به گزارش خبرنگار ایرنا، طراحی معماری و طراحی محوطه و منظر فاز اول پروژه باغ موزه دفاع مقدس استان مازندران در زمینی به مساحت تقریبی ۱۵ هکتار شامل بخشی از رودخانه تجن و نوار ساحلی پیرامون آن در شهر ساری به عنوان مرکزی برای گسترش ارزش‌های دفاع مقدس در دستور کار قرار گرفت.

بر مبنای طرح راهبردی اولیه، این باغ‌موزه متشکل از هشت عرصه و بر گرفته از هشت سال دفاع مقدس است و مراحل عملیات والفجر ۸ و فتح فاو را روایت می‌کند. بر مبنای برنامه تعریف شده، فاز نخست پروژه ، عرصه ۸ تا ۸ آن را دربر می‌گیرد و با رویکردی نمادین، کناره اروند رود (سایت عملیات)، عبور از اروندرود (ویژگی‌ اصلی عملیات)، ورود به شهر فاو (به عنوان یک بندر استراتژیک) و پاکسازی آن را در طراحی محوطه و منظر به تصویر می‌کشد.

این طرح در حال حاضر با تکمیل ضلع جنوبی ، در تکمیل ضلع شمالی متوقف شده است. این طرح با وجود گذشت سالیان از آغاز اجرایی شدن، همچنان با مشکلات مالی و نبود هماهنگی و عدم همکاری دستگاهی مواجه است، مشکلاتی که امروز چهارشنبه در نشست مسئولان امر در استانداری مازندارن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

کارنامه درخشان حضور مازندران در دفاع مقدس

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور که برای بررسی مسایل و مشکلات تکمیل پارک موزه مازندران به این استان سفر کرد ، در این جلسه گفت: پارک موزه دفاع مقدس بزرگ ترین اثر میراث دفاع مقدس کشور است و ساخت این پارک موزه ضمن این که نشانگر کارنامه درخشان استان در دوران دفاع مقدس است، مسئولیت پذیری مسئولان استان را هم روایت می کند.

سردار بهمن کارگر با بیان اینکه حفظ آثار نگاه طلب کارانه نسبت به مسئولان استان ندارد، افزود: از نظر ما کار تمام شده است و فقط تکمیل آن مانده و نیازمند آخرین همت مسئولان و نیروهای انقلابی استان برای تکمیل آن است.
وی اظهار داشت: همه ما مشکلات اقتصادی دولت و جامعه را به خوبی می شناسیم و باید تمام برنامه ریزی های خود را با آگاهی کامل به این مختصات اقتصادی انجام دهیم.
سردار کارگر گفت : پارک موزه مازندران در مسیر حرم امام رضا (ع) قرار دارد و آینده گردشگری خوبی برای آن متصور است .

ضرورت نوشتن نسخه جدید برای پارک موزه مازندران 
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران نیز در این نشست با اشاره به تعویق اتمام این طرح به مدت ۱۲ سال گفت: این طرح به طور کلی با برنامه ای اشتباه آغاز شده و نیازمند نسخه جدیدی است.
حسین حسن نژاد به دستگاه های مختلف توصیه کرد: اگر منابع مالی برای حمایت ندارید از امکانات خود جهت پیشبرد این پروژه استفاده کنید.
مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس مازندران نیز گفت : با وجود اینکه این طرح قبلا در مورد برآورد هزینه و تقسیم آن بین ۲۲ دستگاه در استان تعیین تکلیف شده ، اما دستگاه ها مقاومت کرده و مانع از پیشبرد طرح شده اند.
سردار عبدالله ملکی هزینه لازم برای پایان طرح را ۵۶ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: شهرداری ساری برای اتمام این طرح باید محوریت کار قرار گیرد.
رئیس شورای شهر ساری نیز گفت: شهرداری برای اتمام این طرح برنامه هایی در دست اجرا و بررسی دارد،‌اما در این مسیر با مشکلاتی مواجه است از جمله اینکه سازمان بازرسی استان با تغییر کابری برخی اراضی مورد نیاز برای اجرای طرح مخالفت می کند.
سید مسعود مدینه نیز پای کار نبودن دستگاه ها و محدودیت های منابع مالی و اعتباری را دیگر مشکل عمده بر سر راه اتمام پارک موزه دفاع مقدس استان عنوان کرد.

پیگیری های بی نتیجه

این نخسین بار نیست که مشکل مالی و نبود هماهنگی مهم ترین مشکل تکمیل پارک موزه دفاع مقدس مازندران مطرح و بررسی می شود و هر بار نیز در حد حرف باقی مانده است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران اواخر تیر ماه امسال بر سر تعیین بودجه سالانه برای پارک موزه دفاع مقدس استان اقدام به انتشار نامه ای کرده که با تهدید به استعفاء ختم می شد.

سردار ملکی در آن نامه با اعلام این که امسال تنها کمتر از یک میلیارد تومان بودجه برای تکمیل پارک موزه اختصاص یافته ، نوشته بود که این میزان بودجه نسبت به سال گذشته ۲ میلیارد تومان کاهش دارد و اگر جبران نشود از این مجموعه خداحافظی خواهد کرد.

ساخت پارک موزه دفاع مقدس مازندران در مساحتی حدود ۶۰ هکتار در حاشیه رودخانه تجن ساری در قالب ۲۴ طرح و در سه فاز از سال ۸۶ آغاز شد.یکی از مشخصات این پارک موزه احداث ساختمان‌های " تانک فارم "است که با الگوگیری از مخازن نفتی در شهر فاو با کاربری فرهنگی طراحی شده است.احداث مسجد فاطمه الزهرا (س)، یادمان فاو با بنای یکهزارمترمربع در ضلع غربی، از دیگر ویژگی‌های این پارک است.
دهکده یادمان هفت تپه هم با شبیه سازی اردوگاه هفت تپه در این محل طراحی و اجرایی شده که شامل سنگرهای بتنی، چادر، ایستگاه صلواتی، میدان، تپه ماهورها، المان‌ها و تندیس شهداست.
مرکز بهداری و طرح ساماندهی، احداث دیوار ساحلی رودخانه تجن و احداث سد لاستیکی به منظور شبیه سازی عملیات والفجر ۸ و عبور رزمندگان اسلام از اروندرود در حد فاصل سدانحرافی تا پل کمربندی جدید هم از دیگر بخش‌های این مرکز فرهنگی است.

مازندران ۱۰ هزارو ۴۰۰ شهید تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده است.

 ۷۳۳۵/۱۶۵۴

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.