به گزارش خبرنگار ایرنا ، این جشنواره با هدف معرفی قابلیت ها و توانمندی های کشاورزی منطقه شرق مازندران برگزار می شود و در کنار جشنواره انجیر که ماه مرداد هر سال برگزاری آن در دستور کار قرار می گیرد ، چنانچه بتواند صادرات و فراوری این دو محصول را به همراه داشته باشد ، تحول عظیمی در منطقه رخ خواهد داد .
شهرستان بهشهر یکی از قطب های مهم تولید انار کشور است و انتظار کشاورزان و باغداران منطقه این است که برگزاری این جشنواره بتواند زمینه عرضه گسترده این محصول کشاورزی را به بازارهای داخلی و خارجی فراهم کند.
شهرستان بهشهر به تنهائی حدود 13 هزار هکتار باغ انار دارد که اگر دو شهرستان همسایه گلوگاه و نکا را هم به آن اضافه کنیم ، فقط با صادرات و فراوری انار و انجیر این منطقه می توان هزاران شغل ایجاد کرد و معیشت کشاورزان را ارتقاء داد.
انار که از آن به عنوان میوه بهشتی یاد می شود سرشار از خواص و فواید فراوان است . یکی از مزیت های بهشهر در تولید این میوه برخورداری از 12 هزار هکتار انار ترش خودرو در خلیج میانکاله است که از این لحاظ رتبه دوم کشور را دارد.
انار شهرستان بهشهر از گونه های مختلفی چون ترش ، شیرین ، ملس ، ترش محلی ، شکری و گل انار است که 60 درصد آن به صورت تازه خوری مصرف می شود و بقیه برای تهیه رب انار ، آب انار ، لواشک و فرآورده های دیگر عمدتا به صورت سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.
بر اساس بررسی های صورت گرفته ، در استان مازندران 28 گونه انار شناسائی شده که 16 گونه آن مربوط به شهرستان بهشهر است .
** تبدیل 500 هزار هکتار از اراضی شیبدار به گونه های مثمر ثمر
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی روز پنجشنبه در پنجمین جشنواره ' انار اشرف ' که در مجمتع گردشگری هوتو بهشهر برگزار شد ، گفت : استفاده از زمین های کم بازده و تبدیل آن به باغات و اراضی مثمر با کشت درخت و گیاهان دارویی با قوت دنبال می شود و تبدیل 500 هزار هکتار از اراضی شیبدار به گونه های مثمر ثمر با مصوبه مجلس در دستور کار است.
محمدعلی طهماسبی افزود : رشد و توسعه کشاورزی یکی از مهم ترین اهداف برنامه ها است که در مناطق کم بازده و شیب دار می توان با تغییر الگوی کشت و تبدیل به اراضی مثمر در زمین های شیب دار، میزان بهره وری را افزایش داد و محدودیتی برای حمایت از تبدیل زمنی های کم بازده به مثمر وجود ندارد.
وی ادامه داد : ساخت سردخانه، صنایع تبدیلی، استخر و گلخانه در اراضی کشاورزی تکمیل زنجیره کشاورزی محسوب می‌شود و تغییر کاربری نیست و دستگاههای مسئول کشاورزان را در این خصوص تحت فشار قرار ندهند.
معاون وزارت جهاد کشاورزی در امور باغبانی همچنین با تشویق کشاورزان به ایجاد زنجیره‌های کشاورزی از قبیل سردخانه و صنایع‌تبدیلی، گفت: باید به دغدغه‌های تولید کنندگان در بخش‌های مختلف کشاورزی، دامداری و مرغ‌داری توجه شود.
وی افزود : نقش اتحادیه‌ها و تشکل‌های کشاورزی در ایجاد و تکمیل زنجیره‌های کشاورزی بسیار تاثیرگذار و مهم است که باید مورد توجه باشد.
طهماسبی گفت : برای ایجاد صنایع تبدیلی هم هیچ محدودیتی وجود ندارد و فقط باید سرمایه گذار معرفی شود تا حمایت لازم انجام شود و اگر شرکتی برای احداث صنایع تبدیلی زمین ندارد، ما برای واگذاری زمین هم محدودیتی نداریم.
این مسوول ادامه داد : پیش فرض طرح جامع توسعه بخش کشاورزی در بهشهر مورد توجه قرار گیرد تا با توجه به زنجیره های کشاورزی در بخش های مختلف، توسعه همه جانبه در کشاورزی و دامداری فراهم شود.
** صنایع تبدیلی و توسعه صادرات ، دغدغه مهم بخش کشاورزی
نماینده مردم بهشهر ، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم، صنایع تبدیلی و توسعه صادرات را دغدغه مهم بخش کشاورزی منطقه دانست و گفت : متاسفانه با وجود تولید انبوه انار در بهشهر همچنان تولید ما سنتی است و برنامه ای نداریم.
علی محمد شاعری افزود : توجه به ایجاد صنایع تبدیلی و صادرات از مسائل مهم با وجود تولید انبوده انار در منطقه و وجود یکهزار هکتار باغ انار شیرین در منطقه است که باید حمایت جدی در این بخش انجام شود.
وی بیان داشت : با روش سنتی و قدیمی در برداشت و فرآوری این محصولات کشاورزی، توسعه پایدار و اشتغال ایجاد نمی شود.
شاعری گفت : بیشترین تولیدات محصولات ما به عنوان تازه خوری و خام خوری استفاده می شود و برنامه مدون برای فرآوری این محصولات با روش مدرن و بدون دغدغه وجود ندارد.
نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی گفت : تولید انار کشور یک میلیون 100 تن است که از این مقدار 12 هزار تن یعنی بیش از یک درصد تولیدات انار صادر می شود که باید در بخش صادرات با دقت و قوت بیشتر وارد شد.
وی افزود : جشنواره انار فرصتی برای شناسایی این محصول، رونق تولید و افزایش تقش غذایی و دارویی و اشتغال است که باید با افزایش صادرات و توجه به صنایع تبدیلی دنبال شود.
** حمایت از توسعه باغ در اراضی شیبدار
فرماندار بهشهر هم با اعلام اینکه حمایت از توسعه باغات در اراضی شیبدار با قوت در دستور کار است ؛ گفت: بخش های مختلفی از اراضی شیبدار روستایی به باغ تبدیل شده است و در ادامه هم باید با حمایت از این بخش برای رونق بخش کشاورزی و باغی گام برداشت.
سید خالق سجادی افزود : ایجاد صنایع تبدیلی همچنان دغدغه مهم مردم است و باید با برنامه ریزی برای ایجاد این صنایع وارد عمل شد و از دورریز محصول جلوگیری کرد.
به گزارش ایرنا، در حاشیه این جشنواره غرفه های عرضه میوه و فرآورده های انار، نان، غذاهای محلی و نیز صنایع دستی منطقه و گل و گیاه نیز دایر بود.
خبرنگار : مریم نظری ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7332/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.