محمدرضا منصوری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دستور بانک مرکزی به بانک کشاورزی برای‌ پرداخت تسهیلات صادر شده و پیش بینی می شود از هفته آینده پرداخت این تسهیلات انجام شود.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط بودجه ای کشور، مصوب شده این تسهیلات تا سقف 150 میلیون ریال در اختیار باغداران قرار گیرد.
وی گفت: همچنین بسیار از باغدارانی که متضرر خسارت شده اند دارای زمین های کمتر از 2 هکتار هستند که به طور متوسط برای هر هکتار حدود 70 میلیارد ریال پرداخت می شود.
به گفته وی سال 86 نیز خسارت بسیاری با باغ های ساوه به ویژه محصول انار این شهرستان وارد شد اما خسارتی به کشاورزان و باغداران پرداخت نشد.
منصوری تاکید کرد: کشاورزان و باغداران باید روش های نوین کشت و آبیاری را به منظور کاهش خسارات و افزایش بهره وری را در اراضی خود اجرا کنند.
در سال زراعی جاری 12 هزار و 160 هکتار از باغ های این شهرستان براثر سرمازدگی از بین رفت و این درحالی ست که سطح باغات بیمه شده تنها پنج هزار و 421 هکتار و کمتر از نصف عرصه های باغی خسارت دیده است.
د ر سال زراعی جاری 10 هزار هکتار از باغات انار، 360 هکتار از باغات انجیر، 700 هکتاراز باغات زیتون، 600 هکتار از تاکستان ها و 500 هکتار از اراضی زیر کشت کلزا در ساوه دچار خسارت سرمازدگی شده است.
خسارت باغ های انار و انجیر حدود 100 درصد و برای محصولات زیتون، انگور و کلزا از 30 تا 100 درصد برآورد می شود.
از مجموع 10 هزار هکتار باغ سرمازده انار نیز چهار هزار و 321 هکتار دارای بیمه محصول و تنها 640 هکتار بیمه تنه درخت است و پرداخت خسارت اصلی نیز شامل 640 هکتار می شود.
بیش از پنج هزار بهره بردار انار در ساوه وجود دارد و میزان خسارت ریالی سرمازدگی باغ های ساوه بیش از پنج هزار و 326 میلیارد ریال برآورد شده است.
10 هزار و 800 هکتار باغ انار، انجیر، زیتون، انگور و کلزا در ساوه وجود دارد که حدود 90 درصد آن را باغ های انار تشکیل می دهد.
7269/3075/خبرنگار: الهام بابایی*** انتشار دهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.