به گزارش خبرنگار ایرنا، ربیع فلاح عصر سه شنبه در آئین آبگیری سد گلورد در شهرستان نکا که با حضور وزیر نیرو انجام شد ، افزود : بقیه آب مورد نیاز استان از منابع زیرزمینی تامین می شود.
وی با اظهار این که محرومیت زدایی ، استراتژی مهم نظام جمهوری ایران است ، ادامه داد : این امر در دولت یازدهم با قوت بیشتری دنبال شد و اکنون در اوج بالندگی در مناطق مختلف هستیم.
استاندار مازندران آبگیری و افتتاح سد گلورد را آرزوی دیرینه مردم شرق مازندران دانست و گفت : این آرزو امروز جامه عمل پوشانده شد و با آبگیری سد گلورد ، بخش اعظمی از مشکلات آب شرق مازندران برطرف می شود.
وی افزود : شرق مازندران از مناطق کم آب استان بوده و به همین خاطر با محرویت های فراوانی در این بخش رو به رو است و به نوعی از خطوط قرمز ما در این بخش بوده است.
فلاح با تاکید بر ضرورت اتمام طرح های نیمه تمام در بخش سد سازی مازندران ، گفت : کانال چالوس از سال 69 تاحالا طرح نیمه تمام است و سد هراز هم تنها 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که اتمام این پروژه ها می تواند نقش مهمی در تامین آب استان مازندران و رفع کمبودهای مختلف آبی داشته باشد.
سد گلورد که کار مطالعاتی آن سال 1346 شروع شده بود ، در 50 کیلومتری جنوب شهر نکا بر روی رودخانه نکارود ساخته شده است.
تامین آب شرب سه شهرستان بهشهر ، نکا و گلوگاه ، تامین آب کشاورزی اراضی پایین دست ، کنترل سیل شهر نکا و روستاهای پایین دست ، تامین و تولید برق ، ایجاد فضای تفریحی و تفرجگاهی ، ایجاد واحدهای پرورش ماهی در مسیر آب رهاسازی شده در جهت افزایش کارایی آب و بهبود شرایط زیست محیطی با تنظیم آب و دوام در رهاسازی آب از اهداف ساخت این سد بوده است.
حجم ظرفیت آب تنظیمی پشت سد گلورد 100 میلیون متر مکعب است . این سد از نوع سنگریزه ای با رویه بتنی است که ارتفاع آن از بستر رودخانه یکصد متر است .
ساخت بدنه این سد سال 88 شروع شده و برای ساخت آن تاکنون 2 هزار و 300 میلیارد ریال هزینه شده است .
ساخت مجتمع آبرسانی از سد گلورد برای تامین آب شهرستان های تحت پ.شش با تامین اعتبار در سال جاری شروع خواهد شد. شبکه آبیاری برای مشروب سازی زمین های پائین دستی هم در سطح 25 هزار هکتار در حال اجراست و بخش عمده آن آماده بهره برداری شده است .
هم اکنون در مازندران 10 سد با حجم تنظیم 400 میلیون مترمکعب وجود دارد که این رقم حدود 10 درصد از آبهای سطحی استان را شامل می شود.
با بهره برداری از سه سد جدید در دست اقدام و همچنین 10 سد در دست مطالعه ، ظرفیت حجم آب در این بخش در مازندران به حدود 2 میلیارد متر مکعب خواهد رسید که معادل حدود 40 درصد از آبهای سطحی استان است .
خبرنگار : مریم نظری ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7332/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.