به گزارش روز شنبه ایرنا سید موسی خادمی در حاشیه بازدید از خانه تاریخی آخوند ابو خرم آباد افزود: ساماندهی حریم قلعه فلک الافلاک اولویت کاری استان است و امسال منابع مالی مورد نیاز برای ساماندهی عرصه و حریم این بنای ارزشمند بر اساس برنامه، در حال تامین است.
وی در رابطه با پرداخت مطالبات سپاه برای واگذاری حریم قلعه اظهار داشت: مجموع مطالبات باقی مانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان 400 میلیارد ریال است که تاکنون 250 میلیارد ریال از این رقم تامین شده است.
استاندار لرستان ادامه داد: براساس تفاهم نامه منعقده و با پرداخت مطالبات، سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان تا پایان شهریور 98 عرصه قلعه فلک الافلاک را واگذار می‌کند.
خادمی در خصوص خانه تاریخی آخوند ابو و بافت تاریخی خرم‌آباد نیز بیان کرد: سال‌های گذشته اقدامات خوبی در این خانه تاریخی انجام شده اما برای استفاده از این مکان به عنوان یکی از عناصر گردشگردی شهر، اقداماتی مانند مرمت بنا و تملک پلاک‌های اطراف ضروری است.
وی بر لزوم استفاده بهینه از خانه‌های تاریخی تاکید کرد و گفت: تمام خانه‌های تاریخی خرم‌آباد برای استفاده با کاربری‌های فرهنگی، اقامتی و پذیرایی قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارند که این واگذاری علاوه بر کمک در حفظ بنا در معرفی تاریخ شهر نیز کمک می‌کند.
قلعه فلک الافلاک برجسته ترین اثر تاریخی لرستان بر بلندای تپه ای باستانی در مرکز شهر خرم آباد واقع شده و در منابع تاریخی مکتوب با نام های متفاوت دژ شاپورخواست، سابرخاست، دزبر، قلعه خرم آباد و فلک الافلاک و از یادگارهای شهر کهن شاپور خواست است که بنای اولیه آن را به زمان شاپور اول ساسانی در قرن سوم میلادی نسبت می دهند.
موزه این قلعه نیز پس از ثبت در فهرست آثار ملی کشور، فلک الافلاک نام گرفته و شامل بخش های مردم شناسی، هنرهای سنتی و باستانی شناسی می شود.
وسعت تقریبی این بنا حدود پنج هزار و 300 متر مربع، شامل هشت برج، دو صحن و 300 جان پناه بوده که ارتفاع بلندترین دیوار تا سطح تپه 23 متر و از سنگ، آجر، خشت، ملات، گچ و آهک ساخته شده است.
خانه تاریخی آخوند ابو خرم آباد نیز که تحت عنوان 'خانه جهانگردی' از آن یاد می شود، در مرکز شهر و در ضلع غربی قلعه تاریخی فلک الافلاک واقع شده است.
این بنای زیبا مربوط به اوایل دوره پهلوی و یکی از قدیمی ترین خانه های شهر خرم آباد محسوب می شود که در سالهای اخیر توسط سازمان میراث فرهنگی مرمت شده و با شماره 2432 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
7274/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.