرد.
ادامه داستان سیاه و سفید مگی را خودتان بخوانید و لذت ببرید.
7527/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.