رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: بیش از ۷۰درصد فعالان رشته فرش دستباف کشور را جامعه زنان تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبرنگار ایلنا،فرشته دستپاک رئیس مرکز ملی فرش ایران در این مراسم با اشاره به اینکه بسیار قابل توجه است که نیمی از بافندگان فرش دستباف استان از بیمه شدگان بیمه تأمین اجتماعی هستند اظهار داشت: مازندران حدود ۴۵هزار بافنده دارنده کارت قالیبافی بوده که از این تعداد ۲۵هزار نفر، بیمه شدگان تأمین اجتماعی هستند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: در کشور، به غیر از فرش، کالایی نیست که به تنهایی بتواند هنر و اشتغال را با هم بهمراه داشته باشد.

وی بیان داشت: ایران بزرگترین کشور صادر کننده فرش دستباف می باشد که ۸۰درصد تولیدات آن به خارج از کشور صادر می شود.

دستپاک با اشاره به اینکه طرح و نقش فرش های دستباف از فرهنگ و سنت ایرانی برخاسته است و به همین لحاظ، در میان جان و روح مردم جای می‌گیرد و به آنان طراوت و شادابی می بخشد خاطرنشان کرد: ۲۹منطقه کشور در بحث فرش دستباف، ثبت جهانی شدند که یکی از این مناطق، منطقه کلاردشت مازندران است.

وی ادامه داد: با همکاری سازمان فنی و حرفه ای و مرکز ملی فرش ایران مقرر شد نسبت به آموزش اصولی فرشبافان مازندران اقدامات لازم انجام گیرد و تفاهم‌نامه‌ای نیز با سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در رابطه با توسعه خوشه های فرش دستباف داریم تا بتوانیم گام‌های مؤثری در حوزه توسعه این صنعت برداریم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی مازندران نیز در این مراسم گفت: بحث خوشه های صنعتی در استان از قدمت ۱۵ساله برخوردار است.

موسوی بیان داشت: بیش از ۳۸خوشه در استان شناسایی شده و یکی از اولویت های امر توسعه در خوشه ها، خوشه صنعتی فرش دستباف است.

وی با اشاره به شناسنامه دار بودن 3 هزار بافنده در خوشه فرش دستباف اظهار داشت: شبکه خرید مشترک در خوشه صنعتی فرش دستباف شکل گرفته و بحث صادرات، اقدام بعدی در این حوزه است.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران تصریح کرد: فرش یکی از ضرورتهای اقتصاد استان و کشور است و یکی از ابزارهایی که می تواند به برطرف شدن مشکلات فرش کمک کند خوشه صنعتی فرش دستباف است.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.