به گزارش ایرنا، محمد بیرانوندی شامگاه چهارشنبه در نشست ستاد بحران استان که با حضور وزیر ارتباطات و رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: 9 روستای بخش شاهیوند برق، آب، راه و گاز ندارند و تا کنون به آنها آذوقه نرسیده است.
نماینده مردم سلسه و دلفان اظهار داشت: 250 روستا کوچکترین راه دسترسی با شهر ندارند و در چهار روز گذشته نیز آذوقه ای به آنها نرسیده است.
علی رستمیان ادامه داد: وزارت نیرو بزرگترین ظلم را در حق لرستان کرده که سرانجام سه قوه باید تبعیض در تخصیص آب ها و سدسازی را برای همیشه حل کنند چون با ادامه این روند مردم لرستان احساس می کنند جزیی از کشور نیست.
نماینده مردم شهرستان کوهدشت در مجلس اضافه کرد: سیلاب 2 کشته و پنج هزار میلیارد ریال خسارت در کوهدشت و رومشکان برجا گذاشت.
الهیار ملکشاهی بیان کرد: سه هزار و 710 میلیارد ریال به زیرساخت های شهری و اموال مردم و200 میلیارد ریال به ابنیه و پل های روستایی خسارت وارد شد.
وی گفت: همچنین 11 روستا به طور کامل در محاصره سیلاب هستند راه ورودی ندارند و کمکی دریافت نکرده اند و روز گذشته مقدار کمی از ایلام امدادرسانی شدند.
ملکشاهی اضافه کرد: این روستاها در حاشیه سد سیمره هستند که مسئولان سد به وظایف خود در قبال دامداران و روستاییان منطقه عمل نکرده اند.
وی با انتقاد از سیاست های غلط وزارت نیرو در لرستان بیان کرد: کوهدشت شمالی با 6 هزار نفر جمعیت راه دسترسی ندارد و تاکنون کسی آنجا نرفته است.
در مجموع شهرستان کوهدشت وضعیت بحرانی دارد و امدادرسانی کاملی صورت نگرفته است.
آغازین روزهای امسال شدت بارش ها و وقوع سیل، نوروز را تحت شعاع قرار داده و مردم و مسئولان این استان درگیر و دار این حادثه هستند.
برآورد خسارت موج اول بارش های امسال تا هشت هزار میلیارد ریال عنوان شد و در حالی که تلاش برای احیای مجدد استان آغاز شده بود موج بارشی جدیدی از ابتدای هفته جاری سراسر استان را در بر گرفته است.
اوج فعالیت این سامانه از هفته دوم تعطیلات نوروز98 و به صورت متناوب ادامه داشت بارش های سیل آسایی که چندین رودخانه مرده استان را از خواب خشکسالی بیدار و روانه شهر و روستاهای استان کرد.
دوشنبه 12 فروردین سه رودخانه خرم رود و رودخانه شهرستان های دلفان، کوهدشت، سلسله، پلدختر، معمولان، بروجرد و چگنی طغیان سد مروک دورود سرریز کرد و به صدها هزار نفر از اهالی هشدار داده شد منزل خود را ترک کنند.
اکنون برق، آب و گاز بسیاری از مناطق شهری و روستایی قطع شده، پل های بسیاری در مسیرهای اصلی و فرعی فروریخته و بسیاری از روستاهای سیل زده از جمله در شهرستان پلدختر، دلفان، الیگودرز و دوره چکنی راه دسترسی ندارند .
مردم شهرهای پلدختر و معمولان و روستاهای اطراف حاشیه کشکان از 12 فروردین 24 ساعت لحظات سخت و جدال نفس گیری با سیلاب داشتند و یک شبانه روز را بدون دریافت خدمات امدادی و هرگونه امکاناتی در پشت بام منازل یا کوه های اطراف گذراندند.
تمامی راه های ارتباط زمینی به منطقه قطع شده بود و شرایط جوی اجازه پرواز هوایی را نمی داد، اما از نخستین ساعات 13 فروردین با بهبود شرایط جوی و ایجاد یک راه دسترسی در مسیر آزادراه خرم آباد - پل زال کار امدادرسانی به مردم آغاز شده است.
برآورد اولیه از خسارت سیل اخیر در لرستان 15 هزار میلیارد ریال است و بر اساس اعلام پزشکی قانونی تا کنون 14 نفر در این سیل جان خود را از دست داده اند.
7273/3210/7269
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.