به گزارش ایرنا، حسن یونس سینکی روز دوشنبه در نشست با تشکل های بخش خصوصی قزوین که در سازمان صنعت استان برگزار شد، افزود: وقتی هرکسی به خود اجازه می دهد در مسائل مهمی مانند ارز ذهن مردم را به هم بریزد به طور قطع این آشفتگی در بازار ایجاد می شود.
وی افزود: دولت تحمل کنونی ایجاد شده در بازار ارز را نداشته تا جایی که تامین نیازهای تولید نیز با این قیمت ها به وقوع نخواهد پیوست.
وی ادامه داد: دولت و فعالان بخش اقتصادی تمام سعی و تلاش خود را برای آرام کردن وضع اوضاع بازار ارز به کار بسته اند تا هرگونه آشفتگی و حباب های ایجاد شده در این زمینه را از میان بردارند.
سینکی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش مهم اصناف و تشکل های خصوصی در اقتصاد کشور، افزود: بخش خصوصی و تشکل ها 41 درصد و اصناف نیز 18.1 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را سهیمند که این رقم بالایی است.
به گفته وی، اصناف ما ضمن آنکه نباید اجازه دهند جایگاه آنها در نظام اجتماعی و سیاسی لطمه بخورد، مورد سوء استفاده برخی محافل سیاسی و غیرسیاسی نیز نباید قرار بگیرند.
این مسئول اقتصادی اضافه کرد: ما نیازمند تشکل های حرفه ای در حوزه های مختلف اقتصادی هستیم که اصناف و اتاق بازرگانی یکی از این تشکل ها به شمار می روند.
سینکی با اشاره به اینکه بخش آموزش باید در واحدهای صنفی جدی گرفته شده و جوانان نیز در این حوزه اجازه فعالیت داشته باشند، گفت: توسعه یافتگی هر کشور نه تنها با اتکا بر دولت محقق نمی شود بلکه به تشکل های خصوصی غیردولتی هم مرهون خواهد بود.
سینکی اظهار کرد: تشکل های خصوصی ظرفیت های فوق العاده ای دارند که با وجود فعال بودن آنها می توان مسیر توسعه را به شکل منطقی طی کرد.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت ظرفیت بالای اصناف و تشکل ها را یادآور شد و افزود: دولت برای بهره مندی از ظرفیت های یاد شده به آنها نیازمند بوده و از این رو باید قدر این جایگاه دانسته شود.
وی وضعیت امروز اصناف را نگران کننده دانست و گفت: در گذشته اصناف جریان ساز مسائل اقتصادی و اجتماعی جامعه بودند تا جایی که سازماندهی بسیاری از امور برعهده آنها بود اما امروز این وضعیت تغییر کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه قیمت نان نیز 100 درصد شرمنده نانوایان خود هستیم و نشست های متعددی را در خصوص مشکلات آرد و نان و افزایش قیمت در این زمینه با رئیس جمهوری و معاونان ایشان برگزار کرده ایم.
وی با اشاره به شعار حمایت از کالای ایرانی نیز افزود: وظیفه اخلاقی، قانونی، سیاسی و اجتماعی ما حمایت از این شعار است و اگر امسال این شعار نامگذاری نمی شد به طور حتم باید در راستای حمایت از کالاهای ساخت داخل اقدام می کردیم.
وی، حمایت از تولید ملی را به معنای بازیابی هویت ایرانی در فرامرزهای کشور دانست و گفت: ما در کیفیت مشکلی نداریم و تنها باید برای حل قیمت تمام شده و نوسازی واحدهای تولیدی خود اقدام کنیم.
سینکی اضافه کرد: امسال هشت میلیارد دلار افزایش صادرات را پیش بینی کرده ایم که باید با برنامه ریزی و همت تشکل ها و بخش های خصوصی و دولتی محقق شود.
وی با بیان اینکه حدود 33 میلیارد دلار واردات کالاهای واسطه ای داشته ایم که منشا تولید بسیاری از آنها نیز در کشور بوده، افزود: باید توجه داشت که واردات برای کشور قاچاق به حساب نیامده و ممکن است این مهم حتی مورد پسند بسیاری نباشد.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت به همراه هیات همراه به منظور تبیین شعار حمایت از کالای ایرانی سفر چهار روزه خود را از امروز به چهار استان کشور آغاز کرده است.
6101/8054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.