مجید پوربلیغی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آغاز کاشت گونه های مانگرو در هرمزگان، بیان داشت: حرا از گونه های جنگل‌های مانگرو و زیستگاه مهمی برای آبزیان، بی مهرگان و پرندگان است.
وی با بیان اینکه هرمزگان در ایجاد جنگل های حرا و چندل در سواحل خلیج فارس حائز رتبه نخست کشوری است، افزود: از حدود یک میلیون و یکصد هزار هکتار جنگل در استان، 800 هزار هکتار آن جنگل های رویشی و 21 هزار هکتار جنگل های مانگرو هستند که هرمزگان از این نظر رتبه نخست را در کشور دارد.
پوربلیغی تصریح کرد: جنگل های مانگرو در زمین های جذر و مدی استان هرمزگان در طول نوار ساحلی از منطقه سایه خوش بندرلنگه تا خور کرتی مرز استان هرمزگان با سیستان و بلوچستان در خورها، مسیل ها و کنار رودخانه ها رویش دارند.
وی با اشاره به اهمیت جنگل های حرا در کاهش اثرات زیست محیطی و صرفه اقتصادی بیان داشت: مناطق دارای پوشش این گونه گیاهی محل مناسبی برای زاد و ولد آبزیان به ویژه میگو است.
این مقام مسئول یادآورشد: نهال های حرا با هدف گسترش جنگل و حفظ تنوع زیستی، افزایش کیفیت اکوسیستم و احیای جنگل ها و غنی سازی و حفاظت از خاک و توسعه جنگل در عرصه های ناکاشت ، در سواحل استان هرمزگان کاشته می شود و از سال 74 تاکنون بیش از 9 میلیون نهال حرا در 9 هزار هکتار از خورها و سواحل هرمزگان کاشته شده است.
جنگل های حرا بر روی خاک های لجنی حاصل از فرسایش سواحل رشد کرده و با جز و مد دریا بر روی آب شناور هستند و برگ های این درختان دریا را فیلتر و برای استفاده شیرین می کنند.
50 درصد از آبزیان خلیج فارس و دریای عمان در جنگل های حرا تخم ریزی می کنند.
جنگل های دریایی حرا از اول خرداد به مدت یک ماه ، گل های خوشه ای زرد رنگ می دهند و از آخر مرداد بذر حرا برای تولید نهال از این درختان برداشت می شود که با مشارکت مردم بومی ساحل نشین بذرها برداشت وکاشت نهال در آبان انجام می شود.
هرچند از نظر سطح برگ، حجم و تعداد درختان در واحد سطح جنگل های جنوب با جنگل های شمال و غرب کشور قابل مقایسه نیست اما از نظر اثرات اکولوژیکی، ممانعت و کاهش بروز طوفان های گرد و غبار، ریزگردها و مقابله با بیابان زایی با توجه به اقلیم خشک استان و خشکسالی های 2 دهه اخیر، جنگل های هرمزگان دارای اهمیت ویژه است.
سطح جنگل های استان هرمزگان با استناد به نقشه پوشش گیاهی مورد تصویب و تائید شورای عالی جنگل و مرتع کشور، حدود یک میلیون و 100 هزار هکتار است که از نظر وسعت جنگل ها این استان رتبه چهارم کشور را دارد.
از مساحت هفت میلیون و200 هزار هکتاری استان هرمزگان، 6 میلیون و 900 هزار هکتار جزو عرصه های منابع طبیعی است که یک میلیون و 100 هزار هکتار آن جنگل، چهار میلیون و 93هزار هکتار مرتع و یک میلیون و 565 هزار هکتار آن را بیابان تشکیل می دهد.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسینی ** انتشاردهنده: خلیل تنیده
* آگاهی از آخرین اخبار استان در کانال تلگرام ایرنا هرمزگان
* لینک جستجو کانال: irnabandarabas@
*ایمیل: irna.hormozgan@yahoo.com
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.