طرح پزشک خانواده از سال ۱۳۹۱ در مازندران  با همکاری ۶۳۰ پزشک و شرکت های بیمه ای ( تامین اجتماعی- بیمه سلامت) آغاز شده است و توانست تمام جمعیت ساکن در شهرها که از این ۲ پوشش بیمه ای برخوردارند را تحت پوشش قرار دهد و گام موثری را برای سلامت مردم بردارد.

این روز ها که شاهد گسترش ویروس کرونا در بیشتر نقاط استان های کشور هستیم ،توقع و انتظار مسئولان مازندران به ویژه ۲ مدیریت بیمه ای بیمه سلامت و تامین اجتماعی که به نمایندگی از دولت تدبیر  و امید ماهانه هزینه سنگینی را در اجرای این طرح متقبل می شوند ، این است که مردم استان به مراتب در پیشگیری و رعایت مقولات بهداشتی و درمانی ویروس کرونا همکاری همه جانبه و در عین حال موثر داشته باشند.

طرح پزشک خانواده صرف نظر از رایگان نسبی هزینه درمان سطح یک ( ویزیت- دارو)، زیر ذره بین قرارگرفتن سلامت خانوارهای تحت پوشش، شناسایی اکثر بیماران دیابتی و فشارخون به عنوان ام المرض ( دیابت ۱۶۰ هزارنفر - فشار خون ۷۰ هزارنفر در مازندران)، برقراری طرح های مراقبتی متناسب با نیاز جمعیت تحت پوشش، حذف بده و بستان مالی بین پزشک و بیمار در تامین سلامت مردم  باید موثر باشد.

پزشک خانواده  عامل شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا در مازندران

 نماینده پزشکان خانواده شهری مازندران از مردم خواست تا در صورت داشتن سه علائم سرفه ، لرز و گلودرد بدون مراجعه فقط از طریق ارتباط تلفنی از پزشکان خانواده مشاوره لازم را دریافت کنند.

دکتر یاسر قزوینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ،پزشک خانواده را عامل شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا در مازندران توصیف کرد و افزود: پزشکان خانواده بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت و به تبع آن دانشگاه علوم پزشکی کاملا در جریان چگونگی انجام مشاوره و آموزش پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا قرار دارند.

وی با توضیح این که مراقبان سلامت پزشکان خانواده در مازندران با افراد پر خطر دارای پرونده از جمله مادران باردار، سالمندان ، دیابتی ها و فشار خونی ها تماس برقرار می کنند، ادامه داد : یکی از مهمترین راهکار جلوگیری از شیوع ویروس کرونا جابجا نشدن و کاهش تردد ها است ، لذا با توجه به وجود پزشک خانواده این فرصت برای مردم برای گرفتن  مشاره تلفنی وجود دارد.

دکتر قزوینی از استاندار و دانشگاه علوم پزشکی مازندران خواست تا با ارسال پیامک انبوه این فرصت و ظرفیت پزشکان خانواده را برای جلوگیری از مراجعات حضوری به مراکز درمانی اطلاع رسانی کنند.

نماینده پزشکان خانواده مازندران با بیان این که بسیاری از مردم به دلیل وجود ترس و دلهره با داشتن کوچکترین علائم که ربطی به ویوروس کرونا ندارد، به مراکز در مانی  به ویژه برای دادن آزمایش اقدام می کنند، تصریح کرد: پزشک خانواده  با داشتن پرونده سلامت افراد تحت پوشش ، می تواند کمک کار جلوگیری از شیوع این ویروس باشد.

وی گفت: پزشکان خانواده علاوه بر ارائه مشاوره و آموزش های لازم ، پیگیری وضعیت بیماران پر خطر و یا افرادی که علائم آنان به بیماری ویروس کرونا نزدیک باشد ، به صورت جدی انجام می دهد.

مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران در این خصوص به ایرنا گفت که طرح پزشک خانواده به عنوان یک طرح بهداشتی و سلامت محور، اجرای آن فرصت خوبی را برای مازندران فراهم کرد و با وجود برخی مشکلات پیشرو در این خطه شمال کشور اجرایی شد و با چکش کاری که روی این طرح در مدت زمان اجرا انجام شد بستر سازی خوبی برای بهداشت و سلامت مردم استان مهیا شد.
دکتر محمد خورشیدی از فشار خون و دیابت به عنوان پر هزینه ترین بیماری در دنیا نام برد و توضیح داد: با اجرای طرح پزشک خانواده این ۲ بیماری در استان تحت کنترل قابل قبولی قرار گرفت.
وی اضافه کرد: پزشکان خانواده با شناسایی بیماران دیابتی و فشار خونی در استان خدمت بزرگی را به مردم داشتند به طوری که در آینده می تواند جلوی برخی از هزینه های سرسام آور درمانی را بگیرد.

وی به ویروس کرونا اشاره کرد و گفت:  بررسی ها نشان می دهد که اجرای طرح پزشک خانواده در استان سبب شده تا شرایط پیشگیری با رعایت مقولات بهداشتی و درمانی و در نتیجه شیوع و گسترش ویروس کرونا  بهتر از دیگر مناطق کشور تحت کنترل باشد.

خورشیدی افزود: یکی از دلایل اصلی شیوع و گسترش ویروس کرونا تردد و مراجعات مردم به مراکز درمانی و در نتیجه شلوغی و شیوع ویروس کرونا است ،که این موارد در مازندران با ارتباط تلفنی ۲ طرفه بین بیماران و پزشک خانواده به حداقل رسیده است.

وی توضیح داد: در مقایسه و بررسی مراجعات مازندران با ۲ استان همجوار گلستان و گیلان نشان می دهد که مردم استان به مراتب به لحاظ ترس و واهمه و دریافت سوالات پزشکی  کمتر درگیر این بیماری هستند ومراجعات آنان به مراکز درمانی از جمله اورژانس ها بسیار کمتر است.

مدیر درمان تامین اجتماعی در مازندران ، تصریح کرد :  خانواده های تحت پوشش پزشک خانواده تامین اجتماعی استان به صورت  تلفنی و ۲ طرفه در موارد بهداشتی و درمانی ویروس کرونا ارتباط دارند و مراجعات کاهش محسوسی یافته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر اورژانس های بیمارستان های مازندران خلوت هستند و یکی از دلایل اصلی آن ارتباط مردم با پزشکان خانواده است.

وی همچنین گفت که بستری ها در مازندران به نسبت دیگر استان های کشور که فاقد طرح پزشک خانواده هستند اصولی تر و منطقی تر شده است ، چراکه مردم مازندران ابتدا به پزشک خانواده مراجعه کرده و با نظام ارجاع آشنا هستند.

مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران اظهار داشت: در حال حاضر ماهانه  بیش از ۷۵میلیارد ریال برای طرح پزشک خانواده از سوی تامین اجتماعی مازندران هزینه می شود.

مازندران باید در پیشگیری و کنترل ویروس کرونا موفق عمل کند 

مدیر کل بیمه سلامت مازندران گفت که با توجه به گذشت حدود هفت سال از طرح پزشک خانواده و وجود پرونده های سلامت نزد پزشکان ، شرایط برای  پیشگیری و کنترل ویروس کرونا دراستان باید بهتر از استان های دیگر کشور باشد.

دکتر رسول ظفرمند با اظهار این نکته که پزشکان خانواده شرایط و وضعیت سلامت افراد تجت پوشش خود را دقیقا مطلع هستند و ارتباط دوسویه نیز برقرار است، ادامه داد: پزشکان خانواده حق و حقوق کاملشان از دولت دریافت می کنند و برقراری ارتباط با افراد تحت پوشش  یکی از وظایف آنان است.

وی توضیح داد:  اگرچه همه نگران گسترش این ویروس هستیم اما با توجه به هزینه هنگفتی که دولت تدبیر و امید برای اجرای پزشک خانواده در مازندران متقبل می شود ، همکاری و همراهی مردم در رعایت مقولات بهداشتی و درمانی  فرصتی برای اثبات به ثمر نشستن این هزینه ها است.

مدیر کل بیمه سلامت مازندران گفت: طرح پزشک خانواده با همکاری پزشکان طرف قرارداد، سازمان های بیمه گر( سلامت- تامین اجتماعی) و دانشگاه علوم پزشکی استان و مردم به درستی در حال انجام است.
وی اضافه کرد: در شرایط فعلی که کشور با مشکلات اقتصادی مواجه است و هزینه های اجرای این طرح نیز با پرداخت بیش از ۴۰۰میلیارد ریال فقط بابت حق پزشکان همراه است ، باید پزشکان و مردم همکاری بیشتری در اجرای این طرح داشته باشند.

وی از پرداخت کامل حق زحمه پزشکان خانواده تا پایان دی ماه سال جاری خبر داد و گفت: بیمه سلامت برای ایجاد انگیزه دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل ، بیمارستان ها ، مراکز درمانی و داروخانه ها طی سه روز اخیر بیش از ۵۰۰میلیارد ریال پرداخت کرده است.

بر اساس آخرین گزارش، دستکم ۴۰۰ فرد مشکوک به ویروس کرونا در ۲ دانشگاه مازندران و بابل بستری شدند که تاکنون نتیجه آزمایش ۴۲ نفر به ویروس کرونا مثبت اعلام شده است و سه نفر نیز جان باختند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.