به گزارش ایرنا، امروزه با توجه به نرخ بالای تورم و هزینه های سرسام آور دولتی در ایجاد اشتغال و بهره مندی از قابلیت ها و مهارت های نیروی انسانی روستایی از جمله زنان روستایی، کاهش بیکاری، از بین بردن نابرابری های اجتماعی، افزایش و بهبود مشارکت زنان در فعالیت های اقتصادی از عمده ترین هدف گذاری های بسیاری از سازمان های دولتی از جمله دفتر مشارکت و امور زنان وزارت جهاد کشاورزی است.
این هدف گذاری ها هنگامی که در قالب ارائه طرح هایی چون طرح صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و گسترش تعاونی های کارآفرینی و اشتغال با نظارت دقیق دنبال شود، فرصت های شغلی جدیدی را برای نیروی کار در روستاها از جمله زنان و دختران روستایی به خصوص زنان بی سرپرست خواهد بود.
از طرفی راه اندازی تعاونی های روستایی و استفاده از تجمع سرمایه های اندک در قالب صندوق های خرد زنان و نیز حمایت تکمیلی از قابلیت های زنان روستایی در قالب طرح های اعتباری دولت به آنها، بسیار حایز اهمیت است.
از سوی دیگر، تجمع این سرمایه های انسانی و مالی اندک و ارائه قابلیت های زنان راهی در جهت توسعه و گسترش تعاونی ها و ایجاد زمینه های کارآفرینی و اشتغال زایی برای آن ها است.
توسعه اشتغال پایدار در روستاها، توانمندسازی زنان روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستایی و ایجاد مهاجرت معکوس از شهر به روستا از اهداف راه اندازی صندوق توسعه خرد زنان روستایی است که با جذب اعتبارهای ملی در توسعه این صندوق ها علاوه بر کمک به افزایش ضریب دسترسی زنان روستایی کم ‌درآمد به تسهیلات اعتباری شاخص های ارزیابی مدیران دستگاه های اجرایی و دولتی را نیز مشخص خواهد کرد.
مسوول امور زنان جهاد کشاورزی شهرستان حاجی آباد در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هم اکنون 12 صندوق خرد زنان در این شهرستان راه اندازی شده است که در زمینه های دامداری، پرورش مرغ بومی، صنایع دستی، قالی بافی و گلیم بافی تسهیلات ارائه می دهند.
راضیه ملکی افزود: هر صندوق بین 25 تا 30 نفر عضو دارد و در سال گذشته نیز 3 صندوق جدید با وام 150 میلیون ریال با سود 4 درصد راه اندازی شد که در حال حاضر 12 صندوق در حاجی آباد فعال است.
وی با اعلام تجمیع صندوق های اعتباری خرد زنان روستایی در این شهرستان ابراز کرد: این کار با هدف توزیع عدالت در بهبود وضعیت اقتصادی، رفع نابرابری های اجتماعی و تقویت و توانمندسازی زنان روستایی صورت می گیرد.
وی ابراز داشت: صندوق‌ های خرد زنان روستایی علاوه بر تجمیع سرمایه های این صندوق ها، گامی در جهت توسعه عدالت و رفع نابرابری های اجتماعی و توسعه کارآفرینی و اقتصادمقاومتی به شمار می روند.

**پرداخت پنج میلیارد ریال وام به زنان روستایی در سال 96
کارشناس مسوول امور زنان سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان نیز در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: طرح صندوق خرد زنان روستایی و عشایری با هدف توانمند سازی زنان روستایی و عشایری، ایجاد اشتغال پایدار، فراهم کردن بستری برای فعالیت های اجتماعی بانوان هرمزگان در حال اجرا است.
لاله بشیرزاده افزود: هم ‌اکنون 97 صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی با 3هزار و 800 عضو در استان هرمزگان وجود دارد.
به گفته وی، 80 درصد وام های این صندوق به طرح های کشاورزی و 20 درصد نیز به طرح های صنایع دستی پرداخت می شود.
این مسوول ادامه داد: دامپروری، پرورش طیور، تولید ترشی، پرورش قارچ و صنایع دستی از مهم ترین رشته هایی هستند که صندوق خرد زنان روستایی فعالیت می کنند.
بشیرزاده در خصوص تجمیع صندوق های خرد زنان روستایی نیز گفت: درحال حاضر صندوق های شهرستان های میناب، رودان، حاجی آباد و پارسیان درحال تجمیع هستند.
وی هدف از تجمیع صندوق ها را تقویت سرمایه صندوق های خرد، دستیابی اعضا به منابع مالی بیشتر و ایجاد اشتغال پایدار، تشکیل شبکه فعالیت های زنان روستایی از طریق تجمیع صندوق ها، جلوگیری از پراکندگی صندوق های خرد و امکان تبادل تجربه بین آن ها و فراهم شدن شرایط بهتر برای ترویج توانمندی ها و فعالیت های زنان در بخش کشاورزی عنوان کرد.

** اعطای 20 میلیارد ریال به صندوق خرد زنان بندرعباس در سال جاری
به گفته بشیرزاده، از ابتدای راه اندازی صندوق خرد زنان روستایی 800 طرح ارائه شده و در سال گذشته نیز پنج میلیارد ریال وام از طریق این صندوق به متقاضیان پرداخت شد.
کارشناس مسوول امور زنان سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، زنان تسهیل گر را یکی از بازوان اصلی زنان در جوامع روستایی دانست و ابراز داشت: هر صندوق دارای 3 تسهیل گر بومی روستایی است که در مجموع 291 تسهیل گر در این حوزه فعالیت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: امسال20 میلیارد ریال از طریق مدیرکل امورزنان و خانواده استاندار هرمزگان به صندوق خرد زنان روستایی شهرستان بندرعباس تسهیلات مالی اختصاص داده شد.
بشیرزاده یادآور شد: در راستای طرح تجمیع صندوق های خرد زنان روستایی در استان هرمزگان، صندوق های شهرستان های حاجی آباد، میناب، رودان و پارسیان به زودی تجمیع می شوند.
9887/7408
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.