به گزارش ایرنا، هفتم آوریل امسال عنوان افسردگی را یدک می کشد و با شعار 'افسردگی؛ بیایید با هم صحبت کنیم' پویشی ایجاد شده است که نشان از اهمیت این اختلال روان و شیوع آن در بین افراد مختلف دارد و این پویش و نامگذاری می تواند فرصتی مغتنم برای دانش افزایی آحاد مختلف مردم باشد تا در مقابل این اختلال به آگاهی برسند.
افسردگی یکی از اختلال های روانی است که می تواند همه افراد را در هر رده سنی را درگیر خود کند که این امر به طور قطع می تواند امور زندگی یک فرد را دچار مشکلات جدی کند و حتی توانایی فرد را به چالش بکشاند.
این اختلال و آگاهی از علائم و علل بروز و راهکارهای درمانی قابل کنترل است اما، باید بستر مناسبی برای اطلاع رسانی به افراد فراهم شود و این جریان در مسیر آگاهی بخشی پیش رود.
کارشناس مسئول گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت و گو با ایرنا عنوان کرد: سازمان بهداشت جهانی هفت آوریل سال 2017 را با عنوان افسردگی مورد تاکید قرار داده و این امر به دلیل شیوع و افزایش شمار تعداد مبتلایان به این اختلال روانی مورد توجه قرار گرفته است.
مریم چگینی افزود: اختلال افسردگی از نظر بار بیماری در سال 1999 در رتبه هفدهم جهان جای داشته است و پیش بینی می شود در سال 2020 به رتبه دوم برسد که این امر می تواند ناتوانی افراد را رقم بزند به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی سلامت روان و توجه به این اختلال را مورد تاکید قرار داده است.
وی تصریح کرد: انسان سالم محور توسعه پایدار هر کشور است و سلامت روان یکی از شاخص های مهم در ارزیابی سلامت فرد و توسعه پایدار به شمار می رود و نبود این سلامت بهره وری فرد را نیز به صورت جدی تحت الشعاع قرار می دهد.
چگینی تاکید کرد: با توجه به روند رو به رشد و شیوع این اختلال در بین همه اقشار و جمعیت عمومی ارتقای دانش می تواند مانعی بر روند پیشرفت این اختلال باشد.
وی مهمترین راهکار پیشگیری و درمان این اختلال را گسترش فرهنگ گفت و گو درباره این اختلال و تلاش برای کاهش باورهای نادرست اجتماعی و ترغیب افراد به دریافت خدمات مشاوره ای دانست.
کارشناس مسئول گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار کرد: در حال حاضر اکثریت جامعه نسبت به علائم این اختلال شناختی ندارند و حتی علائم را نشان از مشکلات و مسائل طبیعی و محیطی می دانند در صورتی که با اشراف نسبت به علائم می توان در زمان درست اقدام به درمان و حتی پیشگیری از بروز و شدت اختلال داشت.
وی عنوان کرد: اختلال افسردگی دو نشانه اصلی دارد که شامل غمگینی مداوم و از دست دادن علاقمندی نسبت به فعالیت مورد علاقه در گذشته می شود و ادامه این علائم می توان عملکرد فردی، اجتماعی، شغلی و تحصیلی فرد را دچار خدشه کند که این نوع اختلال افسردگی ماژور نامیده می شود.
چگینی افزود: وجود علائمی چون کاهش انرژی، افزایش و یا کاهش اشتها و خواب، افزایش تحریک پذیری، کاهش قدرت تصمیم گیری و تمرکز و احساس پوچی از دیگر علائم افسردگی است که شدت یافتن این علائم آسیب های جدی و خطرناکی همچون خودکشی را به همراه دارد.
وی گفت: افراد مبتلا به این اختلال با تشخیص و درمان به موقع می توانند از گسترش و شدت گرفتن آن جلوگیری کنند، اما به دلیل پیچیدگی این اختلال، علل بروز و همچنین شرایط خاص هر فرد، باید درمان مناسبی انتخاب شود.
کارشناس مسئول گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: راهکار اولیه درمان توجه به علائم و مراجعه به پزشک و روان شناسی است تا براساس اصول روانشناخی درمان درست توسط پزشک در پیش گرفته شود و مشاوره های لازم انجام گیرد اما در مواقعی نیاز به درمان دارویی است که این امر نیز با نظر روانپزشک انجام می گیرد اما، نکته حائز اهمیت این است که این اختلال قابل درمان و پیشگیری است.
وی تصریح کرد: ارتقای سطح سواد مردم در بحث سلامت روان مهمترین شاخص و اهرم برای جلوگیری از بروز این اختلال است و با اجرای برنامه تحول نظام سلامت که خدمات سلامت روان را مورد توجه قرار داد، می توان سواد مردم را افزایش داد و به تشخیص به موقع مانع بروز این اختلال شد.
چگینی اظهار کرد: در حال حاضر تمامی مراکز و پایگاه های سلامت شهری که در قالب برنامه تحول نظام سلامت کار خود را آغاز کرده اند، مشاور و خدمات روانشناسی را به صورت رایگان ارائه می دهند که جمعیت عمومی جامعه می تواند از این خدمات بهره مند شوند.
به گزارش ایرنا، براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی در سراسر جهان اختلالات روانی شایع در حال افزایش است.
بین سالهای 1990 و 2013 تعداد افرادی که از افسردگی یا اضطراب رنج می برند نزدیک به 50 درصد افزایش یافته است و نزدیک به 10 درصد از جمعیت جهان تحت تاثیر یک یا هر دو اختلال هستند.
گزارش های سازمان جهانی و شواهد موجود نشان از اهمیت توجه به این اختلال روانی دارد و در همین راستا افراد می توانند با آگاهی از علائم و علل بروز این اختلال و همچنین همراهی با مبتلایان، مسیر درمان را تسریع کنند.
6992/3075/خبرنگار: آذر اسفندیاری***انتشاردهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.