به گزارش ایرنا، ظفر افشون روز چهارشنبه در حاشیه نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مرکزی در جمع خبرنگاران گفت: استان مرکزی با نرخ بیکاری هفت و چهار دهم درصد کمترین نرخ بیکاری کشوررا در بهار سال جاری به خود اختصاص داد.
وی افزود: از ابتدای آغاز طرح رونق تولید، هفت هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به هزار و 106 واحد تولید استان مرکزی پرداخت شده است.
افشون تصریح کرد: استمرار سیاست های دولت تدبیر و امید در سطح ملی همراه با برنامه های عملیاتی و اجرایی در سال 96 موجب شد که نرخ بیکاری استان مرکزی در بهار امسال مجدد روندی کاهشی داشته به گونه ای که این نرخ در سه ماهه ابتدایی سال به هفت و چهار دهم درصد رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، یک دهم درصد کاهش داشته است.
وی بیان کرد: از مهمترین عوامل موثر در کاهش نرخ بیکاری در استان مرکزی می توان به اجرای مناسب طرح رونق تولید تخصیص تسهیلات به یک هزار و 106 واحد تولید کوچک و متوسط استان مرکزی اشاره کرد که این امر علاوه بر حفظ و صیانت از فرصت های شغلی موجود باعث افزایش فرصت های شغلی و افزایش 25 درصدی ظرفیت تولید در قالب واحدهای فعال شده است.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار مرکزی اظهار کرد: تخصیص حدود 500 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی قرض الحسنه در قالب تبصره 26 قانون بودجه، مصوبات سفر ریاست جمهوری و کاروان تدبیر و امید به استان مرکزی و افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی و بهره برداری از طرح های ملی کوچک و بزرگ در استان مرکزی از دیگر ثمرات تثبیت توسعه اقتصادی در استان مرکزی است.
وی عنوان کرد: براساس اطلاعات موجود 222 واحد صنعتی با سرمایه گذاری 9 هزار و 110 میلیارد ریال و اشتغالزایی حدود سه هزار نفر درسال 95 در استان مرکزی به بهره برداری رسیده است.
افشون افزود: با آغاز ثبت نام از واحدهای تولیدی متقاضی تسهیلات سرمایه ثابت و در گردش در سامانه بهین یاب تاکنون، 160 واحد ثبت نام داشته اند که برای واحدهای تولیدی استان که کمتر از 50 نفر پرسنل، 10 میلیارد ریال و برای واحدهای بیش از 50 تا 100 کارگر، 20 میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: براساس آمارهای اخذ شده از کمیسیون هماهنگی بانک های استان مرکزی، مانده منابع بانک های دولتی در استان 103 هزار میلیارد ریال است که از این میزان 89 هزار میلیارد ریال آن معادل 86 درصد به صورت تسهیلات پرداخت شده است و این درصورتی است که بانک های خصوصی به میزان 29 هزار میلیارد ریال مانده منابع دارند و تنها حدود هفت هزار و 268 میلیارد ریال آن معادل 25 درصد آن را در استان مرکزی تهسیلات پرداخت کرده اند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار مرکزی توضیح داد: 30 درصد از کل سرمایه گذاری های خارجی مصوب استان مرکزی در پسابرجام حاصل شده و در استان مرکزی حدود یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب و مجوز این میزان در هیات سرمایه گذاری خارجی ایران به نام استان مرکزی صادر شده است که از این میزان حدود 280 میلیون دلار ثبت سرمایه و جذب انجام شد.
وی افزود: تاکنون 43 مجوز سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی صادر شده است که خوشنام ترین برندها و سرمایه گذاران خارجی در استان مرکزی فعالیت خود را آغاز کرده اند و بیشترین سرمایه گذاران خارجی از کشورهای اروپایی همچون آلمان، ترکیه، انگلستان، فرانسه، سوئیس، دانمارک و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و ایرانیان خارج ازکشور در استان مرکزی اقدام به سرمایه گذاری کرده اند.
افشون اضافه کرد: عمده این سرمایه گذاری ها در زمینه های صنایع شیمیایی و پتروشیمی، پزشکی، صنایع فلزی، بهداشتی، صنایع ساختمان، صنایع نساجی وبیشترین تمایل نیز به بحث تولید انرژی های تجدید پذیر و پاک اختصاص دارد.
استان مرکزی با بیش از 2 هزار و 800 واحد صنعتی یکی از چهار قطب صنعت کشور به شمار می رود.
6992/3075/خبرنگار: آذر اسفندیاری***انتشاردهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.