نداشتن شانه خاکی و نبود چراغ های روشنایی،مشکل کمربندی، رانش و کم عرض بودن جاده ها، آسفالت نامناسب و نیز نصب شدن گاردریل ها در برخی نقاط بدون علامت هشداردهنده از جمله مشکلات برخی جاده های درون و برون شهری بابل است.
به گزارش ایرنا، بابل در حد فاصل دریای خزر و رشته کوه البرز قرار گرفته از شمال به شهرستان بابلسر و از جنوب به ارتفاعات شمالی استان سمنان و شهرستان سوادکوه و از طرف شرق به شهرستان های قائمشهر و کیاکلا و از سمت غرب به شهرستان آمل متصل است.
این شهرستان با دارا بودن بناهای تاریخی، مذهبی و طبیعی چون پل تاریخی محمد حسن خان، امامزاده قاسم(ع)، امامزاده علی(ع) بابلکنار، بنای تاریخی شیخ موسی و برج دیده بانی سالانه میزبان هزاران نفر از مسافران و گردشگران بویژه در ایام نوروز است.
2 موزه در زمینه های باستان شناسی، مردم شناسی و اسناد خطی، متون قدیمی و گالری و نیز آبشارهای مختلف در روستای تیرکن، درازکش و بندپی و جنگل های انبوه و سربه فلک کشیده از دیگر مناطقی در این شهرستان است که مسافران زیادی را جذب می کند.
با این همه گردشگری در بابل به علت جاده های غیر استاندارد همیشه با مشکلاتی روبرو بوده که از جمله تصادفات مرگبار در این جاده ها است به طوریکه پزشکی قانونی استان مازندران اعلام کرد در سه سال گذشته تاکنون جاده های شهرستان بابل به عنوان مرگبارترین جاده های استان به ثبت رسیده است و ساری و آمل به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند.
جاده های مسیر بابل به آمل، جاده شهید صالحی منتهی به بندپی شرقی، جاده خشرودپی منتهی به بخش بندپی غربی، جاده گنج افروز به بابلکنار منتهی به لفور، جاده بابل به بهنمیر و جاده بابل به قائمشهر از جمله مهم ترین جاده های شهرستان بابل است.
***بابل با 20 فوتی عابر پیاده در صدر تصادفات جاده ای مازندران
براساس همین گزارش در سال 95 شهرستان بابل با 36 فوتی عابر پیاده ، در سال 96 با 28 فوتی و در 9 ماهه سالجاری با 20 فوتی در صدر تصادفاف جاده ای در استان مازندران قرار داشته است.
نداشتن شانه خاکی و نبود چراغ های روشنایی، کم عرض بودن جاده ها و نیز از همه مهمتر فرهنگ غلط رانندگی و پایین بودن سطح استاندارد خودروها از جمله عوامل مهم در بروز حوادث رانندگی دراین منطقه است.
یکی از رانندگان تریلی که سال هاست در جاده های مختلف کشور رانندگی می کند به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از جاده هایی که همیشه از تردد در آن هراس دارم جاده های منتهی به بخش بابلکنار و بندپی بابل است که هیچ گونه امنیتی ندارد.
ولی الله کردی افزود: متاسفانه این جاده شانه خاکی ندارد و عابران گاهی از روی جاده و مسیر آسفالته به تردد می پردازند که بسیار استرس آور است.
وی گفت: در بسیاری ازنقاط به خصوص مسیر بابلکنار به علت عدم روشنایی عابر دیده نمی شود و این مسئله در برخی از خیابان های محدوده شهر بابل نیز صدق می کند.
محمد حسین احمدی کارشناس اداره راه و شهرسازی بیان کرد: برای خلق این حوادث ناگوار عوامل متعددی دست به دست هم می دهند که درصد زیادی از تصادفات سهل انگاری عابران پیاده می باشد.
وی افزود: عدم تعریض جاده ها ، عدم روشنایی، بی توجهی به جلو و سرعت غیرمجاز در این تصادفات مرگبار دخیل هستند.
رییس اداره راه و شهرسازی بابل نیز به خبرنگار ایرنا گفت: 90 درصد از تصادفات با عابران پیاده، سرعت غیر مجاز و سهل انگاری عابران پیاده است .
حنظله تقی پور با بیان اینکه شهرستان بابل دارای یک هزار و 300 کیلومتر راههای شریانی است که تعمیر و نگهداری این میزان یک کار بسیار بزرگی است، افزود: در حال حاضر بیش از 70 طرح بزرگ و کوچک در حوزه جاده سازی، تعریض، دوربرگردان، آسفالت، رمپ و احداث پل با اعتبار 400 میلیارد ریال در جاده های بابل در دست اقدام می باشد.
وی افزود: مهمترین این طرح ها شامل تعریض جاده بابل به بهنمیر، احداث پل شاهزاده رضا و بهسازی کمربندی جنوبی بابل می باشد.
تقی پور اظهارداشت: در حال حاضر در تمامی جاده های بخش های شش گانه شهرستان، تعریض در حال انجام است اما بزرگترین مشکلی که در این حوزه وجود دارد تملک زمین است و هزینه های زیادی را می طلبد و این امر شتاب تعریض جاده ها را کند می کند.
وی گفت: برغم محدودیت های مالی در سالجاری خوشبختانه در حوزه راه و شهرسازی بابل اقدامات خوبی انجام شده است و با توجه به شرایط بودجه ای در سال 98 این روند در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
**هشدار به مسافران و شهروندان در ایام نوروز
رییس اداره راهداری بابل نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از همه مسافران و شهروندان خواست که به طور جدی علاوه برتوجه به هشدارهای اداره راهداری و هواشناسی، مسایل ایمنی خودروهایشان را مد نظر قرار دهند.
یاسر ابراهیمی گفت:با توجه به اینکه جمعیت قابل توجهی در حاشیه جاده های جنوب شهرستان بابل که اغلب گردشگر پذیر می باشند، سکونت دارند لذا رعایت نکات ایمنی و عبور عابران مد نظر رانندگان باشد.
وی بیان کرد: علاوه بر رعایت نکات فنی ، تعریض جاده ها، نصب روشنایی و انجام کارهای فرهنگی برای کاهش تصادفات منجر به فوت عابران از همه اثر بخش تر است.
ابراهیمی اظهار داشت: اداره راهداری بابل طرحی را با اولویت مدارس حاشیه جاده ها ، آموزش های لازم با ارائه کتابچه ها و بازی های آموزشی در دست برنامه دارد.
وی گفت: در این طرح به تمامی کیف های دانش آموزان مدارس حاشیه جاده ها شبرنگ نصب می شود و با این روش ها سعی در کاهش آمار بروز تصافات منجر به فوت عابران پیاده هستیم.
وی بیان کرد: نقش رسانه ها نیز در این هشدارها بسیار اثر بخش است و امیدواریم همه ما با تلاش هم بتوانیم آمار تصادفات را به پایین ترین حد ممکن برسانیم.
بنابر امارها در حال حاضر شهرستان بابل با جمعیت 536 هزار نفری یکی از پرجمعیت ترین شهرهای شمال کشوراست.
/1899/7328
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.